2. Uluslararası Klarnet Festivali

Tarihler: 25 Eylül 2013 Çarşamba ~ 29 Eylül 2013 Pazar

Yer: Çeşitli Mekanlar

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 25, 2013 ~ Eyl 29, 2013

2. Uluslararası Klarnet Festivali, 21 - 30 Eylül 2013 tarihleri arasında CRR Konser Salonu'nda ve ITÜ M. K. Amfisi'nde gerçekleşecek.

Geçtiğimiz yıl Edirne’de ilki gerçekleştirilen ve çok büyük ilgiyle karşılanan Uluslararası Klarnet Festivali’ne bu yıl İstanbul ev sahipliği yapıyor. Henüz ikinci yılında olmasına rağmen festivale inanarak destek veren başta Kral Medya Grubu ve Kültür Bakanlığı olmak üzere birçok değerli kurum, kuruluş ve markanın da katılımıyla İstanbul’da Notist Yapım’ın organizasyonu ve ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı’nın sanatsal danışmanlığında çok renkli bir etkinlik programı gerçekleşecektir. 

Festivale Yıldız Yağacak

25 Eylül Usta'ya Saygı Konseri
Festivalin bu yıl en ilgi çekici etkinliklerinden biri ise açılış konserinin yapılacağı 25 Eylül’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen Ustaya Saygı başlıklı gece olacak. Ahmet Özhan, Emel Sayın, Gökhan Tepe, Gripin, Hakan Aysev, Linet, Melihat Gülses, Nurdan Torun, Öykü Gürman, Yavuz Bingöl, Yonca Lodi, Zara ve Ziynet Sali 2. Uluslararası Klarnet Festivali açılış konserinin yapılacağı gecede, klarnetin efsane ismi ve unutulmaz şarkıların bestekarı olan Şükrü Tunar ve klarnetin yaşayan efsanesi Mustafa Kandıralı için biraraya geliyorlar. Klarnet ustası ve bestekar Şükrü Tunar’ın eserlerini seslendirerek büyük bir vefa örneği sergileyecek olan sanatçılara Şef Orhan Şallıel yönetimindeki orkestra ve klarnet virtüözü Serkan Çağrı eşlik edecek. 

26 Eylül Giora Feidman & Gitanes Blondes ‘Very Klezmer’ Konseri
Festival kapsamında 26 Eylül Perşembe akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda Giora Feidman & Gitanes Blondes “Very Klezmer” konseri gerçekleşecek. Bu geceyi unutulmaz hale getirecek olan Klezmer müziğinin yaşayan efsanesi Giora Feidman’a Balkan ve caz müziğini ortak bir noktada buluşturan Gitanes Blondes eşlik edecek. Yenilikçi ve yaratıcı projeleri ile Klezmer müziğine yeni ufuklar kazandıran bu dünyaca ünlü isimler dinleri, dilleri ve duyguları tek nefeste buluşturacak. İnsan ruhunun sesini enstrümanları aracılığıyla bir sohbete dönüştüren Giora Feidman ve Gitanes Blondes, ruhun dili olan Klezmer müziğinin sevgi, neşe, huzur dolu rengini İstanbul’a taşıyor.

27 Eylül Göksun Çavdar Project Konseri
27 Eylül Perşembe günü Göksun Çavdar Project İTÜ Mustafa Kemal Amfisi’nde bir konser verecek. Fransa’nın Vernon şehrinde dünyaya gelen klarnet sanatçısı Göksun Çavdar, küçük yaşlarda tanıştığı klarnette yarattığı kendine has üslup sayesinde Zülfü Livaneli, Sezen Aksu, Fahir Atakoğlu, Göksel Baktagir, Mısırlı Ahmet gibi pek çok müzisyenle aynı sahneyi paylaştı. Sayısız albüm ve film müziklerinde de imzası olan sanatçı, 2. Uluslararası Klarnet Festivali kapsamında yetenekleri sınırları aşmış müzik adamlarıyla aynı sahnede buluşuyor. Klarnet sanatçısı Göksun Çavdar bu konserde Özer Arkun (çello), Fatih Ahıskalı (ud), Serhan Yasdıman (gitar), Eralp Görgün (bas gitar), Alp Türeci (bateri) ve sayılı perküsyonistlerinden biri olan Levent Yıldırım ile aynı sahneyi paylaşıyor. Ortak duygu ve ruhlardan süzülecek sesler, dinleyicide adeta bir müzik terapisi etkisi uyandıracak.

28 Eylül The Secret Trio Konseri
Eşsiz bir müzik şöleni yaşayacağımız 28 Eylül’de İTÜ Mustafa Kemal Amfisi’nde gerçekleştirilecek olan muhteşem gecede The Secret Trio müzikseverlerle buluşacak. “Sarışınım” ve “Vazgeçtim” gibi pek çok bestesiyle tanıdığımız ud ustası Ara Dinkjian, kanunda yarattığı teknik ve üst düzey performansı ile bilinen Tamer Pınarbaşı ve klarnetin tüm dünyada ilgiyle takip edilen genç temsilcisi İsmail Lumanovski’nin biraraya gelerek oluşturdukları The Secret Trio, 2. Uluslararası Klarnet Festivali kapsamında biraraya geliyor. The Secret Trio Balkanların enerjik müziğini, Ortadoğu’nun mistik hüznünü, klasik ve caz müziğinin evrensel motiflerini kendi doğaçlama yetileri ile harmanlayarak müziğin sınırsızlığında buluşuyor. Her biri müzik alanında üst düzey kültür ve yeteneğe sahip olan bu üç müzisyenin birlikteliklerinden doğan bu müzik türü aslında yepyeni bir müzikal anlayışın da ipuçlarını veriyor.

29 Eylül Master Meeting Konseri
29 Eylül akşamı Cemal Reşit Rey konser salonunda verilecek Master Meeting konseri ile 2. Uluslararası Klarnet Festivali’nin konser programı sona eriyor. Nefes kesen performansı ile sınırları zorlayan klarnetin efsane ismi Ivo Papazov, Türk ve dünya ritimlerinin tanınmış ismi, vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz, benzersiz yorumuyla tanınan akordiyonun önemli isimlerinden Neshko Neshev ve folk-caz müziğinin en güçlü seslerinden Yıldız İbrahimova ‘Master Meeting’ projesiyle aynı sahnede buluşuyor. Folk-caz yorumları ve dahiyane soloları ile fenomen olmuş bu ustalara Ahmet Özden (zurna) ve Rüstem Çemberli (darbuka) eşlik ediyor. Üstün müzik yetisi ve deneyimine sahip sanatçıların birlikte sergileyecekleri bu performans müzikseverlerin heyecan ve zevkle izleyeceği çok özel bir konser olacak.

Festival Programı:

21 Eylül – Genç Yetenekler Klarnet Yarışması – İTÜ Mustafa Kemal Amfisi, Maçka
22 Eylül – Açık Hava Konserleri - Ortaköy Sahne 
23 Eylül – Açılış Kokteyli ve Vapur Faslı – Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi, Kadıköy
25 Eylül – Usta’ya Saygı Konseri – Orhan Şallıel, Serkan Çağrı, Mustafa Kandıralı, Ahmet Özhan, Emel Sayın, Gökhan Tepe, Gripin, Hakan Aysev, Linet, Melihat Gülses, Nurdan Torun, Öykü Gürman, Yavuz Bingöl, Yonca Lodi, Zara ve Ziynet Sali  - Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Harbiye
26 Eylül – Very Klezmer – Giora Feidman ve Gitanes Blondes – Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Harbiye
27 Eylül – Göksun Çavdar Project - Özer Arkun, Fatih Ahıskalı, Serhan Yastiman, Eralp Görgün, Alp Türeci ve Levent Yıldırım – İTÜ Mustafa Kemal Amfisi, Maçka
28 Eylül – The Secret Trio – Ara Dinkjian, Tamer Pınarbaşı, İsmail Lumanovski - İTÜ Mustafa Kemal Amfisi, Maçka
29 Eylül – Master Meeting – Ivo Papazov, Neshko Neshev, Okay Temiz, Yıldız İbrahimova - Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Harbiye
30 Eylül – Film Gösterimi ve Söyleşi - Ara Dinkjian, Ivo Papazov, Neshkov Neshet - İTÜ MİAM Cevad Memduh Altar Seminer Salonu, Maçka

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT