İstanbul Film Festivali 2011

Tarihler: 02 Nisan 2011 Cumartesi ~ 17 Nisan 2011 Pazar 2-17 Nisan 2011

Yer: Atlas, Beyoğlu AFM Fitaş 1 ve 4, Beyoğlu, Nişantaşı CityLife (City’s), Pera Müzesi, Rexx

Ücret: Tam 12 tl - öğrenci-65 yaş üstü 8 tl - akbank gala 15 tl - hafta içi gündüz seansları 4 tl - Türk sineması bölümü: 4 tl

Nereden Alınır: www.biletix.com, Biletix Gişeleri, - Biletix çağrı merkezi (0216) 556 98 00, Festival sinemaları Gişe

Telefon: http://film.iksv.org/tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 2, 2011 ~ Nis 17, 2011
İSTANBUL FİLM FESTİVALİ 30 YAŞINDA!
30 YILDIR BAHARLA GELEN FESTİVAL BU YIL 2-17 NİSAN TARİHLERİNDE

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen ve festival sponsorluğunu 7 yıldır AKBANK’ın üstlendiği İstanbul Film Festivali’nin otuzuncusu, 2-17 Nisan tarihlerinde yapılacak. Geçen yıl 150 bin izleyiciyle yine Türkiye’nin en büyük sinema etkinliği olan İstanbul Film Festivali’nin programı her zaman olduğu gibi oldukça zengin.
21 bölümde 230 filmin gösterileceği Festival, otuzuncu yılına özel retrospektif bölümlerin yanı sıra, ocak ayında Sundance ve şubatta Berlin film festivallerinde dünya prömiyerlerini yapan yepyeni filmlerden, Uluslararası Altın Lale, Ulusal Altın Lale ve FACE İnsan Hakları yarışmalarına, belgesellerden çocuk filmlerine kadar geniş bir yelpazeye uzanan programıyla izleyicilerle buluşacak.
30 yıldır İstanbullu sinemaseverleri dünya sinemasının en seçkin filmleri, yıldız oyuncuları ve usta yönetmenleri ile buluşturan İstanbul Film Festivali her zaman olduğu gibi sinemayla dolu iki hafta vaat ediyor.

FESTİVAL BİLETLERİ NE ZAMAN, NEREDE?
İstanbul Film Festivali biletleri 19 Mart Cumartesi günü satışa çıkıyor. Sinemaseverler biletlerini Beyoğlu’nda Atlas ve Beyoğlu, Kadıköy’de Rexx sinemalarında açılacak gişelerden ve Biletix kanallarından satın alabilecek.
Bu yıl da izleyicilerine çok uygun fiyatlarla film izleme olanağı sunan festivalde bilet fiyatları, tam 12 TL, öğrenci ile 65 yaş ve üstü sinemaseverler için 8 TL olacak.
Hafta içi gündüz seansları ise yalnızca 4 TL. Akbank Galaları’nın bilet fiyatları 15 TL. Festivalin Türk Sineması bölümünde yer alan filmler için de bilet fiyatı tüm seanslarda yine 4 TL. 30. yıl şerefine, 19 Mart-1 Nisan arasında 30 ve üzerinde bilet satın alacak sinemaseverler için %10 özel indirim uygulanacak.
Lale Kart sahipleri her zaman olduğu gibi yine biletlerini öncelikli ve indirimli almaya devam ediyor. Üniversite ve lise öğrencileri için geçtiğimiz yıl başlatılan PasoFilm! Kartı bu sene de festival boyunca özel avantajlar sağlamaya devam edecek. Festival Sponsoru AKBANK’ın Axess kart sahipleri ise (hafta içi gündüz seansları ve Türk filmleri hariç) Festival boyunca satın alacakları biletlerde %20 özel indirimden yararlanacak.

FESTİVAL SİNEMALARI
Festivalin gösterimleri Beyoğlu’nda Atlas, Beyoğlu AFM Fitaş 1 ve 4, Beyoğlu, Nişantaşı CityLife (City’s), Pera Müzesi sinemaları ile Kadıköy’de Rexx sineması olmak üzere toplam 7 salonda yapılacak.

FESTİVAL 30 YAŞINDA!
İstanbul Film Festivali 30. yılını kutlayacağı 2011 yılında pek çok yeni projeyle seyircinin karşısına çıkacak.

30. Yıl Kitabı ve Sergisi “30: 20 Yönetmenden 30 Yıl”
İstanbul Film Festivali’nin 30. yılını kutlaması vesilesiyle arşiv niteliği taşıyan özel bir kitap hazırlandı. “30: 20 Yönetmenden 30 Yıl” adlı kitapta, festivalin kişisel tarihimizde oynadığı rol, festivalle büyümüş, sinemayı bu festival sayesinde keşfetmiş 20 yönetmenin gözünden anlatılacak. Kitapta, sinemamızda son dönemde uluslararası başarılara imza atmış bu yönetmenlerin, İstanbul Film Festivali’nde izlediği ve etkisinde kaldığı birer film üzerine yazdıkları yazıların yanı sıra, yerli ve yabancı film eleştirmenlerinin, bu yönetmenlerin sinema sanatıyla seçilen film arasındaki bağlantıyı konu alan değerlendirme yazıları ve festivalin otuz yıllık serüveninin anlatıldığı söyleşiler yer alıyor.
Fotoğrafçı Muhsin Akgün tarafından, 20 yönetmenin Beyoğlu’ndaki Emek, Atlas, Beyoğlu, Sinepop ve Yeşilçam sinemalarının farklı yerlerinde çekilen fotoğrafları ise hem kitapta yer alacak hem de 19 Mart Cumartesi gününden itibaren Festival bitimine kadar Atlas Pasajı’nda sergilenecek.
Sinemaseverler için benzersiz bir kaynak ve festivalin 30 yılına dair bir rehber olacak bu kitap, festivalin ilk günü olan 2 Nisan Cumartesi tarihinden itibaren Festival mekânlarından ve İKSV Tasarım Mağazası’ndan temin edilebilir.

30. Yıl Özel Bölümü: “Film Gibi 30 Yıl”
Festival programında, Festivalin 30 yıllık geçmişinde gösterilen filmlerden özel bir seçki de yer alıyor. 19 yönetmenin Festivalin 30. Yıl kitabı için seçtiği 19 film, festival programında özel bir bölüm kapsamında izleyicilerle buluşuyor. Festivalin büyüttüğü 19 yönetmenin hazırladığı bu bölümle sinemaseverler de bu yönetmenlerin İstanbul Film Festivali’nde keşfettiği, tanıdığı usta yönetmenlerin filmlerini bir kez daha izleyebilme fırsatı yakalayacak. Festivale altı yıldır destek veren Digiturk, bu yıl “Film Gibi 30 Yıl” bölümüne Moviemax Festival kanalı ile sponsor oldu.
“Film Gibi 30 Yıl” bölümü kapsamında gösterilecek filmler şunlar:
• Çığlık / Michelangelo Antonioni (Zeki Demirkubuz’un seçimi)
• Güz Sonatı / Ingmar Bergman (Yeşim Ustaoğlu’nun seçimi)
• Yaban Çilekleri / Ingmar Bergman (Pelin Esmer’in seçimi)
• Kötü Kan / Léos Carax (Durul ve Yağmur Taylan’ın seçimi)
• Keyif Evi / Terence Davies (Çağan Irmak’ın seçimi)
• 8½ / Federico Fellini (Uğur Yücel’in seçimi)
• Edmond / Stuart Gordon (Ümit Ünal’ın seçimi)
• Dantelci Kız / Claude Goretta (Handan İpekçi’nin seçimi)
• Narayama Türküsü / Shohei Imamura (Kazım Öz’ün seçimi)
• Mavi / Derek Jarman (Aslı Özge’nin seçimi)
• Cennetten De Garip / Jim Jarmusch (Mahmut Fazıl Coşkun’un seçimi)
• Çöl İşaretçileri / Nacer Khemir (Tayfun Pirselimoğlu’nun seçimi)
• Rüzgâr Bizi Sürükleyecek / Abbas Kiarostami (Seyfi Teoman’ın seçimi)
• Öldürme Üzerine Küçük Bir Film / Krzysztof Kieslowski (Reis Çelik’in seçimi)
• Shoah / Claude Lanzmann (Derviş Zaim’in seçimi)
• Bataklık / Lucrecia Martel (Reha Erdem’in seçimi)
• Kanlı Düğün / Carlos Saura (Serdar Akar’ın seçimi)
• Mefisto / Istvan Szabo (Hüseyin Karabey’in seçimi)
• Andrey Rublev / Andrei Tarkovski (Semih Kaplanoğlu’nun seçimi)
Bölüm kapsamında Derviş Zaim’in seçtiği, bir anıt niteliğindeki Shoah filminin yönetmeni Claude Lanzmann, özel bir söyleşiyle Festivalin konuğu da olacak. The New York Times’ın deyimiyle “dünyanın Holokost’a bakışını değiştiren” isimlerden Claude Lanzmann, 10 Nisan Pazar günü saat 14.00’te Salon’da özel bir söyleşi verecek.

30. YIL BLOGU: FİLMGİBİ30YIL.COM
Festivalin 30. yılına özel sürprizlerinden biri de geçmişten günümüze tüm festival seyircilerini buluşturan “Film Gibi 30 Yıl” blogu oldu. www.filmgibi30yil.com adresinden şubat ayında yayına başlayan 30. Yıl blogunda, festival severler festivalle ilgili anılarını paylaşıp, eski biletlerinden fotoğraflarına birçok hatırayı sergileme, festival sayesinde edindikleri arkadaşlardan, dinleme fırsatı buldukları yönetmenlerden, keşfettikleri filmlerden bahsetme fırsatı buldu. Büyük ilgi gören festival blogu, takipçilerini festival anılarını tazelemeye davet ettiği kadar, onlara sürpriz hediyeler kazanma imkânı da sunuyor. Festival sonuna kadar yayında kalacak olan 30. Yıl blogunda, 30 yıl boyunca hayatlarımızın sinemayla nasıl zenginleştiğini bu kez, ilk gününden beri inanılmaz destekleriyle İstanbul Film Festivali’nin bugünlere gelmesini sağlayan sadık izleyicilerinin ağzından dinleyeceğiz.

30. YILA ÖZEL BİR DÜNYA PRÖMİYERİ: CLAIRE DENIS VE TINDERSTICKS “SİNE-KONSERİ”
İstanbul Film Festivali, 30. yılında sinema ve müzik dünyasının önde gelen iki ismini bir araya getiren benzersiz bir projeye de ev sahipliği yapacak. Fransız sinemasının en özgün auteur yönetmenlerinden Claire Denis ve filmlerinde sık sık beraber çalıştığı İngiliz rock grubu Tindersticks’i aynı sahnede buluşturacak Tindersticks: “Claire Denis Film Müzikleri 1996-2009” başlıklı konserin, dünya prömiyeri 30. İstanbul Film Festivali kapsamında, 11 Nisan Pazartesi akşamı saat 21.00’de Fulya Sanat Merkezi’nde yapılıyor.

FESTİVAL PROGRAMI İÇİN TIKLAYIN

















istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT