Akbank 5.Kısa Film Festivali

Tarihler: 22 Aralık 2008 Pazartesi ~ 25 Aralık 2008 Perşembe 15-25 Aralık 2008

Yer: Akbank Sanat Merkezi

Ücret: Tüm gösterimler ücretsiz

Nereden Alınır: Bilgi için: http://www.akbanksanat.com

Adres: İstiklal Cad. No:14-18 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00 – 01 - Akbank Sanat

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 22, 2008 ~ Ara 25, 2008
Akbank 5.Kısa Film Festivali “Kısalar Göz Önünde”
Bu yıl "Kısalar Göz Önünde" temasıyla 15 Aralık`ta başlayan Akbank 5. Kısa Film Festivali`nde 13 ülkeden 85 film gösteriliyor. Festival, yurtiçi ve yurtdışından geniş katılımı, farklı bölümleri, atölye çalışmaları ve söyleşileri ile sinemaseverlere keyifli bir 10 gün geçirme fırsatı sunuyor.

Bu yıl festivalin ulusal ve uluslararası bölümlerine toplam 394 film başvurdu. Değerlendirme sonucunda festivalin ulusal yarışmalı bölümüne 20 kurmaca ve 13 belgesel olmak üzere toplam 33 film alındı. Festivalin "Yarışma Dışı", "Uluslararası", "Animasyon", "Kısadan Uzuna" ve "Özel Gösterim" bölümlerine alınan 52 filmle birlikte toplam 85 yerli ve yabancı kısa film, festivalde izleyici karşısına çıkıyor..

"Uluslararası Bölüm"de bu yıl Fransa, İsrail, Estonya, Almanya, Yunanistan, Hollanda, Kanada, İngiltere, Avustralya, İsveç, Şili, Avusturya ve Ürdün`den katılacak seçkin kısa filmler buluşacak.

Kısadan uzuna Reha Erdem
Festivalin "Kısadan Uzuna" bölümü bu yıl Reha Erdem`e ayrıldı. Sinema yolculuğuna hem uzun metraj hem de kısa metraj alanında devam eden yönetmenin kısa filmlerinin yanı sıra ilk uzun metraj filmi de bölümde yer alıyor.
Yönetmen Erdem`in "A Ay" adlı ilk uzun metraj filmi ve "Ekim`de Hiçbir Kere" ve "Deniz Türküsü" adlı kısa filmleri festival kapsamında sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor. Ayrıca yönetmenle Akbank Sanat`ta söyleşi yapılacak. "Belgesel Sinema" bölümü ise Hakan Aytekin`i ağırlıyor.
Yönetmenin, "Keşfin Kıyısında (Su Düşleri)", "Barış Adına Bir Kuş", "Yarına Bir Harf" adlı belgeselleri bu bölümde gösteriliyor.
"Canlandırma Kısalar" bölümünde festival komitesinin davet ettiği dünya festivallerinden önemli ödüllere sahip Danimarka, İspanya, Almanya ve Türkiye`den farklı türdeki 10 canlandırma kısa film örneğine yer veriliyor.
Festivalin "Özel Gösterim"i "Dali ve Sürrealizm" başlığı altında hazırlandı. Bölümde "Bir Endülüs Köpeği", "Altın Çağ", "Dali`nin Gizemi" filmleri gösterilecek. Ayrıca Hasan Bülent Kahraman bölüm kapsamında yapacağı söyleşide, sürrealizmin 1920`ler ve 30`larda öne çıkardığı filmleri irdeleyecek ve bugünkü sinemada sürrealizmin ne anlama geldiğini tartışıyor.

Tüm gösterimler, ücretsiz olarak Akbank Sanat`ta gerçekleşecek. Festivalin sonuçları 25 Aralık düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak. Akbank Sanat, jüri üyeleri tarafından "En İyi Kurmaca Film" ve "En İyi Belgesel Film" seçilen yönetmenlere 7 bin YTL ödül verecek.

Söyleşi ve Atölye Çalışmaları
Festival kapsamında Akbank Sanat`ta gerçekleştirilecek söyleşiler, sinemaseverleri önemli isimlerle buluşturmayı hedefliyor. Bu kapsamda, "Söz Kısa Film Yönetmenlerinde", "Belgesel Sinema", "Sürrealistler Sinemada", "Kısadan Uzuna", "Kısa Film Oyunculuk İlişkisi" konularında söyleşi gerçekleşecek.

Festival Programı için Tıklayın

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT