14.Uluslararası Kadın Sanat Festivali

14.Uluslararası Kadın Sanat Festivali

Tarihler: 04 Mart 2019 Pazartesi ~ 04 Mart 2019 Pazartesi

Yer: Kadıköy Sineması

Adres: Osmanağa Mahallesi, Bahariye Cad. Kadıköy Pasajı No:25 Kadıköy İstanbul

Telefon: (0216) 337 74 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 4, 2019 ~ Mar 4, 2019

14.Uluslararası Marmaris Kadın Sanat Festivali 7-27 Mart 2019 tarihleri arasında Marmaris’in dışında İstanbul etkinlikleri mimari ödüllü Kadıköy Sineması Kültür ve Sanat Galerisinde gerçekleşecek.

Festival Kadıköy Sineması Kültür ve Sanat Galerisinde 7 Mart 18.00’de açılacak “Kadın ve Yaşam” Karma Sergisi ile başlayacak. Sergi 11 Mart Pazartesi gününe kadar açık kalacak ve her gün saat 14.00 – 21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Beş ödüllü 14.Uluslararası Marmaris Kadın Sanat Festivalinin ana sloganı yine “Sanat Engel Tanımaz” olarak belirlendi. Yaşamlarını sanat etkinlikleri ile biçimlendiren kadınların yüreklerini koydukları 14. Uluslararası Marmaris Kadın Sanat Festivali’’ zengin içerikli programı ile bir yaşına daha girerken, halkın sanat ile buluşmasını sağlayan “Kadın ve Yaşam” adlı Karma Güzel Sanatlar Sergisi kadın haklarına duyarlı, insanlığın sanatla evrileceğine inançlı tüm sanatçılarımızın özgün eserlerine kapılarını açtı. Festival bu yıl Marmaris ve İstanbul’da halkın sanatla buluşmasını sağlamak, dünya insanlarına çağdaş sanatçılarımızın eserleri ile ulaşabilmek, sürdürülebilir, nitelikli, insanca bir yaşam adına düzenlenen bu festival sanatçı kadınlarımızın toplumla bütünleşmesini sağlayamak amaçlıdır. Selma Sonat Ankara’nın başkanlığındaki Kalimerhaba Uluslararası Dostluk İşbirliği ve Tanıtma Derneği’nin etkinliklerini Etkinlik Koordinatörü olarak Umur Özlüer yönetiyor.

Festival Programı:
7 Mart Perşembe ve 8 Mart Cuma 14.00 – 19.00 saatleri arasında “Dünya Kadınlar Günü” Onuruna Yazarlarla Söyleşi ve İmza Günleri yapılacak.
12 Mart Salı 18:00'de Arezo Behrang “İz Bırakan Kadınlar" Portre Resim Sergisi açılacak. Sergi 17 Mart Pazar gününe kadar açık kalacak ve her gün saat 14.00 - 21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Arezou Behrang 1970 İran Tebriz doğumlu bir sanatçı. Tebriz Azad Üniversitesi Grafik ve Görsel İletişim Bölümünde okudu. Önceleri yağlı boya çalıştıktan sonra, suluboya üzerinda çalışmaya başladı. Zamanla tekniğini geliştirip portre üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdı. 2014'den sonra çalışmalarını Türkiyede devam ediyor. Sanatçı; “Eserlerimi meydana getirirken son derece ayrıntıcı yaklaşım göstermeme rağmen, içimdeki özgürlük tutkum dışarı taşıp kendimden izler bırakıyor” diyor.
18 Mart Pazartesi 18:00'de Mustafa Ali Kasap “ Zaferden Zafere Kadın Efeler” Resim Sergisi açılacak. Sergi 27 Mart Çarşamba Dünya Tiyatrolar gününe kadar açık kalacak ve her gün saat 14.00 – 21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Mustafa Ali Kasap İzmir Beydağ'da doğdu. Yüksek öğrenimini Balıkesir NEE Sosyal Bilimler Bölümü'nde ve Anadolu Üniversitesi'nde tarih alanında lisans tamamladı. 25 yıl öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. Katıldığı etkinliklerde birçok başarı plaketi, onur belgesi aldı. Japonya, Amerika, Hollanda, Danimarka ve Finlandiya'da özel koleksiyonlarda, Türkiye'de değişik kurum ve koleksiyonlarda yapıtları bulunmaktadır. Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği UPSD, İzmirli Sanatçılar Birliği Derneği İSBD ve Serbest Sanatçılar Birliği SESAN üyesi.
21 Mart Perşembe 16:00 – 21:00 saatleri arasında Dünya Şiir Günü Kadın Şairler Manifestosu, Şiir Gibi Bir Dünya Söyleşisi ve Yazarlar İmza Günü yapılacak.
27 Mart Çarşamba günü Dünya Tiyatrolar Günü Ulusal ve Uluslararası Dünya Tiyatrolar Günü Bildirgelerinin Okunması ve Söyleşisi yapılacak.

27 Mart'da sona erecek 14.Uluslararası Marmaris Kadın Sanat Festivalinden sonra Kadıköy Sinemasını kültür insanlarının buluşma noktası haline gelmesine destek veren sinema sahibi Funda Kocadağ Salciccia ve ailesinin katkılarıyla Kadıköy’ün en eski sinemalarından biri olan Kadıköy Sinemasının fuaye alanında Uluslararası Dostluk İşbirliği ve Tanıtma Derneği'nin etkinlikleri, fotoğraf ve resim sergileri devam edecek. Kadıköy Sineması Fuaye Sanat Galerisi tüm sanatçıların eserlerine ve etkinliklerine kucak açmakta olup sergi, kitap tanıtımı,ve imza günü ile söyleşi talepleri için Kalimerhaba Uluslararası Dostluk İşbirliği ve Tanıtma Derneği 0532 314 88 38'nolu telefondan bilgi alabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT