Evliya Çelebi´nin İzinde Avrupa Yollarında

Tarihler: 01 Aralık 2010 Çarşamba ~ 17 Aralık 2010 Cuma

Yer: İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com

Adres: Harbiye İstanbul Şişli İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 1, 2010 ~ Ara 17, 2010

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı desteğiyle Pi Production tarafından gerçekleştirilen “Altın Yollar” projesinin üçüncü etabında ‘Evliya Çelebi’nin İzinde’ Avrupa’nın 21 kentinde etkinlikler düzenleniyor.

Tarih boyunca kültürler arasında köprüler kurma işlevini taşıyan seyyahların bu misyonunun günümüzde sanatçılarca üstlenilmesi gerçeğinden hareket eden proje çerçevesinde, 15 konser, 1 çağdaş dans gösterisi ve 1 konferans düzenlenecek, ziyaret edilecek kentlerin yerel yönetimleri ve sanatçıları ile buluşmalar gerçekleştirilecek, 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’un ve önümüzdeki yıl UNESCO tarafından 400. Doğum Yılı kutlanacak olan Evliya Çelebi’nin tanıtımını yapılacak.

2008 sonunda, Karadeniz ülkelerinde “Jules Verne İzinde” bir yolculukla başlayan “Altın Yollar” projesinin 2010 yılı etkinliklerinin lansmanı Nisan ayında Katalan sanatçı Jordi Savall’ın Türk, Fransız, Yunan, Ermeni, İsrailli, Faslı ve İspanyol müzisyenler eşliğinde İstanbul’da verdiği konserle yapılmıştı. Projenin, Temmuz ayında gerçekleştirilen “Piri Reis’in İzinde” etabı çerçevesinde, İtalya, Tunus, İspanya, Yunanistan ve Mısır’da Akdeniz kültürlerini buluşturan etkinlikler düzenlenmiş, etkinlikler çerçevesinde, ‘Kolektif İstanbul’, Derya Türkan-Uğur Işık ikilisinin “Minstrel’s Era” ve Yunan ve Mısırlı müzisyenlerin katılımıyla “Ahenk” grubunun konserleri yer almıştı. Yolculuğa, fotoğraf sanatçısı Özcan Yurdalan, karikatürist Semih Poroy ve gazeteci-yazar Ersin Kalkan ile çeşitli kentlerde “Piri Reis’in Akdeniz’i” başlıklı konferanslar veren Em. General Cevat Ülkekul katılmıştı.

Balkanlar’dan Orta Avrupa’ya
“Altın Yollar” projesinin üçüncü etabı ise, 20 Eylül – 15 Ekim 2010 tarihleri arasında Büyük Türk seyyahı “Evliya Çelebi’nin İzinde”, Balkanlar ve Orta Avrupa’da gerçekleşiyor. Etkinlikler, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Sırbistan, Bosna-Hersek, Hırvatistan yoluyla 2010 Avrupa Kültür Başkenti Pecs’e, oradan Budapeşte, Viyana, Frankfurt, Mannheim ve 2010’un üç Avrupa Kültür Başkentinden biri olan Ruhr bölgesindeki Essen, Oberhausen ve Dortmund kentlerine uzanacak. Gerçekleştirilecek etkinlikler çerçevesinde, “Üç Kadın,” “Bezmara,” “Sema’dan Nazım – Brecht Buluşması” konserleri, Zeynep Günsür Hareket Atölyesi’nin “aHHval” adlı çağdaş dans gösterisi ile Seyit Ali Kahraman ve Ersu Pekin’in katılacakları “Evliya Çelebi ve Müzik” başlıklı konferans yer alıyor. Otobüsle yapılacak yolculuğa katılacak ekipte, proje yönetmeni Özdem Petek, gazeteci-yazar Hülya Vatansever, karikatürist Semih Poroy, fotoğraf sanatçısı Serkan Taycan ve belgesel film ekibi yer alıyor.

“Altın Yollar” projesinin 1- 17 Aralık 2010’da İstanbul’da gerçekleşecek olan son etabı çerçevesinde, İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar’da “Altın Yollar İstanbul Dünya Müzikleri Festivali” (WOMIST) düzenlenecek. Festivalde, “Altın Yollar” projesinde işbirliği yapılan ülkelerin müzisyenlerinin katılacağı konserler yer alacak. Ayrıca, “Altın Yollar”a katılan sanatçıların üretimlerinden oluşan bir sergi, yolculukları yansıtan belgesellerin gösterimleri ile “Altın Yollar” kitaplarının tanıtımı yapılacak.

İstanbul Kongre Merkezi
Tel: 0212 246 52 28

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı
Tel:0212 373 11 00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT