2.Lazebura İstanbul Buluşması

Tarihler: 26 Ekim 2008 Pazar ~ 26 Ekim 2008 Pazar 26 Ekim 2008 Pazar, 14:00

Yer: Taksim Sanat Evi

Nereden Alınır: www.taksimsanatevi.org

Adres: Sıraselviler Cad. No: 35/1 Taksim Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 26, 2008 ~ Eki 26, 2008
İKİNCİ / MAJURANİ LAZEBURA İSTANBUL BULUŞMASI
Nenask`anişeni...
26 Ekim 2008 Pazar, 14:00
xolo, *majurani*, meci, *lazebura*, nena, buluşma, *ikinci*, kültür, platform, *istanbul buluşması*, *Birol Topaloğlu*, ezmoce, Lazuri p`aramitepe, Lazona, *Grup Helesa*, destan, gola gza, xaçka, nenask`ani, kemençe, xinci, serende, *Son Kumsal *film gösterimi, oropa, abja, *Kazım Koyuncu*, guda, *Dalepe Nena*, birapa, *Fatih Yaşar*, da do cuma, sahil yolu, *İlknur Yakupoğlu*, ok`obalu, *Vova*, altınpost efsanesi, *Nurdoğan Demir Abaşişi*, çonguri, Medea, çay, Aietes, *Mosakkale Tiyatrosu*, çevre ve doğa, *Çiğdem Şahin*, p`ilili, xoroni, Lazuri dest`ani, xinci...

Lazebura* kendi sesini dinleyerek, "nenask`ani" (senin sesin) diyerek yola çıkmıştı yıllar önce... *Lazebura* yolcuları kendi sesinin duyanlarla; Anadolu`nun bütün dillerinin, bütün kültürlerinin var olabilmesi, yeşerebilmesi için kendi rengiyle bir arada yaşamanın güzelliğinin farkında olan herkesle yeniden buluşmaya hazırlanıyor.

İstanbul Boğazı, Kız Kulesi ve Adalar manzarasının eşsiz güzelliğinde ismiyle müsemma bir İstanbul Buluşması....
Lazebura.net* kurulduğu günden bu yana /Laz Dili, Tarihi, Kültürü ve Müziğ/i üzerinde çalışmalar yürüten ve Doğu Karadeniz`deki çok kültürlülüğe kendi tarih ve kimlik bilinciyle yaklaşan bir /platform/ olarak kaybolmakta olan yerel değerlerimize sahip çıkmayı misyon edindi kendine...
Kendi diline ve kültürüne öz kimliğine sahip çıkma bilincinde olan Lazları, /ortak amaç/ve noktada bir araya getirmek için yola çıktı.
Gelecek kuşakların Laz diline, türkülerine, ninnilerine, geleneklerine sahip çıkmaları, içselleştirmeleri ve kimliklerinin özünü oluşturan Laz kültürüne yabancılaşmamaları için, bir anlamda geçmişle bugün arasında bir köprü oluşturmayı ve evrensele ulaşmayı amaçladı.
İlkini/ 2006`da Nazım Hikmet Kültür Merkezi/`nde gerçekleştirdiğimiz* Lazebura İstanbul Buluşmas*ı, bizim için sahip olduğumuz değerleri bir kez daha fark etmek, farkındalık yaratmak ve bu değerleri yitirmenin eşiğine geldiğimizin kaygısını hissedenleri ortak bir platformda buluşmak için önemli bir fırsat yaratmıştı. Bu nedenle bu fırsatı yeniden yaratmak, bir olmanın, birlikte yaşamanın güzelliğini hissetmek için Lazeburalıları yeniden bir araya getirmek fikri bizi çok heyecanlandırdı..

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT