22. Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali

Tarihler: 08 Kasım 2010 Pazartesi ~ 14 Kasım 2010 Pazar

Yer: Fransız Kültür Merkezi, Pera Müzesi ve Alman Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Adres: Hamalbasi Cad. No:4 Kat:5 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 57 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 8, 2010 ~ Kas 14, 2010

Yeni bir festivale daha başlıyoruz. Bu yıl da programımızda her yıl olduğu gibi yine kurmaca filmler ağırlıkta. Bunun nedeni kısa film yönetmenlerinin kurmaca filme daha fazla ilgi göstermesinden kaynaklanıyor. Bunu doğal karşılamak gerekir. Çünkü hemen hemen her kısa film yönetmeninin rüyalarını bir gün uzun metraj çekebilme düşleri süslüyor.

Programımızın bir bölümü ayrımcılığa ve ırkçılığa karşı yapılmış kısa filmlerden oluşuyor. Aile içi sorunların irdelendiği, yalnızlık ve kaosun sorgulandığı filmlerin yanı sıra, fantastik öğeler taşıyan, gerilim üzerine kurulmuş filmler de dikkat çekiyor. Canlandırma filmler hareketli görüntüleri, renkli dünyaları ile bizlere yaşama sevinci katmayı sürdürüyor. Belgesel filmler toplumumuza ve çevremize daha sorumlu bir gözle bakmamız için bizleri uyarırken, deneysel çalışmalar sinemanın yaratım koşullarına yeni boyutlar katmayı deniyor.

Yurt dışından gelen filmlerin ön elemesini yaparken, bir kez daha ulusal kısa filmlerimizin ne denli zor koşullarda üretildiğine, nitelik olarak ne denli sıkıntı yaşadığına bir kez daha tanık olduk. Kısa metraj filmlerin, uzun metraj filmler gibi bir sanat eseri olduğuna, gösterim ve dağıtım haklarının korunması gerektiğine ne kendimizi ne de bu işlerden sorumlu olanları inandırabildik. Ne zaman ki ülkemizde kısa metraj filmler de“işletme belgesi” alarak hem varlığını resmen onaylatır hem de eser sahibi haklarını garanti altına alır, işte o zaman ülkemizde gerçek anlamda kısa film sanatının varlığından söz edebiliriz. Yoksa, yıllar da geçse ülkemizde kısa filmler “ babanın parası, arkadaşın kamerası, komşunu arabası ” ile çekilmeye devam eden salt amatör filmler düzeyinde varolmaya devam eder. Uluslararası arenada sesimiz ancak ve ancak sadece cılız bir yansıma bulabilir.

Bu yıl da festivalimize dünyanın dört bir köşesinden yüzlerce film geldi. Ne mutlu ki internet denen bir altyapı var. Bizler bu sayede festivalimizi , adı aklımıza dahi gelemeyecek ülkelere kadar duyurabiliyoruz. Onların katılımını sağlaya biliyoruz. Genç yönetmenlerimizin, özellikle yurt dışından gelen yabancı yönetmenlerle tanışmaları, onlarla dostluk kurmaları en büyük hedeflerimizden birisi. Bu birliktelik hem onların yurt dışına açılmaları için bir olanak yaratacak, hem de ortak yapımların gerçekleşmesine ortam hazırlayacak. Tüm konuk yönetmenler filmlerinin gösteriminde olacaklar ve söyleşilere katılacaklar

Film gösterimleri ve söyleşilerin yanı sıra, genç sanatçılarımızdan Ruhi Sarı bizlere, kısa filmler için her zaman en önemli sorunlardan birini oluşturan “ oyunculuk ” konusunda uygulamalı bir atölye çalışması hazırladı.

Festivalimize gösterdiğiniz ilgiye teşekkür eder, hepinize iyi seyirler dileriz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT