İfsak 21. İstanbul Fotoğraf Günleri

Tarihler: 24 Kasım 2008 Pazartesi ~ 30 Kasım 2008 Pazar 1-30 Kasım 2008

Yer: İFSAK

Ücret: iletisim@ifsak.org.tr

Nereden Alınır: www.ifsak.org.tr

Adres: İstiklal Cad. Ayhan Işık Sok. Özverim Apt. No:32/2 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0 212 292 42 01 – 0 212 292 18 07

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 24, 2008 ~ Kas 30, 2008
İFSAK 21. İSTANBUL FOTOĞRAF GÜNLERİ
İFSAK tarafından her yıl düzenlenen İstanbul Fotoğraf Günleri, bu yıl fotoğraf sergileri, saydam gösterileri, panel, atölye çalışmaları ve “Gerçek” başlıklı tematik bölümünde yer alan fotoğraf sergileri ile 31 Ekim Cuma günü açılıyor. Kasım ayı boyunca 21. Kez, fotoğraf severlere fotoğrafla dolu bir ay yaşatacak...

İFSAK 21. İSTANBUL FOTOĞRAF GÜNLERİ KASIM AYINDA BAŞLIYOR
49 yıllık köklü bir geçmişe sahip, Türkiye’nin önde gelen fotoğraf ve sinema derneği İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) tarafından 20 yıldır düzenlenen, Türkiye’nin en geniş kapsamlı fotoğraf organizasyonu İstanbul Fotoğraf Günleri, 31 Ekim 2008 Cuma günü, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezinde yapılacak bir açılışla başlıyor. Organizasyon Yerli/yabancı fotoğrafçıların sergileri, saydam gösterileri, panel ve atölye çalışmaları; artık gelenekselleşen “Fotoğrafınla Gel” etkinlikleri ve “Gerçek” temalı etkinlikleri ile kasım ayı boyunca sürecek. Organizasyonun çağrı metninde, Gerçek - fotoğraf ilişkisi aşağıdaki gibi belirtilerek “Gerçek “ temasının tercih nedeni şöyle açıklanıyor: İlk izleniminiz sizi yanıltmasın, İFSAK Fotoğraf Günleri Fotoğraf-Gerçek ilişkisini irdelemeye ya da “fotoğraf gerçeğin kâğıda aktarılan suretidir” argümanını ispatlamaya çalışmayacak. Tam tersine fotoğrafçının gerçeğinin, gerçeği manüple edişinin peşinde bir yolculuğa çıkaracak. Özellikle sayısal teknolojinin sağladığı manüplasyon tekniklerini kullanarak kendi gerçeklerini sunan fotoğrafçıların iç dünyasına dâhil olmaya çalışacağız.

Hazırlıklarının son aşamasına gelinen bu yılki “Fotoğraf Günleri’nde” yurtdışından konuk olacak fotoğraf sanatçıları arasında; Ödüllü Çek Basın Fotoğrafları ve Slovakya’nın ünlü fotoğrafçısı Karol Kallay bulunuyor. Yurtiçinden ise “fotoğrafın asi çocuğu” unvanını her beyanatında perçinleyen Mehmet TURGUT fotoğraf günlerinde bir sergisiyle izleyiciyle buluşacak. Mehmet TURGUT Fotoğraf Günlerinin posterini de tasarladı.

Fotoğraf paylaşım sitelerinde pek çok kişinin favorilerinde yer alan, “Nü” ustası Niko GUİDO İFSAK Fotoğraf Günlerinin bir diğer konuğu, GUIDO’nun çıplakları tüm dünyanın içinde kıvrandığı bir gerçeği bir kez haykıracak, Niko GUİDO ilgimizi küresel ısınmaya çekecek. Bu serginin bir özelliği daha Niko GUİDO Türkiye’deki ilk fotoğraf sergisini 21. İFSAK İstanbul Fotoğraf Günleri için açmış olacak.

İFSAK üyelerinden Uğur VARLI fotoğrafın özel bir teknik alanından bir pencere açacak, “Kızılötesi” bir sergi izleyeceğiz.
İFSAK üyelerinden Yalçın SAVURAN fotoğrafı mekânın gerçeği ile birleştirecek. Yalçın SAVURAN’ın sergisi fotoğrafların çekildiği mekânda açılacak. Eminim gözleriniz hangi fotoğrafın nerede çekildiğini arayacaktır.
İlteriş TEZER atölyesinin İFSAK’lıları siyah/beyaz konusundaki ustalıklarını bir kez daha perçinleyecek. Perçinlemek demişken, imrendiren siyah/beyazların yalnızca karanlıkoda baskı teknikleriyle üretilmediğini, teknolojiden fazlasıyla faydalanıldığını göreceksiniz.
Ufuk DUYGUN küratörlüğünde kentin gerçeğini çalışan bir grup fotoğrafçı kent hakkında belkide sizin bir “gerçeğinizi” görüntülemiştir.
Nedim SİPAHİ küratörlüğünde çalışan İFSAK Doğa Fotoğrafçıları gurubu doğadan “makro” hatta “mikro” karelerle karşınıza çıkacak.
İbrahim Zaman küratörlüğünde çalışan İstanbul’u görüntüleyenler grubunun İstanbul’un kültürel mirası konulu sergi çalışması yer alacak.
Olympus-İFSAK-Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi işbirliğiyle yürütülen bir proje fotoğraf günleri kapsamında izleyiciyle buluşacak. Rehabilitasyon desteği alan kişilerin gerçeklerinden yansıyan kareler duvarlarda olacak.
21. İFSAK İstanbul Fotoğraf Günleri kapsamında “Gerçek” konulu bir panel düzenlenecek, panelde Fotoğraf-Gerçek-İnsan üçlemesi ele alınacak ve konuşmacılar yalnızca fotoğrafçılar olmayacak. Ressam, Psikiyatrist, Sanat Tarihçisi, Yazar, Felsefeci, farklı disiplinlerden konuşmacılar belki de gerçeğe bakışınızı değiştirecek.
Eğer fotoğraf günleri sizin için de bir fotoğraf bayramı ise www.ifsak.org.tr adresini sıkça ziyaret etmenizi öneririz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT