Ballet Argentino

Tarihler: 17 Ekim 2010 Pazar ~ 17 Ekim 2010 Pazar 17 Ekim 2010 Saat 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Nereden Alınır: Biletler Biletix`de! www.biletix.com Biletix Çağrı Merkezi (0 216 556 98 00)

Adres: Darülbedayi Caddesi - Harbiye Şişli / İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 231 54 97

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 17, 2010 ~ Eki 17, 2010

EFSANE DANSÇI JULIO BOCCA`NIN DİREKTÖRLÜĞÜNDEKİ BALLET ARGENTINO "TANGO...BALO SALONLARINDAN… SOKAKLARA " ADLI GÖSTERİSİ İLE TÜRKİYE’DE İLK KEZ 17 EKİM`DE CEMAL REŞİT REY’DE!

Yüzyılın en iyi dansçılarından biri kabul edilen Arjantin`li ünlü dansçı Julio Bocca`nın 1997 yılından beri direktörlüğünü üstlendiği ve her yıl en yetenekli gençleri kadrosuna katarak yaklaşık 20 yıldır dünyanın en önemli topluluklarından biri olarak dans ve bale dünyasına sayısız ünlü isim kazandıran Ballet Argentino, tangonun evrimini anlattığı ve balo salonlarından sokaklara kadar tangonun farklı dönemlerindeki hikayelerini sahneye taşıdığı "Tango... Balo Salonlarından.... Sokaklara" gösterisi ile Türkiye`de ilk kez 17 Ekim`de Cemal Reşit Rey Konser Salonu`nda.

2008 yılında "En İyi Gösteri Dans Topluluğu" seçilen ve kurulduğu 1990 yılından bugüne 5 kıtada en prestijli salonlarda sahneye çıkan topluluk bu kez Tango`nun hikayesini, Ana Maria Stekelman`ın koreografisi ve efsane dansçı Julio Bocca`nın direktörlüğü ile ilk kez Türkiye`ye getiriyor. Bugüne kadar dünyaca ünlü birçok dansçının kariyerine başladığı ilk topluluk olan Ballet Argentino, kostümleri, müzikleri ve danslarıyla Tango büyüsünü İstanbul`a taşıyacak.

BALLET ARGENTINO Hakkında
Ballet Argentino 1990`daMar del Plata şehrinde kuruldu. Lidia Segni ilk direktörüydü ve devam eden süreçte 5 kıtada dünyanın en ünlü konser ve opera salonlarında sahne aldılar. Ballet Argentino dünyanın en iyi dansçılarından biri olarak kabul edilen Julio Bocca’nın gerçekleşen en büyük hayaliydi.

Topluluk ünlü koreograflar Julio Lopez ve Kuarahy gibi isimlerle çalıştı. Ballet Argentino üç sezon boyunca City Center’da ve yine bir sezon boyunca New York’ta Joyce Theatre’da sahne aldı. Arjantin’den çıkan en ünlü dansçı olarak kabul edilen Julio Bocca 1997’den bu yana grubun direktörlüğünü yapıyor.

Bugüne kadar 100’ün üzerinde dansçı kariyerine Ballet Argentino ile başladı. Topluluk ayrıca ünlü dansçılar yetiştiren bir okul gibi her sene birbirinden yetenekli gençleri seçmelere alıyor. 2005 yılında Ballet Argentino 15. kuruluş yıldönümünü kutlarken repertuvarlarına yeni prodüksiyonlar eklemeye devam ediyor. Topluluk 2008 yılında Segovia kentinde “En İyi Gösteri Dans Topluluğu” seçildi. Grubun tango gösterileri tangonun evrimini anlatırken, kostümleriyle ve danslarıyla büyük ilgi görüyor.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT