`Kankouran West African Dance Company

Tarihler: 23 Ekim 2009 Cuma ~ 24 Ekim 2009 Cumartesi 17.30

Yer: Beyoğlu

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: info@afrikadansi.com

Adres: Beyoğlu Tünel Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 23, 2009 ~ Eki 24, 2009
KanKouran Türkiye’deki ilk gösterilerini Beyoğlu Belediyesinin katkıları ile gerçekleştirecektir. Afrika dansını yaymak için en başarılı 4 davulcu ve 4 dansçısı ile beraber Sanat Direktörü Assane Konte’yi de içeren toplam 8 kişilik ekibi ile Türkiye’ye gelen KanKouran ın yüksek enerjili, nefes kesecek gösterilerini kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz.

1983`de Sanat Direktörü Assane KONTE tarafından Washington DC, ABD’de kurulan ve Les Ballets Africains’dan sonra dünyanın 2. büyük Afrika Dansı grubu addedilen ``KanKouran West African Dance Company``, 35 dansçı ve 35 davulcudan oluşan toplam 70 performansçısı ile dünya çevresinde seyircilerini coşturmaya devam etmektedir. KanKouran’ın rengarenk gösterileri unutulmaz anlar içermekle beraber seyircileri adeta büyülemekte, yerlerinde dans ettirmektedir. Washington DC merkezli KanKouran’ın, Beyaz Saray`da gerçekleştirdikleri gösterilerden birinin akabinde George Bush’un grupla beraber davul çalıp dans ettiği ve CNN’de dünyaya yayınlanan komik görüntüleri youtube`da seyretme rekorları kırmıştır.

Caz Dans, Tap, Salsa, Afro Kuban, Swing, Hip-Hop ve nice dansın kökeni olan Afrika Dansı son yıllarda başta Amerika olmak üzere Kanada ve Avrupa’da popüler olmuştur. Afrika Dansı spor salonlarında, dans okullarında, universitelerde yaygınlaşmakla kalmayıp, açık havada, parklarda insanların doğaçlama davul çalıp dans etmeleri şeklinde dahi kendini göstermektedir. Şimdiye kadar bilinen danslardan farklı, zengin içerikli, doğal, atletik, enerjik, neşeli, kabilesel, özgür, yapana pozitif enerji veren ve çevreye bu enerjiyi yayan bir tarz olan, festivallerin vazgeçilmezi Afrika Dansı, her zaman perkusyoncular ve dansçılarla yani her zaman canlı müzik eşliğinde, görsel-işitsel şölen şeklinde gerçekleşmektedir.

Ek olarak, KanKouran’ın 23 ve 24 Ekim’de İstiklal Caddesi Olivo Geçidi Olivo Han Kat:5, Galatasaray`da (St. Antuan Kilisesi Karşısı Barcelona Pastanesi Üstü) vereceği Afrika Dansı ve Perküsyon Workshoplarına kayıt için geç kalmadan,info@afrikadansi.com adresinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT