İzzet Keribar’ın Mısır fotoğrafları İFSAK’ta

Tarihler: 23 Nisan 2009 Perşembe ~ 23 Nisan 2009 Perşembe 23 Nisan Perşembe günü saat 19.30

Yer: İfsak

Adres: İstiklal Cad. Ayhan Işık Sok. Özverim Apt. No:32/2 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0 212 292 42 01 – 0 212 292 18 07

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 23, 2009 ~ Nis 23, 2009
İzzet Keribar’ın Mısır fotoğrafları İFSAK’ta
İFSAK, 23 Nisan’da “Gizemli Mısır” konulu bir fotoğraf gösterisi düzenleyecek. Gösterinin konuğu İzzet Keribar olacak.

İFSAK, 23 Nisan Perşembe günü saat 19.30’da “Gizemli Mısır” konulu bir fotoğraf gösterisi düzenleyecek. İFSAK binasında yapılacak gösterinin konuğu İzzet Keribar olacak.

Keribar, gösteri hakkında şunları söylüyor: “En eski medeniyetler arasında yer alan Mısır, tarihi dokusu, doğası, insanları ve yaşam biçimi ile son derece ilginç bir ülke. Her türlü tezat ve güzellik bir arada. Her bir santimetrekarenin ayrı bir hikayesi var. Bu çalışmada, Mısır’ı kendi bakış açımdan görüntülemek ve bu ülkenin gizemli yanlarını fotoğraf karelerine yansıtmak istedim.”

İzzet Keribar kimdir?
1936 doğumlu İzzet Keribar, genç yaşından itibaren fotoğrafa ilgi duydu ve 1957’de askerliğini yapmak üzere gittiği Kore’de bir yıl boyunca fotoğraf çekerek tekniğini ve deneyimini geliştirdi. 1980 yılında fotoğrafa tekrar yönelen sanatçı, o tarihten beri yurtiçinde ve yurtdışında fotoğraf amaçlı geziler düzenliyor. Sahibi olduğu Türkiye ve dünya fotoğrafları arşivi, ülkemizin en önemli arşivleri arasında yer alıyor. İFSAK onur üyesi olan Keribar, Uluslararası Fotoğraf Federasyonu tarafından 1985’te A.Fiap (Sanatçı), 1988’de de E.Fiap (Ekselans) unvanlarıyla onurlandırıldı. 1982 yılından bu yana yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda kişisel fotoğraf sergisi ve dia gösterisi gerçekleştiren Keribar, İFSAK`ta fotoğraf eğitimi veriyor ve Türkiye’de yapılan fotoğraf yarışmalarının jüri heyetinde yer alıyor. Ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmalarında birçok ödül alan Keribar, son yıllarda, fotoğrafçılığı profesyonel bir meslek olarak yürütüyor. Ayrıca, fotoğrafçılığın Türkiye’de gelişmesine ve Türkiye’nin yurtdışında en iyi yönleriyle tanınmasına yardımcı oluyor.

www.ifsak.org
1959’da kurulan İFSAK (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği), Türkiye’de fotoğraf ve sinemanın yaygınlaşması, fotoğraf ve sinema üretiminin artması, yeni fotoğraf ve sinema sanatçılarının yetişmesi, fotoğraf ve sinemanın gereken saygınlığı kazanması için çaba göstermektedir. Seminerler ve atölye çalışmaları, en önemli eğitim etkinlikleri arasında yer almaktadır. İFSAK, yerli ve yabancı fotoğraf sanatçılarının sergilerine evsahipliği yapmakta, her ay düzenli olarak fotoğraf ve sinema amatörlerinin yanı sıra kültür-sanat dünyasından tanınmış isimlerin katıldığı söyleşiler, seminerler, saydam/dijital fotoğraf gösterileri ve fotoğraf yarışmaları düzenlemektedir. İFSAK, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun kurucu üyesidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT