.Şişli Özel Çocuklar Halk Oyunları Festivali

Tarihler: 11 Mayıs 2009 Pazartesi ~ 14 Mayıs 2009 Perşembe 11/14 Mayıs

Yer: İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 11, 2009 ~ May 14, 2009
Türkiye’de İlk Kez Zihinsel Engelliler Halk Oyunları Festivali Yapılıyor
Türkiye’de var olan zihinsel engelli bireylerin üretimlerini açığa çıkarmak için, Şişli Saadet İlköğretim ve İş Okulu’nun liderliğinde . 11/14 Mayıs tarihlerinde ilk kez Türkiye genelini kapsayan 1.Şişli Özel Çocuklar Halk Oyunları Festivali yapılıyor.

Toplumun büyük bölümünü oluşturan engelli bireylerin kendilerini gerçekleştirmelerine olanak sağlamak için bir araya gelen eğitimciler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın izni ve oluru ile Türkiye’de var olan tüm Zihinsel Engelliler Okullarına duyuru yaparak festivalin alt yapısını hazırlamışlardır. Bu duyuru neticesinde Türkiye’nin tüm bölgelerinde yapılan başvurular değerlendirilerek; Karadeniz, Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Marmara illerinden şartnameye uygun biçimde Zihinsel Engelliler Halk Oyunları Grupları tespit edilmiştir. Ülke sınırları içinde azımsanmayacak düzeyde sanatsal üretim yapan bu özel çocuklar, kendi kültürlerinin ana temalarını oluşturan gösterilerini gerçekleştirmek üzere İstanbul’a davet edilmişlerdir.

Zihinsel engelli çocukların sanatın gücü ile İstanbul’da bir araya gelip kaynaşmalarını sağlamak; sanatın gücünden yola çıkarak bu bireylerin toplumda var olduklarını göstermek; zihinsel engelli çocukların da toplumda üretim yaptıklarını kanıtlamak; ülke çapında bir bilinç oluşturup zihinsel engelli bireylerin bizlerle ortak duyguları yaşadığını kanıtlamak; Türkiye’nin değişik bölgelerinde yaşayan kültürlerin bu bireylerce nasıl yorumlandığı görebilmek Festivalin amacı olarak belirlenmiştir.

Festivale Akdeniz Bölgesi’nden 4; Karadeniz Bölgesi’nden 2; Marmara Bölgesi’nden 4; Ege Bölgesi’nden 4; İç Anadolu Bölgesi’nden 2 okul gruplarıyla katılacaklardır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bünyesinde gerçekleştirilen festival sırasında İstanbul’da 206 kişi konuk edilecektir. Katılımcı 153 zihinsel engelli bireyin büyük çoğunluğunun İstanbul’a ilk kez geldiği göz önüne alınarak; gelen çocuklara İstanbul’un doğal ve kültürel alanları gezdirilecektir.

1. Şişli Özel Çocuklar Halk Oyunları Festivali 12 Mayıs Pazartesi saat 09 30’da Beyoğlu / İstiklal Caddesi’nden yürüyüşle başlayacaktır. Değişik bölgelerden gelen ekipler folklorik kıyafetleriyle ve enstrümanlarıyla yürüyerek festivali tüm Türkiye’ye duyuracaklardır. Festival gösterileri aynı gün Derviş Eroğlu gösteri salonunda saat 12’de başlayacak olup; katılımcı tüm gruplar gösterilerini o gün içinde sergileyeceklerdir. Festivalin ileride tüm engelli gruplara ilham vermesi amacıyla Ordu ilinden bir işitme engelliler halk oyunları ekibi festivale konuk olarak davet edilmiştir. Festival 14 Mayıs sabahı son bulacaktır.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT