İstanbul Bach Günleri

Tarihler: 02 Ekim 2009 Cuma ~ 15 Ekim 2009 Perşembe

Yer: Saint Antuan Kilisesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 2, 2009 ~ Eki 15, 2009
İstanbul Bach Günleri

Goethe-Institut Istanbul ve Hakan Erdoğan Productions işbirliğiyle
Hakan Erdoğan Prodüksiyon tarafından düzenlenen İstanbul Bach Günleri, artık bir gelenek haline gelmiş, büyük ve ilgili bir müdavim kitlesine sahip, İstanbul’un belli başlı festivallerindendir. 2009’da sekizincisi düzenlenen bu festival, iki haftalık bir süre içerisinde dünyanın önde gelen usta sanatçılarını ağırlıyor. Goethe-Institut İstanbul festivale, Andreas Staier ve Camerata Köln gibi önemli Alman sanatçıları destekleyerek katılıyor.

Andreas Staier, 3 Ekim 2009, saat 20.30, Saint Antuan Kilisesi
Dünyanın en tanınmış klavsen ve forte piyano müzisyenlerinden biri olan Andreas Staier, solo kariyerine başladığı 1986 yılından itibaren kendini barok, klasik ve romantik dönem repertuarında kendini usta bir yorumcu olarak kanıtlamıştır.

Andreas Staier solist olarak Avrupa, Amerika ve Japonya’yı Concerto Köln, Freiburger Barockorchester, the Akademie für alte Musik Berlin ve the Orchestre des Champs-Elysées Paris gibi gruplarla dolaşmıştır. Çıkardığı birçok albümle önemli uluslararası ödüller kazanmıştır.

Camerata Köln, 5 Ekim 2009, saat 20.30, Saint Antuan Kilisesi
Camerata Köln, barok ve klasik oda müziği çalan ve üflemeli çalgılara odaklanan bir topluluktur. Kurulduğu 1979 senesinden beri neredeyse tüm Avrupa ülkelerinde ve önemli festivallerde konser vermiştir.
Grup baştan beri oda müziğinin virtüöz düzeyinde, tarihi enstrümanlara hakim, çalış stiline özen gösteren, ancak aynı zamanda spontanlık, keyif ve sanatsal bağımsızlığından da ödün vermeden çalan müzisyenler tarafından çalınmasını öngörmüştür.

Camerata Köln’ün tüm üyeleri Alman müzik akademilerinde hocalık yapmaktadır (Frankfurt, Freiburg, Köln); çoğu Frankfurt’taki Müzik Akademisi’nde tarihi yorum departmanında ders vermektedir.
Camerata Köln Deutsche Harmonia Mundi ve cpo tarafından yayımlanmış ve uluslararası dağıtımı bulunan kırktan fazla cd kaydetmiştir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT