İhsan Rüstem

Tarihler: 23 Mayıs 2011 Pazartesi ~ 27 Mayıs 2011 Cuma 23-27 Mayıs Saat: 11:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: 10,00 TL

Adres: İstiklal Cad. No:8 34435 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 23, 2011 ~ May 27, 2011

17 yaşındayken Matthew Bourne`un daveti üzerine «Adventures in Motion Pictures»`da `The Car Man’ projesine katıldı.

Üç yıl çalıştığı Hollanda`daki “Introdans” Topluluğu’na katılmadan önce önce, 2001-2004 yılları arasında Philip Taylor’un yönettiği «Ballett Theater München» (Staatstheater am Gärtnerplatz)’de solist dansçı olarak görev yaptı.

2007`de İsviçre`ye taşınan Rüstem,iki yıl Cathy Marston Bern Balesi’nin solistliğini yaptı. Hemen arkasından halen çalışmakta oldugu Tanz Luzerner Tiyatrosu’nda görev aldı.

İhsan Rüstem, Nils Christe, Mats Ek, Jiri Kyli¡n, Paul Lightfoot / Sol Leon, Hans van Manen gibi dünyaca ünlü koreograflarla çalıştı; Mark Baldwin, Maurice Béjart,William Forsythe, David Parsons, Renato Zanella’nın eserlerinde dans etti ve Carol Armitage, Matthew Bourne, Guilherme Botelho, Alexander Ekman,Wayne McGregor, Ken Ossola, Georg Reischl, Hofesh Shechter,Cayetano Soto gibi başarılı isimlerin bale prodüksiyonlarında yer aldı.

En çok,zaman zaman asistanlığını da yaptığı koreograf Patrick Delcroix ile çalışmaktadır.

Sanatçının Bern Bale ve Dans Akademisi için ürettiği çalışması `Twist of Fate’, 24.Uluslararası Hannover Koreografi Yarışması ve 2010 Sadler`s Wells Global Dance Yarışmaları’nda finale kalmıştır Ihsan Rüstem, Portland Northwest Dans Projesi , National Youth Dance Company, Tanz Luzerner Tiyatrosu, ArtEz Dansacademie Arnhem, Arnhem Mode Biennale, Dance Art Studio Luzern, Playground Bern, Peter Williams Design for Dance için eserler üretmiş,Ballett Theater Munich, Introdans ve the Bern Ballet için workshoplar düzenlemiştir.

Fewster Cecchetti Scholarship tarafından gümüş madalya ile ödüllendirilen sanatçı, İngiltere`yi temsil ettiği Melbourne Uluslararasi Bale Yarışması’nda finale kaldı.

Rüstem halen, Luzern Dance Art Studio Musical Factory`de modern dans ve bale eğitmenliği yapmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT