Compania Antonio Marquez

Tarihler: 18 Nisan 2009 Cumartesi ~ 18 Nisan 2009 Cumartesi

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 48,00 TL - 37,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30 - www.crrks.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 18, 2009 ~ Nis 18, 2009
Flamenko Efsanesi
`En Değerli Dansçı’ ödüllü
Antonio Marquez

İtalya`dan Brezilya`ya, İngiltere`den Japonya`ya, Fransa`dan ABD`ye dünyanın en prestijli festival ve sahnelerinde flamenkoyu ve İspanya`yı temsil eden Antonio Marquez, 18 Nisan`da Cemal Reşit Rey`de izleyicisiyle buluşuyor. Flamenko Efsanesi `En Değerli Dansçı’ ödüllü Marquez ve topluluğu İstanbul`u flamenko ateşini ile yakacak!

Program:
Fiesta Flamenca
Bolero
Antonio Marquez 1963 yılında Sevilla`da doğdu. Küçük yaşta İbiza`da yaşamaya başladı. 12 yaşındayken dans dersleri aldığında hocaları Maria Martin ve Paco Torres`ti.
1981 senesinde Madrid`e yerleşti. Madrid`te İspanyol Ulusal Bale Okulu`nda dans dersleri almaya devam etti. Hocaları arasında Ulusal Bale`nin davet ettiği çağdaş dansın büyük isimlerinden Aurora Pons, Juan Taft, Victoria ve Angel Pericet vardı.
1982 senesinde İspanyol Ulusal Balesi`ne, Maria de Avilla`nın yönetiminde girdi ve Aurura Bosch, Maria Pia, Manolete, Merche Esmeralda y Ziro gibi isimlerle de çalıştı.

Ulusal İspanyol Balesi döneminde “La Tardes de la Alameda” ve “Los Tarantos” performanslarında öndeki isim oldu. “El Sombrero de Tres Picos”ta Molinero, “Don Juan Tenorio” balesinde de Don Juan oldu. Ayrıca “Bolero de Raval”, “Ritmos”, “Danza y Tronio”, “Soleo” ve “Zapateado de Sarasate” balelerinde de önemli roller aldı. Reggio Emilia`nın “Stars Gala”sı için davet edilen Marquez İtalya`da Triestre ve Carcasone`de, Fransa`da the Bienal of Lyon`da, Rusya`da Leningrad`da Blanca Del Rey, Mario Maya, Julio Bocca, Moella Pontois, Ana Razzi, Lugana Savgnano, Maria Claudia Pietragalla, Arantxa Argüelles, Trinidad Sevillano gibi isimlerle çalıştı.

Dansın diğer alanlarında da deneyim kazanmak isteğiyle Madrid`de “Pentesiliea”nın çağdaş yorumuna Manuela Rodrigez`le birlikte katıldı. Bu sırada besteci Rynki Sakamato`nun müziği ve usta Yoko Sendi`nin koreografisi ile “El Forastero de Santiago”de başrol oynadı.

1989`da ve 1990`da Kobe, Osaka, Magoya, Kyoto ve Tokyo festivallerine davet edildi. 1991 senesinin sonunda Jose Granero tarafından İspanyol Balesi için sahneye konulan “Camino sin retorno”, “Estamos solos”, “Reencuentros”`da rol aldı. 1992`de Merche Esmeralda tarafından Murcia`daki dans kumpanyasına davet edilen Marquez, “Medea”da Jason, “El cielo Protector”`da Califa rollerini aldı.

1993`te İspanyol Ulusal Balesi`ne baş dansçı olarak davet edildi. Haziran ayında RAI ve TUE prodüksiyonu “Los Divinos”`a katılarak tüm dünya tarafından izlendi. 1994 yılında Victor Ullate tarafından Falla`nın “El Amor Brujo”sunda “Carmelo” rolünü yorumlaması için Sevilla`da Maestranza Tiyatrosu’nun açılışına davet edildi. Mayıs döneminde Calderon de la Barca Tiyatrosu`nda da “Vallodid”`in galasında yer aldı. Antena 3 için bir televizyon prodüksiyonu “Camino al Rocio”`da Isabel Pantoja`yla birlikte rol aldı. “Zarzuela” tiyatrosunda İspanyol Ulusal Balesi`nın gösterilerinde yeraldı. Turina`nın müziklerini, koreografisini Victoria Eugenia`nın hazırladığı, Ortega Cano`ya ithaf edilen “La Oracion Del Tesorero” başrol oynadı. Lola Greco`yla beraber “Cuentos del Guadalquivir”de de başrollerde yeraldı. 1995 yılında kendi dans grubu “Compania Antonio Marquez”`in ilk tanıtımını Sevilla`da Maestranza Tiyatrosu`nda yaptı. Koreografisini Jose Granero ve müziklerini Jose Luis Greco`nun yaptığı “Movimiento Perpetuo” ilk gösterimi Kültür Bakanlığının katkılarıyla gerçekleştirildi. 1997`de İtalya turnesi sonunda “Nureyev” ödülüyle onurlandırıldı. Topluluğuyla beraber Madrid Royal Theatre performanslarına “El Sombrero de Tres Picos”la başladılar. 1998`de Küba Bale festivalinin 50.yılında performansıyla büyük ilgi gören Marquez, aynı yıl en iyi gösteri dalında “Taranto” ve en iyi profesyonel dansçı ödüllerini aldı. 1999`da Atina Ulusal Tiyatrosu için “Carmen” operasının koreografisini hazırladı. Budapeşte`deki Uluslararası Gala`da çok konuşulan bir gösteri sunan Marquez ardından İspanya ve İtalya`da turneye çıktı. 2000 yılında İsviçre Zermatt`da uluslararası bir sempozyuma katılan Marquez ardından Paris Operası için “Don Quijote” koreografisini hazırladı. Grubuyla birlikte Bastille Operası`nda da performanslar gerçekleştirdi. İspanya, Portekiz, İtalya ve Japonya`da turneye çıktı. 2001 yılında Marquez grubuyla birlikte İtalya, Brezilya ve Macaristan`ı dolaştı. Aynı dönem İtalya`da “En değerli dansçı” ödülünü aldı. Rio de Janerio`da yaptığı ve 40.000 kişinin izlediği performansıyla izleyici rekoru kırarak rekorlar kitabına geçti. 2002’de çok büyük bir Amerika Turnesi yaptı.

Marquez 2003 yılında Jerez Uluslararası Dans Festivali’nde birincilik ödülü kazandı. "El Sombrero de Tres Picos" ve "Bolero" gösterileriyle topluluğuna Jerez Festivali’nde En İyi Gösteri Ödülünü getiren sanatçı, 2006 yılında Ibiza ve Formentera yerel yönetimlerinin büyük ödülü Tanit ile onurlandırıldı. 2007 yılında İtalya’da Verdi Tiyatrosu’nda Teatro Lírico Foundation orkestrasıyla "Giuseppe Verdi" prodüksiyonunda yer alan Marquez ardından Japonya, Amerika, İtalya, Fransa turnelerine çıktı. Marquez dünyada Flamenko ve İspanya’yı temsil eden en ünlü ve başarılı dansçılardan ve koreograflardan biridir.



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT