Esenler`de Eve Teslim İftar Yemeği

Tarihler: 22 Eylül 2008 Pazartesi ~ 01 Ekim 2008 Çarşamba

Yer: Esenler Belediyesi

Ücret: Ücretsiz

Adres: Esenler Esenler İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 22, 2008 ~ Eki 1, 2008

Esenler`de İftar Yemeği Adrese Teslim Ediliyor!
Esenler Belediyesi’nin 2 yıl önce başlattığı “eve teslim iftar yemeği” uygulaması bu sene de devam edecek. İstanbul’da iftar çadırı geleneğini başlatan belediyelerden birisi olan Esenler Belediyesi 2 yıl önce bu konuda farklı bir projeye imza atmış ve “eve teslim iftar yemeği” uygulamasını başlatmıştı. İlçede iftar çadırı kurmayıp önceden tespit edilen 500 aileye her akşam sefer taslarında 4 çeşit sıcak yemek dağıtan Esenler Belediyesi, uygulamanın büyük ilgi görmesi üzerine geçtiğimiz yıl da aynı uygulamaya devam etmişti. Esenler Belediyesi bu sene Ramazan’da yine aynı yolu izleyecek.
Proje kapsamında önceden belediye ekiplerince yapılan tespitlere göre ailedeki nüfus sayısınca yemekler 2, 3, 4, 5 veya daha fazla kişilik kutulara konularak araçlara yerleştiriliyor. Adreslere yemekleri teslim etmek üzere hazırlanan araçlar önce Esenler Belediyesi önüne geliyor. Yemekler burada önce Belediye Başkanı Mehmet Öcalan veya bir başkan yardımcısı tarafından kontrol ediliyor. Yetkililerden onay alan yemekler, ikindi saatlerinden sonra evlere tek tek teslim ediliyor.

Ramazanlarda belediyelerin öncülüğünde çadırlarda iftar yemeği vermenin güzel bir gelenek halinde yıllarca devam ettiğinin altını çizen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, “Çadırlar yavaş yavaş fonksiyonunu kaybetmeye başladı. Çadırda iftar açanlar hemen hemen her akşam aynı kişilerden oluşmaya başladı. Halbuki bu çadırların amacı, fakir, yoksul ve ihtiyaç sahibi ile birlikte evinden işine geç kalan kimselere hizmet etmek için kurulmuştu. Bir de hasta, özürlü veya yaşlı olduğu için çadırlara gelemeyenler var. Bunları da düşünmek zorundayız” dedi.
Bu sebeplerle 2 yıldır Ramazan ayında farklı bir uygulama yürüttüklerini kaydeden Öcalan, “Belediyemizde kayıtlı bulunan yaklaşık 10 bin fakir aile listesinden en öncelikli, en çok ihtiyaç sahibi aileleri tespit ettik. Onlara her akşam ekiplerimiz, 4 çeşit yemek bırakıyorlar. Bu daha verimli oldu. Böylece hedefimize ulaşmış olduk. İftarda ne yiyeceğini kara kara düşünen yoksulların yüzünü güldürmüş olduk. Uygulamamız vatandaşlardan da büyük ilgi gördü. Aynı şekilde bu sene de 4 çeşit yemek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bu seneki uygulamada küçük bir değişiklik yaptıklarını dile getiren Mehmet Öcalan, “Yemeklerimiz pastörize hazır yemek. Özel olarak hazırlanmış paketler kutulara konulacak. Vatandaşa 8 günlük yemeği bir günde dağıtacağız. İster aynı paket içerisinde ısıtılabilecek, isterse ayrı bir kapta ısıtılabilecek. Vakum altında hazırlandığı için bu yemekler vitamin, protein ve mineral değerleri açısından daha yüksek. Yemeklerin 6 hafta raf ömrü var. 0-4 derece arasında korunabiliyor. Bu uygulamanın daha kolay, daha sağlıklı ve daha hijyenik olacağını düşünüyorum ” dedi.
Verilen iftar yemeklerin masrafının hayırsever işadamları tarafından karşılandığını da dile getiren Mehmet Öcalan, “Esenler Belediyesi olarak biz sadece bir akşamlık iftar yemeğini karşılıyoruz. Diğer tüm iftar yemekleri, ilçemizdeki ve ilçemiz dışındaki hayırsever işadamlarımız tarafından verilmektedir. Bu yıllardır böyle devam ediyor. Biz sadece aracıyız, organizatörlük yapıyoruz” dedi. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, halkın huzur içinde bir Ramazan geçirebilmesi için ilçede belediye hizmetleri ile ilgili her türlü önlemin alındığını da söyledi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT