Nagyida Çingeneleri

Tarihler: 19 Şubat 2009 Perşembe ~ 22 Şubat 2009 Pazar 19-20-21-22 Şubat 2009

Yer: Türker İnanoğlu Maslak Show Center

Ücret: 70,00 TL - 50,00 TL - 40,00 TL - 30,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Gişeleri, www.biletix.com ve TİM Gişe

Adres: Büyükdere Caddesi, Derbent Mevkii (Darüşşafaka Lisesi Yanı), 34457, Maslak İstanbul Maslak İstanbul

Telefon: 0212 286 66 86

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 19, 2009 ~ Şub 22, 2009
GEN. ENT. IŞBİRLİĞİYLE EXPERİDANCE’dan NAGYIDA ÇİNGENELERİ 18- 25 ŞUBAT 2009 TARİHLERİ ARASINDA TİM GÖSTERİ MERKEZİNDE VE ANKARA ANADOLU GÖSTERİ VE KONGRE MERKEZİNDE…
NAGYIDA ÇİNGENELERİ
“Nagyida Çingeneleri”, ünlü Macar şair Janos Arany tarafından 1852’de yazılmış bir epik komik şiirdir.
Arany bu şiiri, Avusturya ve Macaristan arasındaki bağımsızlık savaşından esinlendiği öykülerin parodisi tarzında yazdı ve bu nedenle eserin temeli gerçek olgulara dayanır.

Budapeşte merkezli ünlü dans topluluğu Experidance, “Nagyida Çingeneleri”ni bir dans eseri olarak tasarlayıp yorumladı. Budapeşte Devlet Dans Tiyatrosu’yla ortak yapım şeklinde tasarlanan gösteri, Macaristan’da ilk kez 2006’da sahnelendi.

Koreograf Roman Sandor, Macar folk dansı unsurlarını, Macar Çingene kültürü ve çeşitli uluslararası dans tarzlarıyla birleştirdi ve ortaya bu çok dinamik bir koreografisi olan esprili, şiirsel ve güçlü bir mizah duygusuna sahip dans eseri çıktı.

“Nagyida Çingeneleri”nin öyküsü 17.yüzyılın sonunda geçer. General Puch komutasındaki Avusturya birliklerinin, Macaristan’da Nagyida Kalesine nasıl saldırdıklarını anlatır. Yüzbaşı Peredo’nun komutasındaki Macar savunmacılar, insan gücü, yiyecek ve cephane açıkları olduğunu kısa sürede anlayarak başka seçenekleri olmadığından, kaleden ayrılıp idareyi çingenelere ve onların renkli liderleri Csori’ye devretmeye karar verirler. Kalenin şen, mutlu ve pervasız yeni sakinleri ellerine geçirdikleri bu kraliyet meskeninde, ziyafetler ve danslarla kutlamalar yapıp, şanlı zaferlerin ve güzel bir geleceğin düşlerini kurarlar.

Gösteride, 24 çok yetenekli genç dansçı bu 90 dakikalık eseri büyük bir ustalık, ve şahane yüz ifadeleriyle yorumlamaktadır.
Yüzlerce renkli kostümü ve görkemli dekorları, Experidance’ın büyülü “Nagyida Çingeneleri”ne görsel bir çekicilik katmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT