11. ULUSLARARASI İSTANBUL BİENALİ

Tarihler: 12 Eylül 2009 Cumartesi ~ 08 Kasım 2009 Pazar 12 Eylül - 8 Kasım 2009

Yer: İstanbul

Ücret: www.iksv.org/bienal

Nereden Alınır: www.biletix.com, Biletix Çağrı Merkezi (0216 556 98 00), Biletix satış noktaları ile İKSV merkez, Sergi mekanları

Adres: İKSV merkezi(İstiklal Cad. No:64, Beyoğlu) İstanbul İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 12, 2009 ~ Kas 8, 2009
11. ULUSLARARASI İSTANBUL BİENALİ
Koç Holding sponsorluğunda, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 11. Uluslararası İstanbul Bienali, kapılarını 12 Eylül Cumartesi günü sanatseverlere açıyor. 8 Kasım’a kadar gezilebilecek İstanbul Bienali, İstanbul’u dünya sanat çevrelerinin ilgiyle izlediği bir sanat platformuna dönüştürecek. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı`nın 2009 ve 2010 yılı boyunca desteklediği İstanbul Festivalleri arasında yer alan İstanbul Bienali sergileri 2 ay boyunca Pazartesi günleri hariç her gün 10.00–19.00 arasında gezilebilecek.
11. Uluslararası İstanbul Bienali; WHW / What, How & for Whom (Ne, Nasıl ve Kimin İçin) küratörlüğünde; Antrepo No.3, Tütün Deposu ve Feriköy Rum Okulu’nda 40 ülkeden 70 sanatçı ve sanatçı grubunun 141 projesine ev sahipliği yapacak.
11. Uluslararası İstanbul Bienali, başlığını Bertolt Brecht’in 1928 yılında Elisabeth Hauptmann ve Kurt Weill ile birlikte yazdığı Üç Kuruşluk Opera adlı oyunun ikinci perdesinin kapanış parçası olan “İnsan Neyle Yaşar?” adlı şarkıdan alıyor.
WHW tarafından “İnsan Neyle Yaşar?” sorusu etrafında kurulan İstanbul Bienali’nin kavramsal çerçevesi, Brecht’e yeniden keşfedilmesi ve yeni kuşaklara gösterilmesi gereken bir klasik olarak bakmıyor. Brecht’i tekrar gündeme getirerek çağdaş kapitalizm koşullarında sanatsal uğraşın rolü hakkında bir düşünme denemesine girişmeyi, günlük pratikleri, değer sistemlerini ve eylem biçimlerini yeniden değerlendirmeyi amaçlayan İstanbul Bienali kapsamında bu sene 40 ülkeden dünya güncel sanat çevrelerinde tanınan ya da yeni keşfedilen 70 sanatçı ve sanatçı grubunun 141 projesi sergilenecek.

BİENAL MEKÂNLARI
12 Eylül Cumartesi günü sanatseverlerin ziyaretine açılacak olan 11. Uluslararası İstanbul Bienali’nin mekânları, Tophane’de İstanbul Denizcilik İşletmeleri’ne ait alandaki 3 numaralı Antrepo, Tophane’deki Tütün Deposu ve Şişli’deki Feriköy Rum Okulu’ndan oluşuyor. Öğrencisi olmadığı için 2003 yılından bu yana hizmet vermeyen Feriköy Rum Okulu, 11. Uluslararası İstanbul Bienali aracılığıyla ilk kez bir sanat mekânı olarak kullanılacak.
Antrepo No.3’te 49 sanatçı ve sanatçı grubunun projeleri yer alacak.
Tütün Deposu’nun bir galeriye ait olan giriş katı dışındaki katlarında ve ek 13 sanatçının projeleri yer alacak.
1875 yılında Feriköy Avukat Caddesi’nde açılan ve daha sonra 1900 yılında Abide-i Hürriyet Caddesi’ne taşınan, 2003 yılından bu yana ise hizmet vermeyen Feriköy Rum Okulu’nda ise 24 sanatçının projeleri izleyiciye sunulacak.

11. ULUSLARARASI İSTANBUL BİENALİ NASIL GEZİLİR?
11. Uluslararası İstanbul Bienali bilet fiyatlarında bir artış yapmadan sergi biletlerini geçen Bienaldeki fiyatlarından satışa çıkartıyor: 11. Uluslararası İstanbul Bienali’nin bilet fiyatı 10 TL. İlköğretim ve lise öğrencileri ile 65 yaş üstü izleyiciler, öğretmenler, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyeleri 5 TL’lik indirimli biletle izleyebilecekler.
Üniversite öğrencilerinin İstanbul Bienali sergilerini gezmek için Antrepo No.3, Tütün Deposu ve Feriköy Rum Okulu girişlerindeki gişelere üniversite kimlikleriyle başvurmaları yeterli.
11. Uluslararası İstanbul Bienali biletleri: www.biletix.com, Biletix Çağrı Merkezi (0216 556 98 00), Biletix satış noktaları ile İKSV merkezinden (İstiklal Cad. No:64, Beyoğlu, hafta içi 10.00-17.00 arasında) ve 12 Eylül Cumartesi gününden itibaren tüm sergi mekanlarından satın alınabilir.
Lale Kart sahipleri Bienal biletlerinde her zaman sahip oldukları %25’e varan özel Lale Kart indiriminden yararlanabilecek.
Rehberli Bienal Turları: 11. Uluslararası İstanbul Bienali sergi mekânlarında her gün 11.00, 13.30, 15.00, 16.30 saatlerinde düzenlenecek olan rehberli turlara katılım ücreti ise yine tam 10 TL, öğrenci 5 TL (giriş biletinden ayrı) olacak.
Sanatseverlerin, biletleri ile birlikte alacakları 384 sayfalık ‘‘Bienal Rehberi’’nin fiyatı ise 2 TL olacak.

Bienal “11B Sınırsız” ile gezilir.
İstanbul Bienali’ni herkesten önce, sınırsız ve özel etkinlikleriyle birlikte izleme fırsatı sunan ve sınırlı sayıda satışa sunulan iki kişilik "11B Sınırsız" biletinin fiyatı 50 TL.
“11B Sınırsız” bileti ile sanatseverler, sergileri Bienal ekibiyle birlikte açılıştan önce 10 ve 11 Eylül tarihlerinde gezebilecek, Bienal kapsamında gerçekleşecek özel etkinlikler ve açılış partilerinden birine katılabilecek, Bienal süresince sergi mekânlarına sınırsız giriş hakkı elde edecek ve Bienal boyunca, belirlenecek kafe, restoran, kitabevi ve müzikevlerinde indirimler kazanacaklar. “11B Sınırsız” bileti ile Bienal rehberi de ücretsiz.
“11B Sınırsız” biletleri, Biletix satış sisteminin yanı sıra İKSV Binası’ndan da satın alınabilecek.

“BienalArtı”yla siz de İstanbul Bienali’nin parçası olun
İstanbul Bienali bu yıl ilk kez, sanatseverlerin kişisel olarak İstanbul Bienali’nin gerçekleşmesine katkıda bulunmasını sağlayan "BienalArtı” biletlerini satışa sundu.
"BienalArtı" ile sanatseverler, İstanbul Bienali’ne kişisel olara katkıda bulunmanın yanı sıra sergileri herkesten önce, sınırsız ve özel etkinlikleriyle birlikte izleme fırsatına da sahip olacaklar. “BienalArtı” sahipleri ayrıca Bienal küratörlerinden etkinliğin gerçekleşmesindeki paylar için bir teşekkür mektubu alacaklar.
İki kişi için geçerli olacak “Bienal Artı” biletinin fiyatı 150 TL. “Bienal Artı” biletleri Biletix satış kanallarının yanı sıra İKSV binasından satılıyor.

11. ULUSLARARASI İSTANBUL BİENALİ’NDE MEKÂNLAR VE SAATLER
1. Antrepo No: 3, Meclis-i Mebusan Caddesi, Liman İşletmeleri Sahası, Karaköy
2. Tütün Deposu, Lüleci Hendek Caddesi, Koltukçular Çıkmazı No.1, Tophane
3. Feriköy Rum Okulu, Abide-i Hürriyet Caddesi No.7, Şişli
Bienal sergi mekânları 12 Eylül – 8 Kasım tarihleri arasında Pazartesi hariç her gün 10.00–19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Bienal açılışını takip eden 14 Eylül Pazartesi günü tüm mekânlar açık kalacak; Şeker Bayramı’nın birinci gününe denk gelen 20 Eylül Pazar günü ise tüm sergi mekanları kapalı olacak.

BİENALDE SERGİ MEKANLARI ARASI ULAŞIM ÇOK KOLAY…
11. Uluslararası İstanbul Bienali kapsamında 12 Eylül Cumartesi-30 Eylül Çarşamba tarihleri arasında Ford Otomotiv Sanayi AŞ katkılarıyla Antrepo No.3-Feriköy Rum Okulu arasında saat başı ring seferi hizmeti verilecektir.
Ayrıntılı bilgi için: www.iksv.org/bienal



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT