6. Uluslararası İstanbul Tango Festivali

Tarihler: 01 Temmuz 2009 Çarşamba ~ 05 Temmuz 2009 Pazar 1-5 Temmuz 2009

Yer: Dalyan Kulüp, Adile Sultan Sarayı ve 1001 Direk Sarnıcı

Nereden Alınır: www.istanbultangofestival.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 1, 2009 ~ Tem 5, 2009
Medeniyetlerin dans ettiği yerde dans edelim !
6. Uluslararası İstanbul Tango Festivali tarihle buluşuyor
Tüm dünyanın tango tutkunlarını bir araya getiren 6. Uluslararası İstanbul Tango Festivali 1-5 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak. Dünyaca ünlü tango dansçılarının katılacağı Tango Festivali’ne Dalyan Kulüp, Adile Sultan Sarayı ve 1001 Direk Sarnıcı gibi İstanbul`un tarihini yansıtan en önemli mekânları ev sahipliği yapacak...

Avrupa’nın en önemli tango festivallerinden biri olan ‘Uluslararası İstanbul Tango Festivali`nin 6.sı 1-5 Temmuz 2009 tarihleri arasında İstanbul`da gerçekleştiriliyor. Kanada`dan Çin`e, İtalya’dan Fransa’ya kadar 41 farklı ülkeden yaklaşık 400 danscının katılımıyla gerçekleştirilecek 6. Uluslararası İstanbul Tango Festivali’ne dünyaca ünlü tango dansçılarından Mariano “Chicho” Frumboli – Juana Sepulveda, Sebastian Arce-Mariana Montes, Adrian Veredice-Alejandra Hobert, Celine Ruiz-Damian Rosenthal ve Gaston Torelli – Moria Castellano gibi sanatçılar da katılacak.

Orquesta El Mediterraneo ve Orquesta İstanbul Akademia Project`in de performans sergileyeceği festivalde katılımcılar, dünyaca ünlü tango dansçılarından eğitim alma fırsatı bulacak. Festival, İstanbul Turizm Atölyesinin katkıları ile 1 Temmuz’daki boğaz turu ile başlayacak. Tarihi Dalyan Kulüp, Tarihi Adile Sultan Sarayı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bahçesindeki geceler ile devam edecek. Festivalin kapanış gecesi 5 Temmuz’da Tarihi 1001 Direk Sarnıcının büyülü atmosferinde yapılacak. İstanbul’un tarihi dokusunu yansıtan bu mekanlarda dünyanın dört bir köşesinden gelen dansıçılar dans edecek ve festivalin usta sanatçıları gösteriler yapacaklar.

Festivale eşlik etmek isteyen tango severler 15 Avro’dan başlayan fiyatlarla dans gecelerine katılma fırsatı bulabilecek. Tango severler, dünyaca ünlü ustalardan seviyelerine uygun tango dersleri alabilecekler.

Her yıl bir önceki seneye göre yüzde 20-30 civarında daha fazla yabancı dansçının katıldığı 6. Uluslararası İstanbul Tango Festivali Türkiye ve İstanbul’un tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Bu nedenle festival geçen sene olduğu gibi bu yıl da Kültür ve Turizm Bakanlığının maddi desteğini kazanmış durumda.

6. Uluslararası İstanbul Tango Festivali hakkında ayrınlı biligilere, geçmiş senelerde gerçekleştirilen festival fotoğraflarına ve videolarına www.istanbultangofestival.com internet adresinden ulaşılabiliyor.



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT