Camaron: Flamenkoda bir Çingene Çığlığı

Tarihler: 10 Temmuz 2011 Pazar ~ 10 Temmuz 2011 Pazar 10 Temmuz Saat : 18:00

Yer: Profilo Kültür Merkezi Büyük Salon

Ücret: 28,50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Tiyatro gişe

Adres: Cemal Sahir Cad. No: 33 Mecidiyeköy İstanbul Mecidiyeköy İstanbul

Telefon: 0212 216 44 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 10, 2011 ~ Tem 10, 2011

2002 yılında flamenko sevenlere ortak bir buluşma noktası sunmak amacıyla Melek Yel öncülüğünde kurulan Flamenkoevi danstan müziğe flamenkonun yaşam bulduğu tüm alanlara ilgi duyanların katkılarıyla varlığını sürdürmektedir. Düzenli aralıklarla flamenko gösterileri gerçekleştiren atölye, gösterilerinde geleneksel (puro) flamenkodan güç alan, ancak farklı nefeslere ve açılımlara da olanak tanıyan denemeler sunmayı amaçlamaktadır. Bu sezon ise, Flamenko’nun önemli mihenk taşlarından sayılan; “… Genzinden bütün Arabistan’ın petrolü alevle fışkıran, damağında Faslı çocukların topaçları dönen, dişlerinin arasından Cebelitarık’ın karayeli esen…” Camaron’un hayatını sahneye taşıyacaklar. 60 dansçı ve 8 müzisyenin yer aldığı gösterinin sahne ve ışık tasarımı Metin Balay; özgün fikir ve yönetim ise Melek Yel imzasını taşıyor.

“1992 yılında, akciğer kanserinden hayata veda eden, cenaze törenine yüz binin üzerinde seveninin katıldığı; naşı Çingene bayrağına sarılarak, öteki olmanın haklı gururuyla taşınan Camaron, Franco dönemi Çingenelerin haykıran sesi olmuştur. Franco’nun İspanya’yı kurnazca, ancak merhametsizce yeniden şekillendirme politikasından Flamenko da nasibini almış: İçi boşaltılmış, kozmetik yollarla rötuşlayarak eğlencelik, apolitik bir uyuşturucu olarak Futbol ve Fiesta’nın yanında bir yer verilmiştir.

Camaron ise politik bir direnişte bulunmadı, tek bildiği şarkı söylemekti. O da, kendine benzemeyen dile, dine, kültüre, fiziğe, ten rengine katlanması olmayan, soluk almasına izin vermeyen Franco’nun sabit ve hoyrat İspanya’sında açık yüreklilikle “Ben bir Çingeneyim” diyerek şarkılarını söyledi.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT