İstanbul Film Festivali Etkinlikleri - 1

Tarihler: 02 Nisan 2011 Cumartesi ~ 17 Nisan 2011 Pazar 2-17 Nisan 2011

Yer: İstanbul Film Festivali 2011

Nereden Alınır: www.biletix.com, Biletix Gişeleri, - Biletix çağrı merkezi (0216) 556 98 00, Festival sinemaları Gişe

Adres: http://film.iksv.org/tr Adalar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 2, 2011 ~ Nis 17, 2011

30. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ
İstanbul Film Festivali etkinlikleriyle de yoğun bir program sunuyor.

• 3 Nisan Pazar, Salon, saat 16.00 / SİNEMA DERSİ: BÉLA TARR
Çağdaş sinemacılığı baştan başa etkileyen ve artık film çekmeyeceğini açıklayan efsane yönetmen Béla Tarr, sinema üzerine düşüncelerini paylaşmak üzere İstanbul Film Festivali’ne konuk oluyor. Sinemanın filozofu olarak tanınan Macar yönetmen Béla Tarr, 3 Nisan Pazar günü saat 16.00’da vereceği sinema dersi için İstanbul’a geliyor.1994 yılında çektiği 415 dakikalık efsane yapıt Şeytan Tangosu’yla uluslararası alanda tanınan Béla Tarr’ın Salon’da vereceği bu sinema dersini, ustanın kendi adıyla anılmaya başlayan orijinal tarzını dinlemek isteyenler kaçırmasın.

• 5 Nisan Salı, Akbank Sanat, saat 20.00 / ALPER MARAL’LA ‘KAHVE VE SİGARA’
Sinemanın erken dönemi sessiz filmlerinden bir seçki 5 Nisan Salı günü saat 20.00’de, piyanist Alper Maral’ın doğaçlamalarıyla seslenecek. Akbank Sanat’ta ‘Kahve ve Sigara’ başlığıyla gerçekleştirilecek etkinlikte, sessiz kısalar, bilim-kurgu, western, fantastik türlerinin ilk örnekleri, sessiz dönemden sürpriz fragmanlar perdeye yansıtılırken, güncel Türk müziğinin önemli bestecilerinden Alper Maral, görüntülere piyanosuyla eşlik edecek.

• 6 Nisan Çarşamba, Akbank Sanat, saat 17.00 / YÖNETMEN BULUŞMASI: DERVİŞ ZAİM
Akbank Sanat, İstanbul Film Festivali’ne paralel bir etkinlikte usta yönetmen Derviş Zaim’i izleyicileriyle buluşturuyor. Son filmi Gölgeler ve Suretler ile Ulusal Altın Lale Yarışması’nda yer alacak olan usta yönetmen 6 Nisan Çarşamba günü saat 17.00’de izleyicileriyle buluşarak, sinemasından, yönetmenlik tecrübelerinden, hayatında iz bırakan filmlerden, yeni projelerinden söz edecek ve gelen soruları cevaplayacak.

• 7 Nisan Perşembe, Akbank Sanat, saat 19.00 / SÖYLEŞİ: ATİLLA DORSAY’LA 30 YILIN İÇİNDEN FESTİVALE BAKIŞ
İstanbul Film Festivali’nin ilk gününden bugüne, festivale yakından tanıklık eden sinema eleştirmeni, yazar ve gazeteci Atilla Dorsay, 7 Nisan Perşembe akşamı saat 19.00’da sinefillere festivali anlatacak. Halen danışma kurulu üyeliğini yürüttüğü İstanbul Film Festivali’ni 30. yılında kuruluşundan bugüne içeriden bir tanık olarak paylaşacağı, Akbank Sanat’ta gerçekleştirilecek bu söyleşiyi, özellikle genç sinemaseverler kaçırmasın.

• 9 Nisan Cumartesi, Pera Müzesi, saat 19.00 / FİLM GÖSTERİMİ: YOLLARDA
Goethe-Institut ile Anadolu Kültür’ün ortak projesi “Avrupa Edebiyatı Türkiye’de – Türk Edebiyatı Avrupa’da” kapsamında çekilen Yollarda filmi, 9 Nisan Cumartesi akşamı saat 19.00’da Pera Müzesi’nde... Sabine Küper-Büsch ve Thomas Büsch’ün 2009-2010 döneminde Türkiye ve Avrupa’yı boydan boya kat eden bir sanat turnesi sırasında çektiği film, içlerinde Elif Şafak ve Günter Grass’ın da yer aldığı, sekiz Avrupa ülkesinden birçok tanınmış yazar ile sayısız müzisyen, fotoğrafçı, yönetmen ve sanatçının, Türkiye’nin 24 iline gerçekleştirdikleri seyahati konu alıyor.

• 10 Nisan Pazar, Salon, saat 14.00 / SÖYLEŞİ: CLAUDE LANZMANN
Festivalin Moviemax Festival sponsorluğunda düzenlenen 30. yıl özel bölümü Film Gibi 30 Yıl için Derviş Zaim’in seçtiği Shoah filminin yönetmeni Claude Lanzmann festivalin konuklarından… The New York Times’ın deyimiyle “dünyanın Holokost’a bakışını değiştiren” önde gelen isimlerden Claude Lanzmann, 10 Nisan Pazar günü saat 14.00’te, ilk gösteriminin üstünden 25 yıl geçmesine rağmen öneminden hiçbir şey kaybetmeyen, bir anıt niteliğindeki efsane filmi konuşmak üzere Salon’a konuk olacak. Gençliğinde direniş hareketinde yer almış ve bir dönem Jean Paul Sartre’la birlikte çalışmış bu efsane yönetmenin, filmin yapım süreci, ilk gösteriminden 25 yıl sonra nasıl görüldüğü, Holokost’a günümüzde nasıl bakıldığı ve unutuş kavramı hakkında görüşlerini paylaşacağı bu söyleşiyi sevenleri kaçırmasın.

• 10 Nisan Pazar, Salon, saat 16.30 / SÖYLEŞİ: İSİMSİZ (FİLM)
İstanbul Bienali ve İstanbul Film Festivali işbirliğiyle düzenlenen İsimsiz (Film), 12. İstanbul Bienali’nin sinema alanındaki bir ön izlemesi. 30. İstanbul Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen bu işbirliği, bienalin bugüne kadar görsel sanatlara yaptığı vurguyu daha geniş bir kültürel alana taşıma isteğinden doğdu. Bu bölüm kapsamında gösterilen Massillon’un yönetmeni William E. Jones ve Paris Komünü / La Commune (Paris, 1871) filminin kurgucusu, kasting direktörü ve sahne amiri Patrick Watkins, 10 Nisan Pazar günü saat 16.30’da festivalin konuğu olacak ve Salon’da, 12. İstanbul Bienali’nin eş küratörü Jens Hoffmann’la eylül ayında düzenlenecek bienal sergisinin bazı kilit kaygılarını da ortaya çıkaran bir söyleşi yapacak.

• 11 Nisan Pazartesi, Fulya Sanat, saat 21.00 / 30. YILA ÖZEL BİR DÜNYA PRÖMİYERİ: CLAIRE DENIS VE TINDERSTICKS
İstanbul Film Festivali, 30. yılında sinema ve müzik dünyasının önde gelen iki ismini bir araya getiren benzersiz bir projeye de ev sahipliği yapacak. Fransız sinemasının en özgün auteur yönetmenlerinden Claire Denis ve filmlerinde sık sık beraber çalıştığı İngiliz rock grubu Tindersticks’i aynı sahnede buluşturacak Tindersticks: "Claire Denis Film Müzikleri 1996-2009" başlıklı konser, dünyada ilk kez 30. İstanbul Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek.
Claire Denis ve Tindersticks işbirliğinin 15. yıldönümü ve Tindersticks’in film müzikleri albümlerinin yayımlanışı vesilesiyle ortaya çıkan sine-konser projesinin dünya prömiyeri, İstanbul Film Festivali kapsamında, 11 Nisan Pazartesi akşamı saat 21.00’de Fulya Sanat Merkezi’nde gerçekleştiriliyor Claire Denis’nin filmlerinden görüntüler eşliğinde çok özel bir konser verecek Tindersticks, bu proje için özel olarak bestelediği parçayı da dünyada ilk kez o gece çalacak.
Bu özel konserin biletleri Biletix satış sistemi ve İKSV’den satılıyor. Konser biletleri, 19 Mart tarihinden itibaren festival biletleriyle beraber Beyoğlu’nda Atlas ve Beyoğlu ile Kadıköy’de Rexx sinemalarından temin edilebilir. Bilet fiyatları, 80 TL, 50 TL ve 30 TL (öğrenci).

• 12 Nisan Salı, Pera Müzesi, saat 19.00 / FİLM GÖSTERİMİ: ERMENİSTAN-TÜRKİYE SİNEMA PLATFORMU FİLMLERİ
Uzun dönemde Ermenistan ile Türkiye arasındaki işbirlikleri için örnek teşkil etmeyi amaçlayan, iki ülke arasında kurulan bir üretim ve iletişim inisiyatifi olan Ermenistan-Türkiye Sinema Platformu (ETSP), ilk filmlerini, 30. İstanbul Film Festivali kapsamında izleyiciyle paylaşıyor. Anadolu Kültür ve Altın Kayısı Uluslararası Film Festivali inisiyatifi işbirliğiyle çalışmalarına 2007’de başlayan ve Nisan 2009’da kurulan platform, film yapımcılarından, yönetmenlerden ve oyunculardan oluşuyor.

• 12 Nisan Salı, Pera Müzesi, saat 21.30 / FİLM GÖSTERİMİ: HRANT DİNK VİCDAN FİLMLERİ
Hrant Dink Vakfı’nın 2009’da yaptığı “Gelin, vicdanımızla bakalım” çağrısını kabul ederek “Vicdan Filmleri” projesinde buluşan 107 kısa film, ilk kez İstanbul Film Festivali’nde izleyicilerle buluşuyor. En uzunu beş dakika olan filmler, Costa Gavras, Georges Moustaki, Harutyun Khachatryan, İbrahim Betil, Lale Mansur, Nebahat Akkoç, Ömer Madra, Rakel Dink, Rela Mazali, Serge Avedikian, Serra Yılmaz, Vaughan Pilikian ve Yıldırım Türker’den oluşan jürinin oylarıyla seçildi. “Vicdan Filmleri” 12 Nisan Salı gecesi saat 21.30’da Pera Müzesi’nde…

• 13 Nisan Çarşamba, Salon, saat 10.00-18.00 / SEMİNER: MICHELLE DANNER’LA ‘THE GOLDEN BOX’
Chris Rock, Gerard Butler, Penelope Cruz ve James Franco gibi önde gelen oyuncularla çalışan ödüllü oyuncu Michelle Danner’in oyuncular, yönetmenler ve senaryo yazarlarına yönelik The Golden Box semineri, İstanbul Film Festivali’nde… Sanatçılara senaryo analizi ve karakter yaratma sürecinde kullanılabilecek teknik bir rehber sunacak seminer, 13 Nisan Çarşamba günü 10.00-18.00 saatleri arasında Salon’da gerçekleştirilecek.

FESTİVAL PROGRAMI İÇİN TIKLAYIN








istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT