Fatih Belediyesi Ramazan Programı

Tarihler: 22 Eylül 2008 Pazartesi ~ 01 Ekim 2008 Çarşamba

Yer: Çeşitli yerler

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 22, 2008 ~ Eki 1, 2008

Fatih Belediyesi Ramazan Programı
Fatih Belediyesi`nin bu yılki ramazan programı yine dolu dolu geçecek. Saraçhane Anıt Park`ta kurulan Ramazan Kasabası akşamları tüm İstanbulluları ağırlayacak, Sokak İftarları komşuluk ilişkilerini pekiştirecek, sohbet köşkü ise vatandaşlarımıza bilim insanlarının sohbetlerini dinleme fırsatı sunacak.

Sokak İftarları
Fatih Belediyesi, geçen yıl ilk kez gerçekleştirdiği sokak iftarlarını bu yıl da genişleterek sürdürecek. Geçen ramazan ayında iki mahallede gerçekleştirilen sokak iftarları, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştığı için bu yıl 10 noktada sokakta iftar yapılacak. Belediyenin iftarlık yemeklerini masalara koyarak sokak sakinlerinin katılımına açtığı iftarlarda vatandaşlar da evlerinden getirdikleriyle iftara katkıda bulunacaklar. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de katıldığı iftarlarda müzisyenler de canlı performans sunacaklar.

Ramazan Kasabası:
Fatih Belediyesi, Ramazan ayında Saraçhane Anıt Park’ta bir Ramazan Kasabası kuracak. Yiyecek, özgün el sanatları gibi esnafın kiralayabileceği 42 standın yer alacağı kasabada, çocuk oyun alanları, şişme park, çarpışan otolar, kır kahvesi ve Yörük çadırı bulunacak. Belediye tarafından Ramazan ayında yoğun ziyaretlerin gerçekleştiği Hırka-i Şerif Camii’nde de 55 stant kurulacak.

Sohbet Köşkü
Fatih Belediyesi tarafından İtfaiye Önü Hava Şehitleri Parkı içerisinde kurulacak Sohbet Köşkü, ramazan ayı süresince vatandaşlara iftar saatinde yemek dağıtacak. İftar saati sonrası çocuklar için tiyatro gösterilerinin ardından konularında uzman bilim insanları tarafından eğitici sohbetler gerçekleştirilecek. Sohbet programına Prof. Dr. Muhammed Nur Doğan, Prof. Dr. Kazım Yetiş, Prof. Dr. Suphi Saatçi, Prof. Dr. Kenan Gürsoy, Prof. Dr. Sedat Murat, Prof. Dr. İskender Pala, Hilmi Yavuz, Yavuz Bahadıroğlu, Mustafa Armağan, Dursun Gürlek, Süleyman Faruk Göncüoğlu gibi değerli bilim insanları katılarak, çeşitli konularda vatandaşlarla sohbet havasında toplantılar yapacak.

İftar Çadırları:
Fatih Belediyesi giderlerinin büyük bölümü hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanacak iftar çadırları kuracak. Bu çadırlar, Çarşamba Çukurbostan, Gazi Kara Ahmet Paşa Camii Topkapı ve Arakiyeci Mehmet Ağa Cami Mevlanakapı’da yer alacak ve iftar saatinde binlerce vatandaşa yemek dağıtılacak.

Aşevi:
Fatih Sultan Mehmet’in vasiyetini yaşatmaya çalışan Fatih Belediyesi Aşevi her gün ihtiyaç sahibi 2000’nin üzerinde vatandaşa yönelik yemek dağıtımını Ramazan ayında da devam ettirecek. Yemek dağıtımı, hayırsever vatandaşların aldığı malzemeler aşevinin mutfağında hazırlanarak kişi sayısına göre 6 veya 12 kişilik sefer taslarına konan üç çeşit yemek, ihtiyacı olanların evlerine kadar götürülmesiyle gerçekleştiriliyor.

RAMAZAN AYI SOKAK İFTARLARI YAPILACAK YERLER
1. Karagümrük Meydanı
2. Şehremini Meydanı
3. Yedikule Gençağa Sokak
4. Balat Hızır Çavuş Muhtarlık Binası Yanı
5. Sümbülefendi Camii Avlusu
6. Atik Mustafapaşa Muhtarlık Binası Önü
7. Beyceğiz Mahallesi
8. Haydar Zeyrek Mevkii
9. Silivrikapı Mevkii

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT