Sema Gösterisi

Tarihler: 29 Ekim 2009 Perşembe ~ 26 Kasım 2009 Perşembe 19.30

Yer: Silivrikapı Mevlana Kültür Merkezi

Nereden Alınır: www.emav.org

Adres: Evrensel Mevlana Aşıkları Vakfı Galata Mevlevihanesini Yaşatma Derneği Veledi Karabaş Mah. Yeni Tavanlı Çeşme Sok. No:6 Silivrikapı / İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0 212 588 57 80

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 29, 2009 ~ Kas 26, 2009

1989 yılından beri manevi başkanımız Hasan Dede’nin önderliğinde yurt içi ve yurt dışında hizmetler veren Evrensel Mevlana Aşıkları Vakfı ve Galata Mevlevihanesi’ni Yaşatma Derneği bünyesindeki Çağdaş Aşıklar Topluluğu, Hz. Mevlana’nın aydın felsefesini yaşatmayı ve tanıtmayı amaç edinmiş olan topluluk olup aynı zamanda Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün emanet etmiş olduğu Türkiye Cumhuriyeti ilke ve esaslarını bir hayat biçimi olarak belirlemiş. Mevlevi müziği alanında yeni eserler vererek çağdaş yorumlarla toplumun her kesiminden oluşan mensupları ile çalışmalarını sürdürüyor.

Kendi bünyesindeki müzisyenlerle Türkçe sözlü 12 Mevlevi Ayini ve 300’e yakın ilahi besteleyerek 4 CD ve kaset çalışması yapmış ve bu çalışmalarını gerek yurt içinde gerekse yurt dışında gerçekleştirilen Tasavvuf Müziği Konserleri ve Sema Törenleri ile tanıtmış. Bir çok etkinlikte yer alan topluluk, yurt dışında düzenlemiş olduğu konferans, seminer, konser ve sema törenleri ile Hz. Mevlana’nın aydın felsefesinin ve sevgi mesajının sesi olmuş. Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, İsveç, Avusturya,Yunanistan, Japonya ve daha birçok ülkede hizmet vermiş olan topluluk Mevlevi kültürünü tanıtmak ve yaşatmak için gösterdiği gayretlerine bu doğrultuda devam ediyor.

Her ayın ilk Perşembe günü Üsküdar Mevlevihanesinde, her ayın son üç Perşembe günü ise Silivrikapı Mevlana Kültür Merkezinde Tasavvuf Müziği ve Sema Töreni icra ederek devam etmekdedir. Ayrıca her Salı ve Cumartesi günü Tarihi Sirkeci Garında saat 19.30 da hizmetlerine devam etmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT