Göç Sorunu Beyazperdede

Tarihler: 08 Kasım 2010 Pazartesi ~ 12 Kasım 2010 Cuma

Yer: Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi

Adres: Semiha Şakir Caddesi Zeytinburnu Meydanı Zeytinburnu / İstanbul Zeytinburnu İstanbul

Telefon: 0212 415 58 58

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 8, 2010 ~ Kas 12, 2010

Zeytinburnu & Stockholm göç filmleri festivali başlıyor: dünyanın en önemli sorununa sinemayla dikkat çekiliyor.

İç ve dış göçün neden olduğu olumsuzlukları en çok hisseden Zeytinburnu`nda dünyanın en önemli sorunu beyaz perdeden kamuoyunun dikkatine sunuluyor.

Zeytinburnu Belediyesi`nin İstanbul 2010 AKB Ajansı ile birlikte düzenlediği festivalde göç nedeniyle yaşanan olumsuzlukların etkilerinin azaltılması hedefleniyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı` nın bütün ilçe belediyeleriyle birlikte ortaklaşa düzenlediği İstanbul Kardeşleriyle Buluşuyor projesi kapsamında gerçekleşen Zeytinburnu / Stockholm Göç Filmleri Festivali, 8-12 Kasım 2010 tarihleri arasında Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi`nde düzenleniyor.

Festivalde göç konulu İsveç`ten 5, Türkiye`den 6 olmak üzere toplam 11 filmlik bir seçkiye yer veriliyor.

Her yıl çeþitli etkinlikler düzenleyerek, dünyanın en önemli sorunlarýndan biri olan göç ve göçmenlik konusunadikkati çeken Zeytinburnu Belediyesi bu yýl da göç ve göçmenlik konusundaki filmleri ve sinemacıları bir araya getirerek üstlendiği misyonunu devam ettiriyor.

Festival süresince film gösterimleri öncesinde göç ve göçmen kavramları üzerine paneller, söyleşiler dedüzenlenecek... Göç filmlerinin yönetmenleri, filmlerde rol alan sanatçılar ve senaristler bu toplantılarda konuşacaklar.

Festivale Zeytinburnu Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve STK`lar destek veriyor.Okulların desteðiyle öðrencilerin festivali yakýndan takip etmeleri sağlanacak. Kamuoyunun göç olgusu konusunda bilinçlenmesi sağlanacak.

İsveç Filmleri Türk İzleyiciyle Buluşuyor
Stockholm`den gelen göç konulu Uzak/ Distant, One Eye Red/ Gözü Kara, Kidz in Da Hood/ Mahallenin Çocukları, Kapılara Dikkat/ Mind The Gap, Karanlık Çöktüğünde / When Darkness Falls filmleri sinema severlerle buluşacak. Türkiye`den yine göç konulu Sürgün ve Ölüm, At, Zıkkımın Kökü, Üçüncü Sayfa ve Şener Şen`in baþrolünü oynadığı Züğürt Ağa gibi göç filmleri gösterilecek.

Göç Fotoğrafları Sergisi
Ayrıca göç olgusunu içeren, göçmen yaşantısını dile getiren fotoðraflardan oluþan Göç Fotoğrafları Sergisi etkinlik süresince sergilenecek... 8 Kasım 2010 tarihinde saat 19.00`da hem festivalin hem de fotoðraf sergisinin açılışı dolayısıyla Zeytinburnu Kültür Merkezi`nde sanatçı ve konukların da katılımlarıyla bir kokteyl düzenlenecek. Kokteyl ve serginin açılmasının ardından festivalin açılışı filmi gösterime sunulacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT