Sarıkeçililer İFSAK’a konuk oluyor

Tarihler: 14 Mayıs 2009 Perşembe ~ 14 Mayıs 2009 Perşembe 14 Mayıs Perşembe

Yer: İFSAK

Nereden Alınır: www.ifsak.org

Adres: İstiklal Cad. Ayhan Işık Sok. Özverim Apt. No:32/2 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 212 292 42 01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 14, 2009 ~ May 14, 2009
Sarıkeçililer İFSAK’a konuk oluyor
İFSAK, 14 Mayıs’ta “Sarıkeçililer: Yarınsızlığa Göç” konulu bir fotoğraf gösterisi ve söyleşisi düzenleyecek. Söyleşinin konuğu Tahir Özgür olacak.

İFSAK, 14 Mayıs Perşembe günü “Sarıkeçililer: Yarınsızlığa Göç” konulu bir fotoğraf gösterisi ve söyleşisi düzenleyecek. İFSAK binasında yapılacak ve saat 19.30’da başlayacak olan gösterinin konuğu Tahir Özgür olacak.

Özgür, gösteri hakkında şunları söylüyor: “Orta Asya bozkırlarından yaklaşık 1.000 yıl önce Anadolu topraklarına gelen göçerlerin son temsilcileri Orta Toroslar’da yaşamlarını sürdürüyorlar. Sarıkeçililer, yazları Konya Karaman’ın yüksek dağlarında konaklarken, kışları Mersin’in deniz seviyesinde kara çadırlarda yaşıyorlar. Sayıları hızla azalan ve ne yazık ki kültürlerinin yaşatılması için hiçbir girişimde bulunulmayan Sarıkeçililerin göçlerini uzun süredir izliyor ve fotoğraflıyorum.”
Sarıkeçililerin hayatını “Sarıkeçililer: Yarınsızlığa Göç” adı altında foto öykü haline getiren Özgür, ulusal ve uluslararası düzeyde birçok ödüle layık görüldü.

Tahir Özgür kimdir?
Hatay doğumlu Tahir Özgür, gazetecilik ve televizyonculukta 25 yılı geride bıraktı. Yıllarca fotoğrafı haberde yan unsur olarak gören Özgür’ün bugün en büyük tutkusu fotoğraf çekmek. Uluslararası ve ulusal yarışmalarda çeşitli ödüller alan Özgür, “Sarıkeçililer: Yarınsızlığa Göç” konulu foto öykü çalışması ile National Geographic Fotoğraf Yarışması’nda ikincilik kazandı. Çeşitli sergilere de katılan Özgür, yaşamı ve insanı fotoğraflıyor, öykülerin fotoğrafını çekmeye çalışıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT