Şehir - Orman

Tarihler: 24 Nisan 2012 Salı ~ 25 Nisan 2012 Çarşamba 15 Ocak Saat 16:00, 16 Ocak Saat 13:00, 8 Şubat Saat 20:00, 12 Şubat Saat 16:00, 15, 22 Nisan Saat 1

Yer: Beşiktaş Fulya Sanat

Ücret: Zemin I Parter: A-D Tam 30,00 TL İndirimsiz, Zemin II Parter: E-N Tam 25,00 TL, Localar: 13,00 TL

Nereden Alınır: http://www.dobgm.gov.tr, http://kkm.kadikoy.bel.tr, Fulya Sanat ve Süreyya Operası Gişe

Adres: Hakkı Yeten caddesi - Selenyum Plaza (Ihlamur Kasrı karşısı,REAL alışveriş Merkezi içi) Beşiktaş İstanbul Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 215 60 37-38

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 24, 2012 ~ Nis 25, 2012

Metropolde yaşayan Mogli adlı 15 yaşındaki bir gencin okulda kendisine ödev olarak verilen `Orman Kitabı’ adlı` kitabını okumasıyla yaşadıklarını konu alıyor. `Orman Kitabı`nı okumaya başlamasıyla birlikte yaşadığı şehir ve kitapta anlatılan orman arasında bir yolculuğa çıkan Mogli; ormanda yaşayan hayvanlar ve cereyan eden olaylar ile şehir hayatında karşılaştığı insanlar ve olaylar arasında özdeşlikler kurar.

Şehirdeki sınıf öğretmeni , ormandaki eğitmeni ayı Baloo olur;
Şehirdeki kuzeni , ormandaki hamisi panter Bagheera olur…
Şehirdeki mahalle kabadayısı, ormandaki kaplan Sher Khan olur….
Ormanın ve şehrin kanunları birbirine ne kadar benzer?
Mogli,şehirde yozlaşan kültürün yarattığı olumsuzluklara karşı durabilecek mi? Aklı ve aldığı eğitim “insan olarak var olmanın erdemlerini” keşfedebilmesi için yeterli mi?

Kurgu (Libretto): Beyhan Murphy-Alpaslan Karaduman
Koreografi: Beyhan Murphy
Müzik: Rahman Altın
Ek Müzik: Athena, Manga
Dekor: Tuncay Kalyon-Behçet Malikler
Kostüm: Serdar Başbuğ
Işık: Kerem Çetinel
Video: Illusionist

Dünyaca ünlü yazar Rudyard Kipling`in `Jungle Book`adlı kitabından yola çıkılan eserde, bir gencin hikayesi ile beraber, toplumu yakından ilgilendiren gençlik ve çevre sorunlarına hem eğlenceli hem de düşündürücü bir bakış açısıyla yaklaşılıyor.

20 kişilik MDTistanbul ekibi tarafından icra edilen projenin müziği Rahman Altın’a; hem vahşi doğayı hem de şehir yaşamını çağrıştıran stiliyle kostümü Serdar Başbuğ’a ve dekorları Behçet Malikler’e ait. Ayrıca iki sürpriz isim maNga ve Athena da birer parça ile iç içe geçmiş bu atmosfere müzikal bir katkı sağlıyorlar. Yine eserin bir parçası olan Şehir-Orman Tv kanalındaki haber bülteninde ise karşımıza usta haberciler Çiğdem Anad ve Mirgün Cabas çıkıyorlar.

Bir eğitim ve iletişim projesi olarak hazırlanan Şehir-Orman, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin geleceğini tehdit eden sosyolojik sorunların ekseninde çevre ve doğa kirliliği, toplumdaki eğitim yetersizliği, nesli tükenmekte olan hayvanlar, yeşil alanların içinde bulunduğu tehlikeler, sokakta yaşayan/çalışan çocuklar gibi gündemlerle gençlerin dünyasına ışık tutuyor.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT