Etnospor Kültür Festivali

Etnospor Kültür Festivali

Tarihler: 09 Mayıs 2018 Çarşamba ~ 13 Mayıs 2018 Pazar

Yer: Yenikapı Meydanı

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 9, 2018 ~ May 13, 2018

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından, geleneksel Türk sporlarının tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla her sene geleneksel olarak düzenlenen Etnospor Kültür Festivali’nin 3’üncüsü 9 Mayıs’ta başlıyor. Etkinlik ve oyunlarıyla sadece Türkiye’de değil tüm dünyada yankı uyandıran festivalin bu seneki ayağına, “At Binenin Kılıç Kuşananın” sloganı damga vuracak. Festivalin bu yılki en önemli sürprizleri, Arap dünyasının ünlü Şahin kuşları ve “Japon atlı okçuları” “Yabusame” olacak.Değeri 1 Milyon TL’yi bulan Şahinler, Etnospor Festivali’nde en özel gösterilerini sergilerken, dünyanın hayranlıkla takip ettiği Japon atlı okçuları, en görkemli gösterilerini ziyaretçilere sunacak. Gösterilerde Arap dünyasının Şahinlerine, Anadolu’nun ünlü kuşları Doğan’lar da eşlik edecek.

Tüm dünyada geleneksel sporların ve oyunların tanıtılması, yaygınlaşması ve profesyonelleşmesi için çalışmalar yürüten Dünya Etnospor Konfederasyonu, imzasını taşıyan dev etkinlikler aracılığıyla çeşitli medeniyetlerin geleneksel spor ve oyunlarını tarihin tozlu raflarından kurtarıp, günümüze kazandırıyor. Her sene geleneksel olarak düzenlenen Etnospor Kültür Festivali ile de üstlendiği bu misyonu kusursuz bir şekilde gözler önüne seriyor.

9-13 Mayıs tarihleri arasında Yenikapı Meydanı’nda gerçekleştirilecek festivalde toplam 883 sporcu, 13 spor dalında müsabaka yapacak. Çeşitli atlı akrobasi gösterileri de sunulacak. Toplam 43 oba çadırı ile bir de han çadırı alana kurulacak. 14 Türk devleti ve topluluklarına ait çadırların yanı sıra Katar çadırı da olacak. Bunun yanında Kazak kültürüne ait “ak ev” de yine festival alanında kurulacak. 20 adet bölgesel çadır ile bazı belediyelerin çadırları yine Türk geleneksel sporlarını temsilen dikilecek. “Diriliş: Ertuğrul”, derviş ve geleneksel dondurma çadırı da Etnospor Kültür Festivali sürprizleri arasında yer alacak. Spor dallarında toplam 84 at kullanılacak, katılımcıların da çocuklarıyla binebilecekleri atlarla birlikte 150 at olacak.

26 geleneksel çocuk oyunuyla birlikte TRT Çocuk alanında, “Rafadan Tayfa” ile “Maysa İle Bulut” karakterleri çocuklarla buluşacak. Ziyaretçiler, mangala turnuvaları, fetih güreşleri ile çeşitli sahne gösterilerini keyifle izlerken, çok sayıda ülkenin yöresel yemeklerini de tatma imkânı bulacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT