Maltepe Üniversitesinde Nevruz Kutlamaları

Tarihler: 18 Mart 2010 Perşembe ~ 18 Mart 2010 Perşembe 15:30

Yer: Maltepe Üniversitesi

Adres: Maltepe Üniversitesi Kültür Merkezi Dr. Reşit Galip Salonu İstanbul İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 18, 2010 ~ Mar 18, 2010

Genelde Nevruz Bayramı’nın bir hazırlık dönemi vardır. Evlerin yıkık yerleri onarılır, boyanır. Evde genel bir bakım ve bahar temizliği yapılır. Çocuklar ve yetişkinler en güzel elbiselerini giyerler. Mezar ziyaretleri, Eş-dost, komşu akrabalara ve büyüklere ziyaretler yapılır. Dargınlar barışır, kucaklaşır, bugünde beraber yemek yenir. Yapılan yemekler konu komşuya, özellikle yoksullara dağıtılır. Kırlara çıkılarak, göl ve akarsu kenarlarında piknikler yapılır, törenler düzenlenir. Ağaç dikilir, çiçek ekilir, O gün ekilen tarlanın bol ürün vereceğine inanılır. Adak ağaçlarına dileklerde bulunularak bez parçaları bağlanır. Oyunlar oynanır, ezgiler söylenir. Ateş üzerinden atlamak, niyet tutmak, fal bakmak, mâniler söylemek, uçurtmalar uçurmak, diğer mahallî eğlenceler arasında yer almaktadır.

Yumurta boyamak, veya tokuşturmak, yeşil semeni hazırlanması, törenler çerçevesinde yarışmalar yapılması, at yarışları, kılıç sallama, yağlı güreş, horoz dövüşü gibi geleneksel müsabakalar gerçekleştirilmesi, yöresel halk oyunlarının oynanması orta oyunları gibi geleneksel tiyatro örneklerinin sahnelenmesi, lokma ve benzeri hamur işlerinin açık havada hem yapılıp hem dağıtılması, el sanatlarından örneklerin sergilenmesi gibi etkinlikler Türk dünyasının bölgesel ve aynı zamanda ortak uygulamalarıdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT