18. İstanbul Tiyatro Festivali

Tarihler: 10 Mayıs 2012 Perşembe ~ 05 Haziran 2012 Salı

Yer: Çeşitli Mekanlar

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 10, 2012 ~ Haz 5, 2012

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Koç Holding Enerji Grubu Şirketleri Aygaz, Opet ve Tüpraş’ın sponsorluğunda düzenlenen 18. İstanbul Tiyatro Festivali, 10 Mayıs–5 Haziran tarihleri arasında izleyicilerine zengin bir program sunuyor.

18. İstanbul Tiyatro Festivali “Özgürlükler–Sorgulamalar” teması altında, insan haklarından göçe, savaştan şiddete insan yaşamını sarmalayan durumlar, konular ve gerçekleri irdeleyecek. Festival kapsamında yurt dışından 5, Türkiye’den 40’a yakın tiyatro ve dans topluluğunun 100’ü aşkın gösterisi İstanbullu seyircilerle buluşacak.

İstanbul Tiyatro Festivali bu yıl çok özel bir performansa ev sahipliği yapıyor. Dünyaca ünlü çağdaş sanatçı Kutluğ Ataman’ın İstanbul Tiyatro Festivali için ürettiği “SILSEL, Türkiye’ye yazılmış mektuplar” adlı projesi, festival kapsamında 12 Mayıs–5 Haziran tarihleri arasında Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’nda 7’den 70’e herkesi, hayalindeki gökyüzünü oluşturmaya davet edecek.

İstanbul Tiyatro Festivali bu yıl bir ilke imza atarak dört yerli projeye ortak yapımcı olarak destek veriyor. Tiyatro Pera yapımı olan “Ah Smyram’m, Güzel İzmir’im” , Tilbe Saran-Cüneyt Türel yapımı olan “Elin Elimde”, Şehir Tiyatroları Çağdaş Gösteri sanatları Merkezi (ÇGSM) yapımı olan “İçtima-i Hakiki” ve Aydın Teker yapımı olan “Üç Faz” İstanbul Tiyatro Festivali ortak yapımı olarak Festival seyircisiyle buluşacak. Festivalde ayrıca, “Yeni Dalga” başlığı altında 9 genç tiyatro ve dans grubunun gösterileri kendi mekânlarının yanı sıra Salon ve Sahne Beşiktaş’ta seyircilerle buluşacak.

İstanbul Tiyatro Festivali, şehrin 22 farklı mekânına yayılacak gösterilerin yanı sıra, uluslararası üne sahip tiyatro toplulukları ve dans gruplarının katılacağı söyleşi ve atölye çalışmaları, konferanslar ve sergilerle İstanbul’da tiyatroyla dolu bir ay yaşatacak.

İstanbul Tiyatro Festivali’nin başlangıcını, Türkiye ile Çin arasındaki kültürel yakınlaşmayı ve politik ilişkilerin güçlendirilmesini amaçlayan “Türkiye’de Çin Kültürü Yılı” etkinlikleri müjdeleyecek. 5 Mayıs Cumartesi gününden itibaren Fulya Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek Şanghay Şarkı ve Dans Topluluğu ve Pekin Operası gösterilerinin ardından, 10 Mayıs Perşembe günü Pekin Ejderha ve Aslan Sokak Tiyatrosu’nun İstiklal Caddesi’nde gerçekleştireceği renkli sokak gösterisi, İstanbul Tiyatro Festivali’ne renkli bir geçiş yapacak.

18. İstanbul Tiyatro Festivali’nin programı 20 Mart Salı akşamı İKSV’de yer alan Salon’da düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı. Basın toplantısına İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Festival Sponsorları Aygaz, Opet ve Tüpraş adına Koç Holding Enerji Grubu Şirketleri Kurumsal İletişim müdürlüklerini temsilen Tüpraş Kurumsal İletişim Müdürü Seval Kızılcan ve İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Dikmen Gürün konuşmacı olarak katıldı.

Basın toplansında yaptığı konuşmada, İstanbul’daki mekan sorununun altını çizen İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı “Bu yıl yine festivale katılmak isteyen bazı geniş çaplı yapımları mekân sorunu sebebiyle İstanbul’da izleyiciyle buluşturamamanın üzüntüsünü yaşıyor ve İstanbul Tiyatro Festivali’nde AKM gibi büyük kapasiteli merkezleri kullanabileceğimiz günleri sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi. Festivaldeki eğitim çalışmalarından da bahseden Eczacıbaşı “İki yıllık bir aradan sonra İstanbul sahnelerine yeni bir heyecan sunacağını ümit ettiğimiz festivalimizin Türkiye’nin tiyatro yaşamındaki öncü rolünü sürdürmesini ve eğitim projeleriyle gençlere yönelik çalışmalarını kuvvetlendirmesini sağlamak bizim için büyük önem taşıyor. İstanbul Tiyatro Festivali’nde eğitim projelerimize süreklilik kazandırabilmek amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Bu anlamda Folkwang Sanat Üniversitesi, Piccolo Teatro di Milano, Traverse Theatre ve Theatre de la Ville gibi farklı kurumlarla yıllara yayılacak işbirliklerinin adımlarını atıyoruz” dedi.

Toplantıya, Festival Sponsorları Aygaz, Opet ve Tüpraş adına Koç Holding Enerji Grubu Şirketleri Kurumsal İletişim müdürlüklerini temsilen katılan Tüpraş Kurumsal İletişim Müdürü Seval Kızılcan ise konuşmasında, “Topluluğumuzun kurucusu merhum Vehbi Koç’un ‘ülkem varsa ben de varım’ felsefesinin bizlere verdiği ilham ile toplum için değer oluşturan Koç Topluluğu Enerji Grubu Şirketleri Tüpraş, Opet ve Aygaz olarak, ülkemiz sanayisinin enerji ihtiyacını karşılamakta üstlendiğimiz yaşamsal rolün sorumluluğunun yanı sıra kültür-sanat alanlarında da değer oluşturmaya özen gösteriyoruz. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’na ve 18. yılında, İstanbul Tiyatro Festivali’ne destek vermekten onur duyduğumuzu ifade ediyor, tüm çalışanlarımız adına sevgi ve saygılarımızı paylaşıyoruz” dedi. Toplantıda daha sonra söz alan İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Dikmen Gürün, festival programında yer alan gösterilerle ilgili bilgi aktardı.

Festival Sponsorları Aygaz adına Genel Müdür Yağız Eyüboğlu, Opet adına Genel Müdür Cüneyt Ağca ve Tüpraş adına Genel Müdür Yavuz Erkut’un festivalle ilgili açıklama metinlerini bu bültenin ekinde bulabilirsiniz.

18. İstanbul Tiyatro Festivali’nin Açılış Töreni, 9 Mayıs Çarşamba akşamı gerçekleştirilecek. Açılış Töreni’nde yıllarını tiyatroya adamış ve festival kapsamında “Elin Elimde“ adlı yapımla aynı sahnede yan yana gelecek iki değerli sanatçımıza; Başar Sabuncu ve Cüneyt Türel’e İstanbul Tiyatro Festivali Onur Ödülü verilecek. Schaubühne Berlin’in Sanat Yönetmeni Thomas Ostermeier de festivalin diğer Onur Odülü’nün sahibi olacak.

18. İstanbul Tiyatro Festivali etkinlikleri bir ay boyunca şehrin 22 farklı mekânına yayılacak: Ali Paşa Han, Sahne Beşiktaş, Caddebostan Kültür Merkezi, Galata Rum İlköğretim Okulu, Garajistanbul, Haldun Taner Sahnesi, Hamursuz Fırını, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Hasköy İplik Fabrikası, İkinci Kat, Kenter Tiyatrosu, Kumbaracı50, Küçük Sahne, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, Mekan Artı, Oyun Atölyesi, Salt Galata, Üsküdar Stüdyo Sahnesi, Üsküdar Tekel Sahnesi, Salon, Tiyatro Hal, Tiyatro Pera.

İstanbul Tiyatro Festivali’nin Destekçileri
18. İstanbul Tiyatro Festivali’ne, festival sponsorları Koç Holding Enerji Grubu Şirketleri Aygaz, Opet ve Tüpraş’ın yanı sıra; gösteri sponsorları Henkel ve Enka Vakfı destek veriyor.

18. İstanbul Tiyatro Festivali gösterileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, TC Devlet Tiyatroları, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Merkezi, Goethe Institut, The British Council, Fransız Kültür Merkezi, İsveç Başkonsolosluğu, Riksteatern işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’na, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi de destek veriyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın tüm festivallerine Öncü Sponsor Eczacıbaşı Holding, Resmi Havayolu Turkish Airlines, Resmi İletişim Sponsoru Vodafone ve Resmi Taşıyıcı DHL Express. Servis Sponsorları olarak ise Ergo Sigorta, Fida Film ve GFK destek veriyor.

İstanbul Tiyatro Festivali’nin bu yılki tanıtım kampanyasını, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın kırkıncı yılı için, İstanbul Film, Müzik ve Caz Festivalleri’nin de tanıtım kampanyalarını hazırlayan Alametifarika yaptı.

18. İstanbul Tiyatro Festivali Programı İçin Tıklayın...

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT