Şehir Orman (City-Jungle) İstanbul DOB ( MDT İstanbul)

Şehir Orman (City-Jungle) İstanbul DOB ( MDT İstanbul)

Tarihler: 11 Aralık 2022 Pazar ~ 11 Aralık 2022 Pazar 16:00

Yer: Süleyman Seba Kültür ve Sanat Merkezi

Ücret: 1. Kategori - 110.00 TL 2. Kategori - 65.00 TL 3. Kategori - 65.00 TL

Nereden Alınır: https://biletinial.com/

Adres: Hakkı Yeten Cad. Selenium Plaza 10 C Beşiktaş İstanbul

Telefon: (212) 215 60 37

Web: http://www.fulyasanat.org/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 11, 2022 ~ Ara 11, 2022

7’den 70’e hitap eden Şehir-Orman, bu sezon Fulya Sanat’ta (SSKSM) sahne alacak. Şehir-Orman; koreograf Beyhan Murphy tarafından, herkesin yakından tanıdığı Orman Kitabı (Jungle Book) adlı kitabın özgün bir eser hâline getirilmiş ve sahneye uyarlanmış halidir. Modern dans-drama olarak tasarlanan eserde; bir gencin şehir günlüğü ile beraber, toplumu yakından ilgilendiren gençlik ve çevre sorunlarına hem eğlenceli hem de düşündürücü bir bakış açısıyla yaklaşılıyor.

Eserin müzikleri; dünyaca ünlü çağdaş bestecimiz Rahman Altın’a ait. Profesyonel haberciler Mirgün Cabas ve Çiğdem Anad tarafından Şehir-Orman TV kanalından sahneye aktarılan haberler ve Athena ile MaNga'nın oyuna hediye ettikleri birer parça; Jungle Book'taki kıymetli bilgilerin, Şehir-Orman'da güncel hâle dönüşmesine yardımcı oluyor.

Aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olan Şehir-Orman’da, çağdaş sanat ve popüler kültür aracılığıyla eğitim, çevre, ormanlar ve nesli tükenmekte olan canlılarla ilgili verilere dikkat çekilerek, genç nesilde duyarlılığın uyandırılması hedefleniyor. Şehir-Orman’a, şimdiye kadar Sokak Çocukları Derneği, Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Çekül Vakfı, Çevko, Amatem gibi sivil toplum kuruluşları da destek vermiştir ve eser 2002’de Yapı Kredi’nin sponsorluğunda hayata geçmiştir. Ormanın video prodüksiyon, şehrin ise sahnede canlandırıldığı bir multi-medya formatında geçen eserin kahramanı Mogli, 14 yaşında şehirde yaşam savaşı veren bir gençtir. Okulda edebiyat dersi ödevi olarak verilen ‘Jungle Book’ kitabını okumaya başlamasıyla gerçek dünya ve hayal dünyası arasında bir yolculuğa çıkar. Kitaptaki hayvan karakterlerini, kendi hayatında karşılaştığı insanlarda ve durumlarda yaşamaya başlar. Kitaptaki hikâyenin izdüşümünü şehirdeki hayatında görmeye başlar.

Beyhan Murphy, Kurgu (Libretto) ve Koreografi
Rudyard Kipling, Edebi Metin
Rahman Altın, Müzik
Athena, MaNga, Ek Müzik
Tuncay Kalyon, Dekor Tasarım
Serdar Başbuğ, Kostüm
Kerem Çetinel, Işık Tasarım
Alpaslan Karaduman, Libretto Danışmanı
İstanbul Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu Projesi Sanatçıları

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT