Vücudunuz Hayır Diyorsa: Duygusal Stresin Bedelleri

Vücudunuz Hayır Diyorsa: Duygusal Stresin Bedelleri

Tarihler: 23 Eylül 2021 Perşembe ~ 23 Eylül 2021 Perşembe 23 Eylül 19:30 - 23 Eylül 22:30

Yer: Zoom

Ücret: 1. Kategori - 305 TRY

Nereden Alınır: www.biletino.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 23, 2021 ~ Eyl 23, 2021

Dünyaca ünlü doktor, yazar ve konuşmacı Dr. Gabor Mate 23 Eylül 2021’de, Vücudunuz Hayır Diyorsa etkinliğiyle saat 19.20’da Walk of Life’ta!

Duygusal stresin bedelleri nelerdir?

İnsanların bastırdıkları duyguları ve travmaları hastalıklara nasıl katkı sağlar?

Stres hastalığa nasıl dönüşür?

Stres bugünlerde çok yaygın – iş yerinde, evde ve neredeyse insanların etkileşime girdiği her yerde bir rol oynuyor. Bu yüzden de etkin ve anlayışlı bir şekilde tanınmaz ve yönetilmezse ağır bir bedeli olabiliyor.

Batı tıbbı, teoride ve pratikte, zihni ve bedeni ayrı varlıklar olarak ele alma eğilimindedir. Eski insan bilgeliğine her zaman aykırı olan bu ayrımın, modern bilim tarafından yalnızca yapay değil, aynı zamanda yanlış olduğu da kanıtlanmıştır. Duyguları işleyen beyin ve vücut sistemleri, hormonlar, sinir sistemi ve özellikle bağışıklık sistemi ile yakından bağlantılıdır. Özellikle insanların farkında olmadığı gizli türden duygusal stres, bağışıklığı zayıflatır, vücudun fizyolojisini bozar ve hastalığa zemin hazırlayabilir. Kanser, Alzheimer, ALS veya multipl sklerozdan; romatoid artrit ve inflamatuar bağırsak hastalığı gibi otoimmün hastalıklara kadar, neredeyse tüm kronik durumlarda gizli stresin önemli bir hazırlayıcı faktör olduğuna dair güçlü kanıtlar vardır. Önemli bir anlamda, bir bireydeki hastalık, çok kuşaklı duygusal bir sürecin “son noktası” olarak görülebilir. Bu koşullar doğru anlaşılırsa, iyileşme ve iyileşmede önemli araçlar olan şefkat ve öz-farkındalık için önemli açıklıklar sağlayabilir.

Dr. Maté'nin sunumunda, araştırma bulguları, aile hekimliği ve palyatif bakım konusundaki kendi kapsamlı deneyimlerinden çarpıcı ve dokunaklı anekdotlar, ve atlet Lance Armstrong, merhum komedyen Gilda Radner veya ünlü beyzbol efsanesi Lou Gehrig gibi ünlü kişilerin aydınlatıcı biyografileri yer alıyor. Bu sunum, beş kıtada ondan fazla dile çevrilmiş ve çok satan bir kitap olan Vücut Hayır Dediğinde'ye dayanıyor.

İşlenecek konular:

1. Modern bilimin açıkladığı şekliyle zihin/beden birliği (psikonöroimmünoloji);

2. Stresin doğası ve fizyolojik sonuçları;

3. Üç ana stres nedeni: Kontrol Kaybı, Belirsizlik ve Çatışma;

4. İlk çevre bizi fizyolojik ve psikolojik olarak kronik olarak stresli duygu ve davranış kalıplarına nasıl “programlar”;

5. Stres kültürümüzde neden gizli kalır;

6. Stresli çalışma ortamı: nasıl tanınır ve dönüştürülür;

7. Stres nasıl tanınır ve önlenir;

8. Stres anlayışı klinik uygulamayı nasıl bilgilendirip geliştirir.

 

Etkinlik boyunca İngilizce-Türkçe simültane tercüme yapılacaktır. Dileyenler orijinal dilinde de izleyebilir.

1. Kategori biletlerinde eğitimi Zoom platformu üzerinden dilerseniz orijinal dilinde (İngilizce) dilerseniz simültane tercüme eşliğinde dinleyebiliyor, chat bölümünden soru sorabiliyor ve eğitmenin onayı ile kendisi ile canlı görüşebiliyorsunuz.

2. Kategori biletlerinde eğitimi sadece orijinal dilinde (İngilizce) izleyebiliyor olacaksınız, herhangi bir etkileşim yapılamayacaktır. 

 

BİLETLER:

1 - 1. Kategori - 305 TRY
Bu kategoriden etkinliği, Zoom platformunda dilerseniz orijinal dilinde (İngilizce) dilerseniz simültane tercüme eşliğinde izleyebileceksiniz. Gönderilecek olan kayıt da orijinal dilinde ve simültane tercüme eşliğinde olacaktır.

2 - 2. Kategori - 225 TRY
Bu kategoriden etkinliği, Biletino platformunda yalnızca orijinal dilinde (İngilizce) izleyebileceksiniz. Gönderilecek olan kayıt da orijinal dilinde olacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT