6. Çocuk Şenliği

Tarihler: 19 Nisan 2011 Salı ~ 22 Nisan 2011 Cuma

Yer: İstanbul Modern Sanat Müzesi

Adres: Kılıçali Paşa Mah. Meclis-i Mebusan Caddesi 4, İstanbul Karaköy İstanbul

Telefon: 0212 334 73 41

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 19, 2011 ~ Nis 22, 2011

İstanbul Modern Sanat Müzesi, 6. Çocuk Şenliği’ni Çocuk Bayramı kapsamında 19-22 Nisan 2011 tarihleri arasında gerçekleştirecek Çocuk Şenliği süresince 4-12 yaş arasındaki çocuklar “Uçurtma Atölyesi”, “Resim Arkadaşları”, “Penceremden Doğan Hayaller” ve “Evcil Doğa” başlıklı eğlenceli etkinliklere ücretsiz olarak katılacaklar.

Bu etkinliklerde çocuklar, İstanbul Modern koleksiyonundan seçilen örneklerle kendi yaratıcılıklarını birleştirip özgün desenlerle uçurtma kâğıtları yapacak, yap-bozları bir araya getirerek ortak bir doğa resmi oluşturacak, düşünü kurdukları doğa görüntülerinden ve “Kayıp Cennet” sergisinde yer alan Francis Alÿs’in çalışmasından esinlenerek kolajlar yaratacaklar.

Şenliğin ilk günü 19 Nisan Salı saat 10:00, 11:00, 13:00 ve 14:30’da, 4-12 yaş gruplarına yönelik “Uçurtma Atölyesi” düzenlenecek. 20, 21 ve 22 Nisan 2011 tarihlerinde ise gün boyunca, 4-6 yaş grubundan çocuklar “Resim Arkadaşları”, 7-9 yaş arasındaki çocuklar “Penceremden Doğan Hayaller” ve 10-12 yaş arasındaki çocuklar “Evcil Doğa” başlıklı eğlenceli etkinliklere katılabilecekler.

6. Çocuk Şenliği, Keyveni Kurumsal Hazır Yemek ve Coca-Cola İçecek A.Ş. Cappy meyve sularının katkılarıyla desteklenecek.

Uçurtma Atölyesi

Şenliğin ilk günü 19 Nisan 2011 Salı saat 10:00, 11:00, 13:00 ve 14:30’te 4-6, 7-9 ve 10-12 yaş grupları için “Uçurtma Atölyesi” uygulanacak. Çocuklara önce uçurtma parçaları dağıtılacak. Ardından, çocuklar İstanbul Modern koleksiyonundan seçilen örnekleri inceleyecek ve kendi gözlemlerini yaratıcılıklarıyla birleştirerek, uçurtmaları için özgün desenler oluşturacaklar.

Resim Arkadaşları

Bu etkinlikte 4-6 grubu çocuklar, yap-boz parçalarını bir araya getirerek, grup çalışmasıyla bir doğa resmi oluşturacaklar. Birlikte gerçekleştirilen bu çalışmayla, çocuklar doğa hakkında fikirlerini paylaşıp, ortak bir doğa hayali yansıtacaklar.

Penceremden Doğan Hayaller

Bu etkinlikte 7- 9 yaş grubu çocuklar, düşünü kurdukları, görmek istedikleri doğa görüntülerini kolaj çalışmalarıyla resimleyecekler.

Evcil Doğa

Bu etkinlikte 10-12 yaş grubu çocuklar, “Kayıp Cennet” sergisinde yer alan Francis Alÿs’in eserlerinden esinlenerek kolajlar yaratacaklar. Yabani hayvan fotoğraflarını, ev, ofis, lunapark gibi çeşitli yaşam alanlarını gösteren görsellerle birleştirerek sıra dışı kompozisyonlar oluşturacaklar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT