16. Uluslararası İstanbul Caz Festivali

Tarihler: 02 Temmuz 2009 Perşembe ~ 15 Temmuz 2009 Çarşamba 2 – 15 Temmuz 2009

Yer: İstanbul

Ücret: www.iksv.org/caz

Nereden Alınır: Biletix satış noktaları, Biletix Çağrı Merkezi (0216 556 98 00), www.biletix.com, Alo Garanti 444 0333 ve IKSV merkezi (İstiklal Cad. No:64 Beyoğlu)

Adres: Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi, The Marmara Esma Sultan, Aya İrini Müzesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, İstanbul Modern, Nardis Jazz Club ve İstinyePark İstanbul İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 2, 2009 ~ Tem 15, 2009
16. ULUSLARARASI İSTANBUL CAZ FESTİVALİ 2 – 15 TEMMUZ
PROGRAM İÇİN TIKLAYIN
İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 12. kez Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen 16. Uluslararası İstanbul Caz Festivali, 2 – 15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek.
16. Uluslararası İstanbul Caz Festivali, 30’un üzerinde konserle yine İstanbul’u bir caz kentine dönüştürmeye hazırlanıyor. Şehrin çeşitli mekânlarına yayılacak İstanbul Caz Festivali konserlerine bu yıl, Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nin yanı sıra The Marmara Esma Sultan, Aya İrini Müzesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, İstanbul Modern, Nardis Jazz Club ve İstinyePark ev sahipliği yapacak.
Festival’in gelenekselleşen etkinliği Caz Vapuru’na bu yıl bir de Balkan müzikleriyle renklenecek olan Balkan Vapuru eklendi. 5 ve 12 Temmuz Pazar günleri müzikli Boğaz turlarıyla sürerken, “Sokak Konserleri” caz coşkusunu İstanbul sokaklarına taşımaya devam edecek.

AÇIKHAVA SAHNESİ’NDE EFSANE İSİMLER
BAS GİTARIN ÜÇ DEV İSMİ: “SMV”: MARCUS MILLER, STANLEY CLARKE VE VICTOR WOOTEN AYNI SAHNEDE BULUŞUYOR!
İstanbul Caz Festivali, caz dünyasının en ünlü bas gitaristleri Stanley Clarke, Marcus Miller ve Victor Wooten’ı, kısaca başharfleri ile SMV’yi ağırlıyor. Bas gitarın bu üç maestrosundan oluşan SMV, 8 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21.00’de Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde sahne alarak yazın en dikkat çekecek konserlerinden birine imza atacak.
ESKİ DOSTLAR YENİDEN BİR ARADA: JOE SAMPLE VE RANDY CRAWFORD İLE BÜYÜLEYİCİ BİR AÇIK HAVA GECESİ
Joe Sample ve Randy Crawford bir kez daha Festivalin konuğu oluyor. Muhteşem ikili, 2008 yılında çıkardıkları yeni albümleri No Regrets kapsamında, 13 Temmuz Pazartesi akşamı saat 21.00’de Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde bir kez daha karşımızda olacak.
CAZIN EFSANE İSMİ GEORGE BENSON’UN SESİNDEN NAT “KING” COLE!
Festivalin bu yıl en önemli konuklarından biri, caz müziğinin en başarılı gitarist ve vokal sanatçılarından George Benson olacak. George Benson, 28 kişilik orkestrası ve 5 kişilik vokal grubuyla birlikte, 27 Temmuz Pazartesi akşamı saat 21.00’de Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde vereceği "An Unforgettable Tribute to Nat ‘King’ Cole" başlıklı konserinde Nat King Cole’un şarkıları yeniden hayat verecek.

YILDIZLAR ALTINDA HAREKETLİ GECELER
ZARAFETİN USTALIKLA BULUŞTUĞU EŞSİZ SES: MELODY GARDOT
Müzisyen ve besteci Melody Gardot, blues’dan caza, akustik folktan Latin tınılarına zarafetle ustalığı buluşturan yorumuyla 7 Temmuz Salı gecesi saat 22.00’de Esma Sultan Yalısı’nda sahne alacak. Bestelerinde ve yorumlarında Brezilyalı efsanelerden esinlenen Gardot vokal performansının yanı sıra güzelliğiyle de büyük bir hayran kitlesi edinmiş durumda.
FESTİVALDE DANS GECESİ: MARACA’S OTRA VISION
Latin müziğinin en yetkin topluluklarından Maraca’s Otra Vision, 14 Temmuz Salı gecesi saat 22.00’de Esma Sultan Yalısı’nda sahne alacak. Timbadan salsaya, rumbadan Küba cazına müzikleriyle Maraca’s Otra Vision konseri Festivalin en hareketli gecelerinden biri olacak.

CAZ KENTİ İSTANBUL
Uluslararası İstanbul Caz Festivali, cazın coşkusunu İstanbul sokaklarından Boğaz’ın sularına ve değişik semtlere taşıyarak İstanbul’u bir “caz kenti”ne dönüştürüyor. Festivalin, caz müziğini İstanbul’un zengin kültürel dokusuna yayıp en gencinden en yaşlısına her yaştan dinleyici ile buluşturmayı hedeflediği ve ücretsiz olarak gerçekleşecek olan “Genç Caz” ve “Sokak Konserleri” gibi etkinlikler İstanbullulara benzersiz bir müzik ziyafeti yaşatacak.

CAZ VAPURU VE BALKAN VAPURU
Her yıl, Festival’in vazgeçilmezleri arasında yer alan Caz Vapuru’na, bu yıl bir de Balkan Vapuru ekleniyor. Vapurlar halatlarını topluyor, İstanbul Boğazı’nı, Caz’ın ve Balkan müziklerinin renklerine boyamaya hazırlanıyor!

FESTİVALİN CD’Sİ BU YIL DA MÜZİK MARKETLERDE YERİNİ ALACAK…
Festivale katılan çeşitli sanatçıların parçalarından oluşan ve festival takipçilerinin koleksiyonlarında önemli bir yer edinen İstanbul Caz Festivali CD’si bu yıl da EMI Türkiye işbirliğiyle hazırlanıyor. Festival’in en gözde isimlerinden seçilmiş parçaların yer alacağı bu CD, Haziran ayının ikinci yarısında başlamasından önce müzik marketlerde satılmaya başlayacak.

İSTANBUL CAZ FESTİVALİ BİLETLERİ 9 MAYIS CUMARTESİ GÜNÜ SATIŞA ÇIKIYOR!
16. Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nin biletleri 9 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00’da satışa çıkıyor. Festival biletleri;
-BİLETİX satış noktaları,
BİLETİX çağrı merkezi (0216 556 98 00)
www.biletix.com
Alo Garanti 444 0 333
İKSV merkezinden (İstiklal Cad. No:64 Beyoğlu) alınabilecek.
16. Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nin bilet fiyatları 15TL ile 100TL arasında değişiyor. Bilet alımlarına kredi kartı geçerli olacak.
16. Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nin 2 Temmuz Salı günü Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleşecek Açılış Konseri’ni izlemek isteyen izleyiciler için sınırlı sayıda bilet Biletix satış sistemi, Alo Garanti 444 0 333 ve IKSV Merkezi’nden satılacak.

FESTİVAL’DE KONSERLERİ EN UCUZA DİNLEME ŞANSI LALE KART SAHİPLERİNİN
Festival boyunca konserleri en ucuza dinleme şansı yine Lale Kart sahiplerinin olacak. Lale Kart sahipleri biletlerinde %25’e varan özel indirimlerinden yararlanabilecekler. İndirimli ön satış dönemi Siyah ve Beyaz Lale Kart sahipleri için 4-5 Mayıs; Kırmızı ve Sarı Lale Kart sahipleri için 6-7-8 Mayıs.

“BitamBiöğrenci” İLE ÇOCUKLARI SANATLA BULUŞTURUN!
İKSV`nin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile birlikte iki yıl önce hayata geçirdiği “BitamBiöğrenci” projesi devam ediyor. Biletlerinizi satın alırken "BitamBiöğrenci" deyip 15 TL ya da 50 TL bağış yaparak kültür sanat etkinliklerine katılma imkânı bulamayan 3 ya da 10 çocuğun da İstanbul Caz Festivali’ne katılımını kolayca sağlayabilirsiniz.
Ayrıntılı bilgi için: www.bitambiogrenci.org ve www.biletix.com
Ayrıntılı bilgi için: www.iksv.org/caz



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT