Beylikdüzü`nde Ramazan Etkinlikleri

Tarihler: 22 Eylül 2008 Pazartesi ~ 01 Ekim 2008 Çarşamba

Yer: Çeşitli yerler

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 22, 2008 ~ Eki 1, 2008

Beylikdüzü`nde Ramazan Etkinlikleri

Ramazan ayı boyunca, kentin çeşitli bölgelerinde yaşayan, maddi durumu yetersiz vatandaşları iftar öncesinde ziyaret ederek, sıcak yemek ve erzak paketleri götüren Beylikdüzü Belediyesi ekiplerine zaman zaman Başkan Vehbi Orakçı da eşlik ederek evlerine konuk oluyor.
Başkan Orakçı, Beylikdüzü’nde, 2 ayrı iftar çadırı kurduklarını ve Ramazan ayı süresince her gün 2 bin kişinin iftarını birlikte açtığını ve iftar sofrasının bereketini paylaştığını belirterek, “Ramazan’ın bereketi paylaşıldıkca artar” dedi.
Ramazan’ın, ibadetin olduğu kadar kardeşlik duygularının ve yardımlaşmanın da ön plana çıktığı mübarek bir ay olduğunu kaydeden Başkan Orakçı, bir aylık sürede, Beylikdüzü’nün her noktasındaki ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşarak, erzak ve sıcak yemek götürmeyi ve aynı sofrayı paylaşmayı amaçladıklarını söyledi.

BEYLİKDÜZÜ EĞLENCE ÇADIRI

Beylikdüzü Belediyesi Ramazan Şenlikleri`nde eski ramazanlar yaşanıyor. Beylikdüzü Belediyesi "Ramazan Etkinlikleri" çerçevesinde ramazan aylarında eğlence çadırı kurarak ramazan kültürün yeni nesillere aktarılmasına öncülük ediyor.

Hacivat-Karagöz`üyle, meddahıyla, sihirbazıyla, tiyatro oyunlarıyla, yarışmalarıyla, daha bir çok aktiviteyle eski Ramazanlar yaşanıyor. Önemli tiyatro oyuncularının da yer aldığı bu organizasyonda Belediye Başkanı Vehbi Orakçı da samimi bir havada gerçekleşen şenliklerde halkla sık sık halkla bir araya gelme fırsatını buldu.
Ramazan kültürünü yaşamanın ve yaşatmanın önemine değinen konuşmalar yapan Orakçı; "Etkinlik çadırımızda düzenlediğimiz her yaşa hitap eden aktivitelerle, halkımızın Ramazan tadında güzel bir ay geçirmeleri için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Burada kurulan standlarla; vatandaşlarımıza alışveriş ve eğlence imkanı sunulmasının yanı sıra çevre beldelerden insanlarımızın ziyaretiyle birlikte bölgeye hareket ve canlılık kazandırılmıştır” şeklinde konuştu. Ramazan şenlikleri bundan böyle ramazan aylarında yine belde halkının kültürel ihtiyaçlarını karşılayan bir öğe olmaya devam edecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT