Babylon Soundgarden 2015

Tarihler: 23 Mayıs 2015 Cumartesi ~ 23 Mayıs 2015 Cumartesi 12:00

Yer: Babylon Kilyos

Ücret: Normal Dönem: 101,00 TL Kapı Fiyatı: 110,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Kilyos Yolu Üzeri, Dalyan Mevkii, Demirciköy Sarıyer İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 23, 2015 ~ May 23, 2015

Bu sene 23 Mayıs Cumartesi günü Babylon Kilyos'un yeşille maviyi buluşturan etkileyici doğasında gerçekleştirilecek Babylon Soundgarden yabancı ve lokal sanatçıların, müzisyenlerin, DJ’lerin, performansların keşfedileceği bir platforma dönüşüyor. Dört farklı sahnede dinleyici ile buluşacak birbirinden farklı janrların yeni ve yetenekli temsilcileri, Türkiye'de ilk defa yine Babylon Soundgarden'da yerlerini alıyor.

Birbirinden renkli, keyifli ve ilginç yeni isimler tanınan ustalarıyla birlikte Babylon Soundgarden programına katıldı. Uluslararası müzik sahnesinin en yenilerinden R&B ve folk'un en yeni gözdesi Maverick Sabre ve elektronika ile ambienti sentezleme yeteneğiyle herkesin dikkatini çeken Baths festival programında yerlerini alan yeni yabancı sanatçılar oldu. Festivalin dikkat çeken isimleri arasında bulunan karanlık, romantik ve atmosferik pop parçalarıyla ünlenen Anna Calvi, indie rock'un efsane isimlerinden Wild Beasts, acid house ve teknonun en önemli projelerinden Acid Arab ile psikedelik rock ve folk rock’ın son dönemdeki ünlü grubu Goat ile Nijeryalı saksafon efsanesi Orlando Julius ve grubu The Heliocentrics ve DJ setiyle T.E.E.D de Babylon Soundgarden'da ahalisiyle buluşuyor. 

Tüm gün ve gece boyunca sürecek festival programında bu isimlerin yanında Babylon Soundgarden'ın vazgeçilmez buluşma noktalarından Red Bull Music Academy Sahnesi'nde ise Nathan Fake (DJ Set), Kim Ann Foxman, Acid Arab (Live), Dengue Dengue Dengue, Mode XL, Zahed Sultan (Live) ve Mo Kolours festivale katılanlara keyifli zaman geçirtecek.

Festivalde her yıl olduğu gibi bu sene de yerel sahnenin gelecek vadeden yetenekleri de müzik severlerin karşısına çıkıyor. Türk sanat müziğini rock'la başarıyla sentezleyen Gaye Su Akyol, İstanbul alternatif müzik sahnesinin en iyilerinden Ayyuka ile sesi ve gitarıyla son dönemin en dikkat çeken isimlerinden Kalben ile ambient ve deneysel müziğin lokal müzik sahnesindeki en başarılı temsilcilerinden Ah!Kosmos festivalin diğer favoriler müzisyen ve sanatçıları arasında sayılıyor. 

Synth disco, slo-mo ve disco editleriyle DJ sahnesinin yeni yeteneklerinden Ece Özel, iyi bir gitarist olmanın yanında harika bir söz yazarı olan Selim Saraçoğlu, Kerem Akdağ ve akustik gitar kompozisyonlarından oluşan atmosferik parçalarıyla TSU! da ilk defa, bir arada sadece Babylon Soundgarden’da keşif sahnesinin öncü isimleri arasında bulunuyorlar.

Anna Calvi
Çocukluğunu farklı kültürlerden ve janrlardan müzisyenleri dinleyerek geçiren İngiltere doğumlu Anna Calvi'ye, bu eklektik dağılım Maria Callas'tan Rolling Stones'a kadar sayısız sanatçıyla aşina olmasını sağladı. Sesi ve müzikal tarzı PJ Harvey ve Siouxsie Sioux'a benzetilen müzisyen, 6 yaşında keman, 8 yaşında gitar çalmaya başladı. Üniversiteyi de bir keman virtüözü olarak tamamlayan Calvi, müzikal kariyerinin başında birçok single yayımladı. Ancak onun yıldızının parlamasını sağlayan Nick Cave ile 2010 senesinde çıktığı Grinderman turnesi oldu. 2011’de kendi ismini taşıyan "Anna Calvi" isimli albümünü piyasaya sürdü. Albümde Brian Eno, Dave Okumu ve Emma Nathan gibi müzisyenleri misafir etti. Albüm müzik çevrelerince övgüyle karşılandı. Indie pop'un en yetenekli isimleri arasına giren Calvi, kendisine Mercury Ödülü'nü kazandıran ikinci albümü Breath'in ardından eski parçaların cover'larından oluşan ilk EP'si Strange Weather'ı yayınladı. 

Wild Beasts
İngiliz indie rock grubu Wild Beasts 2006 yılında çıkardıkları ilk single'ı "Brave Bulging Buoyant Clairvoyants" ile müzik piyasasına başarılı bir giriş yaptı. Bu başarının ardından alternatif müziğin en önemli plak şirketlerinden Domino ile anlaşarak "Limbo, Panto", "Two Dancers" ve "Smother" albümlerini çıkardı. Esas başarılarını 2009 yılının en iyi albümleri listesinde ilk 10'da yer alan ve Merkür Ödülleri'ne aday olan "Two Dancers" ile yakalayan grup, yenilikçi gitar tarzları ve derin altyapılarını solist Hayden Thorpe'un yüksek perdeli tenor sesiyle birleştirerek parçalarına görkemli bir hava kazandırıyor. Son olarak 2014 yılında piyasaya sürdükleri "Present Tense" albümü ile adından söz ettiren grubun konserleri müzik otoritelerince "haftanın konseri" olarak konumlandırılıyor. 

Goat
İsveç yakınlarında yer alan Korpilombolo'da kurulan Goat'un müziğinde kuruldukları kasabanın coğrafi ve demografik etkileri müziğinde hissediliyor. 2012 tarihli çıkış albümleri World Music'in ardından müzik çevrelerinden olumlu eleştiriler alan grup, pan-kültürizmine atıfta bulunan ses kalıplarının arasında afrobeat, psidelik tınılar, krautrock, funk ve acid rock’tan alıntılar yer veren Goat, Can, Faust, Parliament and Incredible String Band gibi gruplardan ilham aldılar. Konserlerinde kullandıkları renkli ipler ve tribal maskelerle de tanınan Goat’un ikinci albümü "Live Ballroom Ritual", 2013 sonunda dinleyici ile buluştu. İkinci uzun çalarları "Commune" ise 2014 Eylül ayında Sub Pop etiketiyle piyasaya sürüldü. 

Orlando Julius & The Heliocentrics
"Disco Hi-Life" ile akıllara kazınan Nijeryalı saksafon efsanesi Orlando Julius ve Mulatu Astatke, Llyoyd Miller gibi isimlerle unutulmaz projelere imza atan İngiliz psikedelik caz grubu "The Heliocentrics", ortak çalışmaları "Jaiyede Afro" albümü daha piyasaya sürülmeden çıkış parçası "Buje Buje" ile listelerin altını üstüne getirdi. The Heliocentrics'in Londra'daki analog stüdyosunda kaydedilen albüm, Nijeryalı müzisyen Julius'un klasik ve kendine has afrobeat ezgilerinin psikedelik dokunuşlarla biçimlendirilip modern ve eşi benzeri görülmemiş bir hale sokulmasıyla kendinden bahsettiriyor.

Nathan Fake
Norfolk doğumlu İngiliz DJ ve prodüktör Nathan Fake, 2006 yılında çıkardığı "Drowning in a Sea of Love" albümü ile müzik piyasasına ilk adımı attı. Elektronik müziğin ve özellikle teknonun yeni yeteneği olarak anılan Nathan Fake, henüz 21 yaşında olmasına rağmen efsane DJ James Holden'ın sahibi olduğu Border Community'den çıkardığı üç albümle hayran kitlesini büyüttü. Bugüne kadar Radiohead, Tiefschwarz, John Hopkins gibi birçok önemli ismin parçasını remix’leyen Nathan Fake, "The Sky Was Pink" parçasıyla müzik listelerinin ilk sıralarına yerleşti ve ürettiği acid-tekno ritimleriyle Berlin, Barselona, Madrid ve Amsterdam gibi dünyanın en büyük şehirlerinde performans sergiledi. 

T.E.E.D.
Orlando Tobias Edward Higginbottom ya da herkesin onu tanıdığı ismiyle T.E.E.D. klasik müzik eğitimi aldı. DJ'lik hayatına 13 yaşında başlayan İngiliz asıllı DJ ve prodüktör "Totally Enormous Extinct Dinosaurs" adlı elektronik müzik projesini 2009 senesinde başlattı. İlk EP'si All in One Sixty Dancehalls'u Greco Roman etiketiyle piyasaya süren T.E.E.D., hemen ardından "All in Two Sixty Dancehalls" ve "Household Goods" isimli EP’leri yayımladı. T.E.E.D.'in debut albümü "Trouble", 2012'de dinleyici ile buluştu. 2013'te Crosstown Rebels plak şirketinin "Get Lost IV" toplama albümünün küratörlüğünü yapan Higginbottom rengarenk şapkaları ve özel dikimsahne kostümleriyle de tanınıyor. Bugüne kadar Glastonbury, Sonar, Parklife ve Amsterdam Dance Event gibi büyük festivallerde performans sergileyen T.E.E.D.'in sahne şovu da müziği kadar etkileyici... 

Kim Ann Foxman
Müzisyen bir ailede büyüyen Kim Ann Foxman çocukluğundan bu yana Latin müziğinin tınıları ve Snap!, Shannon, Lisa Lisa and Cult Jam ve Technotronic kasetleriyle yetişti. Gençliğinde nadir bulunan plakları toplamaya başlayan Kim Ann Foxman, New York’a taşındıktan sonra ünlü tekno prodüktörü Kevin Saunderson’ın izinden DJ’lik yapmaya başladı. Bir süre sonra neo-disco grubu Hercules and Love Affair'e katıldı. Grupla olan bağlarını kaybetmeyen ancak müzikal kariyerinde temel tutkularına yönelmeyi tercih eden Foxman, tamamen elektronik müziğe yöneldi. Elektro po

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT