2011 !f İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali

Tarihler: 17 Şubat 2011 Perşembe ~ 27 Şubat 2011 Pazar

Yer: AFM Fitaş, AFM İstinye Park ve Caddebostan CKM

Nereden Alınır: Mybilet.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 17, 2011 ~ Şub 27, 2011

10.!F İSTANBUL BAĞIMSIZ FİLM FESTİVALİ BÖLÜMLERİ

Keş!f
!f İstanbul bu yıl ödüllü yarışmasının dördüncü yılına giriyor: Keş!f. Yarışma kapsamında bir araya gelen uluslararası jüri, “sinemada cesur hikaye anlatımı, teknik ve tarzda yenilik” kriterleriyle “İlham Veren Yönetmeni” seçecek. Farklı ülkelerden sekiz sıradışı film, dünyanın ilham veren genç yönetmenleri arasındaki yerlerini ve bu ödülü almak için !f İstanbul’da yarışacak.

Hit Filmler
Toronto, Cannes, Sundance gibi prestijli festivallerde gösterimleriyle büyük ses getiren, uluslararası platformda ve gösterildiği diğer ülkelerde çok beğenilen yeni yapımlar.

Retrospekt!f
Festivalin 10. yılı vesilesi ile Türkiye’de ilk defa bir festival göstereceği filmleri izleyenlerine seçtirdi. Geçmiş yıllarda gösterilen ve !f severlerin kalbinde yer eden 41 film arasından ankete katılanlar tarafından belirlenen 5 film bu yıl tekrar gösteriliyor.

Sesli Yaşam
En sevdiğimiz müziklerin arkasında hayatlar var. İzleyelim, sonra bir daha, yeni baştan dinleriz.

Fantastik Filmler
Japon animasyonları, stop motion’lar, cut-out’lar, deli filmler, dünyaya tersinden bakan, baktıran filmler.

Ne Kadar Gerçek O Kadar Kurgu
Gerçek hayat hikayesi mi, drama mı? Belgesel mi, kurmaca mı? Bütün belgesellerde kurgu olduğu gibi bütün filmler çekildikleri zamanı yansıtan birer belgesel niteliğinde değil midir? Belgesel ve kurgunun, gerçek olan ve film icabı olayların, sanal gerçekliklerle gerçek adı verilen hayatın birbirine girdiği filmlere ayrılan bu özel bölümde kategorik ayrımlara sığmayan filmler sinemanın geleceğine de ışık tutuyor.

Dünyanın Çivisi
Garip zamanlarda yaşadığımız kesin. Kapitalizmin krizi, iklim değişikliği, bir yandan artan muhafazakarlık, diğer yandan bu duruma yepyeni çıkış yolları arayanlar...Sıkışıklığı herkes hissediyor, ve farklı biçimlerde tepki veriyor. Bu bölümde eylemciliğin her türlüsü mercek altında: siyasal, çevresel, sanatsal ve kişisel.

Açılıma Devam!
Geçen sene Açılım bölümüyle başlattığımız sürece bu yıl devam ediyoruz. Büyük siyasi cümlelerin arkasındaki insan hikayelerine odaklanırken bu yıl Dağdakiler konusunu kurcalıyoruz. Kimdir dağdakiler? Bu filmlerle birlikte dilediğimiz, geçmiş üzerine, şimdi üzerine ve gelecek üzerine açık açık korkmadan konuşabilmek ve bu sayede yaşanan ortak acıların teselli görebileceği ortak bir zemin yaratabilmek. Bu programın oluşturulmasına destek veren Londra ve New York Kürt Filmleri Festivallerinin direktörü Mustafa Gündoğdu’ya çok teşekkür ederiz.

Gökkuşağı
‘Sevmeye yasak olmaz!’ diyen, tüm aşklara ve yaşam biçimlerine alan açan !f klasiği. Ödüllü filmlerle, tartışmalarla, sergilerle ve partisiyle Gökkuşağı bölümü, 10 yıldır, nefes kıvamında.

Y-eni Kuşak
Bir yandan Youtube, facebook, sürekli hızlanıyormuş hissi veren bir dünya ve dijitalleşme, bir yandan da yakın tarihin en ciddi ekonomik krizi derken bugün genç olmak hiç de kolay olmasa gerek. Baş kahramanların gençler olduğu bu bölümdeki filmler toz pembe, kolaycı reçeteler vermiyorlar hayat hakkında. Aşk, iş hayatı, şiddet ve aidiyet çabaları gibi konulara ilişkin söyledikleri ile bizleri kendimizle, belki de ucunu kaçırdığımız bir samimiyetle ilişki kurmaya davet ediyorlar.

!f Kült
!f Kült kapsamında her yıl, Altyazı işbirliği ile, dünyanın bugünkü hallerine dair söyleyecek bir sözü olan özel bir film arşivlerden seçilerek sunuluyor. Bölümde ayrıca bu yıl sayısız sanatçıya lham olmuş ünlü yönetmen Alejandro Jodorowsky’nin özel katılımıyla Sante Sangre Türkiye’de ilk defa gösteriliyor.

!f Bonus
Onuncu yılında !f istanbul kendi bölüm mantığını biraz esnetiyor. Tıpkı çok sevdiğiniz bir albümün bonus parçaları gibi, bu filmler de çok sevdiğimiz ancak belirlenen başlıkların dışında kalan sinemasal lezzetlerden oluşuyor. Keyifle izleyelim!

Film Forward - Sundance Özel Bölüm
Film Forward: Kültürlerarası Diyaloğu Geliştirmek, Sundance Enstitüsü ve ABD Başkanı’nın Sanatlar ve Beşeri Bilimler Komitesi tarafından bu yıl başlatılan ortak inisiyatifidir. Diğer ortakları ise National Endowment for the Arts, the National Endowment for Humanities ve the Institute of Museum and Library Services’dir.

Amacı, sinema üzerinden izleyicilerde merak uyandırmak ve ortak değerlerimize dair bir bilince ilham verebilmek. Filmlerin gösterildikleri şehirlerde, yönetmenlerinin de katıldığı özel dersler, sohbetler, paneller ve soru-cevap seansları ile başka perspektifler sunmak, karşılıklı diyalog geliştirebilmek ve bağımsız sinema için yeni izleyici potansiyeli yaratabilme amacındadır.

!f istanbul bu özel program için seçilen 14 merkezden biri olmaktan ötürü sevinç duyar. Bu bölümde ayrıca, Film Forward filmlerine ek olarak, Sundance Film Festivali’nin 2011 programından taze taze üç tane daha film gösteriyoruz.

!f Kısalar
Türkiye’den heyecan verici kısalar, özgün temalar altında !f izleyicileri ile buluşuyor.Türkiye`den Kısalar`` Cinebonus Maçka G-mall gösterimler yanında 19-20 Şubat tarihlerinde Kadıköy KargArt`ta da yine ücretsiz olarak izlenebilir.

Nöbetçi Sinema
Sizi huzursuz edecek, sıçratacak ve kesinlikle uyanık tutacak filmler. Bugünden yarının kült klasikleri.

!f Özel Gösterimler
!f Özel Gösterimler, ik farklı süprizle karşınızda. 4 Bölümde Ütopya, hem sinemanın geleceğine bakıyor, hem de ütopyaların geçmişine ve bugününe. Tam !f’lik Hepsi Senin İyiliğin İçin ise, Türkiye’den dokuz yönetmenin bir araya gelerek ‘muhafazakarlıklar’ hakkında konuşmaya başlamasıyla ortaya çıkan bir seçki. Çok gerekli.

3D Özel Gösterim
Çok sevdiğimiz Finlandiyalı yazar Tove Jansson tarafından kaleme alınan Moomins serisinin bu özel üç boyutlu uyarlaması minik !f severlere ve boyu minik olmasa da kalbinde çocuk olan izleyicilere hediyemiz.

10. !f İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali Bilet Ücretleri
Hafta içi Gündüz Gösterimleri:
7 TL, Tam: 13 TL (Hafta içi 19.00 seansı ve sonrası ve hafta sonu),
Öğrenci: 10 TL** (Hafta içi 19.00 seansı ve sonrası ve hafta sonu),
Türk Filmleri: 7 TL,
Film Forward Gösterimleri: 7 TL,
Retrospektif Gösterimleri: 7 TL,
21.30 - 22.00 Seansları: 16 TL
Zare ve Utopia Canlı Performanslar: 20 TL
* Kısa film gösterimlerimiz ücretsizdir.

Biletlerinizi 8 Şubat`tan itibaren kredi kartı noktalarından veya mybilet`ten; 12 Şubat`tan itibaren festival gişelerinden satın alabilir ve internet üzerinden aldığınız biletleri teslim alabilirsiniz.

* gnçtrkcll`lilere ÖZEL! gnctrkcll`lilere festival boyunca, gösterim olan sinema gişelerinden hafta içi gündüz tüm seanslarda ikinci bilet bedava!

**Akşam 21.30-22.00 seanslarında öğrenci indirimi geçerli değildir.
***gnçtrkcll`liler kampanya dahilinde festival boyunca aynı telefon numarası ile 20 adet bilete kadar satın alabilir. Böylece 1 alana 1 bedava kampanyası sayesinde toplam 40 bilete kadar hak kazanabilirler.

10. !F İSTANBUL AFM ULUSLAR ARASI BAĞIMSIZ FİLMLER FESTİVALİ PROGRAMI İÇİN TIKLAYIN…

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT