NewYork Broadway Dans Gösterisi- Mata Hari Show

Tarihler: 29 Nisan 2009 Çarşamba ~ 30 Nisan 2009 Perşembe 29-30 Nisan Saat 21:00

Yer: MKM Attila İlhan Salonu

Ücret: 100,00 TL - 80,00 TL - 60,00 TL - 50,00 TL - 40,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve MKM Gişe

Adres: Uğur Mumcu Cad. No:8 Akatlar Etiler Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 351 93 90

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 29, 2009 ~ Nis 30, 2009
“New York Broadway’ den Mozaik Dans’ ın öncüsü Nejla Y. Yatkın ve büyüleyici gösterisi “Mata Hari’ yi Yeniden Yaratmak” İstanbul’da izleyicisiyle buluşuyor…
Savaş, casusluk, dans, çıplaklık, egzotizm, erotizm, feminizm... Tüm bunlar Mata Hari denilince akla gelenlerden birkaçı...
O kimdi? Ne oldu? Yaptıkları ya da yapmadıkları nelerdi? Yakın tarihte gizli belgeleri açıklandı, şimdi ise bütün yaşamıyla gözler önünde, Nejla Y.Yatkin doğu dans gelenekleri ve modern dansı ile bu gizemi aydınlatıyor …
Büyüleyici gösteri MKM’ de “29 Nisan Dünya Dans Günü ve 30 Nisan 2009’’

Nejla Y. Yatkın ile New York’tan Türkiye’ye Dans Rüzgârı
Tüm dünyada kareografisiyle kendini kabul ettirmiş ünlü Türk dansçı Nejla Y.Yatkın Dünya Dans Günü nedeniyle Broadway’ den sonra İstanbul’ da…
Bugüne kadar Dance Place DC, The Kennedy Center, The Place in London, The Oscar Neumeyer Museum gibi sanat dünyasının en prestijli salonlarını izleyicisiyle dolduran New York Times ve Washington Post gibi gazetelerden pek çok olumlu eleştiriler almış Broadway sanatçısı Nejla Y.Yatkın’ın Broadway Şovu “Mata Hari’ yi Yeniden Yaratmak” 29-30 Nisan 2009 tarihlerinde MKM’ de izleyicisiyle buluşuyor.

“2008 Princess Grace Choreography Fellow” ödülünün yanı sıra Amerika’da Dance Magazin tarafından görülmeye değer en iyi 25 dansçı arasında gösterilen Nejla Y. Yatkın tarafından koreograflanan gösterimde özgün sahne, ışık ve ses tasarımı ile Türk seyircisi için büyüleyici bir atmosfer yaratacak.

2010’ da Avrupa Kültür Başkenti olmaya hazırlanan İstanbul’ da Dünya Dans Günü nedeniyle uluslar arası platformda başarılar kazanmış bir Broadway şovunu Türk izleyicisiyle buluşturmayı hedeflemektedir.
Kamuoyu bilgisine saygıyla sunulur.

“Mata Hari’yi Yeniden Yaratmak”
Efsaneleşen Hollanda asıllı Mata Hari. Şimdiye dek birçok film ve kitaba konu olmuş, dans ve sahne sanatlarının da unutulmaz ismi haline gelmiş genç ve cazibeli kadının hayatı, şimdi Türk asıllı sanatçı Nejla Y. Yatkın’ın sahnelediği bir eserle ölümsüzleşiyor. Mata Hari’yi Yeniden Yaratmak adlı gösteride, çocukluktan ölümüne kadar yaşadıkları, dostlukları, aşkları ve sanatçı kişiliğiyle Mata Hari’yi, Broadway sanatçısı Nejla Y. Yatkın canlandırıyor. Şovunda sinema teknikleri kullanarak Doğu dans geleneklerini çağdaş dansla birleştirip, şiir ve psikolojik kuramla yoğuruyor. İlhamını kişisel yansımaların gizeminden alıyor.

2006 yılında sanatçı Nejla Y. Yatkın “Mata Hari’yi Yeniden Yaratmak” Kennedy Metro DC’ deki Sahne Sanatları Merkezi en iyi Bireysel Performans En İyi Genel Üretim dans Ödüller kazanmıştır.

Bu eser Dance Place (Washington DC) Miami Dade College (Miami, Florida), Miami Kültür Bakanlığı (Miami, Florida), Ulusal Performans Ağ Oluşturma Fon ve Sahne Merkezi (Reston, Virginia)’nin desteklediği bir projedir. Ayrıca DC Sanat ve İnsan Komisyonu tarafından da desteklenmektedir.



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT