İstanbul Film Festivali`nde Altın Lale Heyecanı

Tarihler: 02 Nisan 2011 Cumartesi ~ 17 Nisan 2011 Pazar 2-17 Nisan 2011

Yer: İstanbul Film Festivali 2011

Ücret: Tam 12 tl - öğrenci-65 yaş üstü 8 tl - akbank gala 15 tl - hafta içi gündüz seansları 4 tl - Türk sineması bölümü: 4 tl

Nereden Alınır: www.biletix.com, Biletix Gişeleri, - Biletix çağrı merkezi (0216) 556 98 00, Festival sinemaları Gişe

Telefon: http://film.iksv.org/tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 2, 2011 ~ Nis 17, 2011
FESTİVALDE ALTIN LALE HEYECANI

• Uluslararası Yarışma

30. İstanbul Film Festivali’nin “Uluslararası Yarışma” bölümünde Altın Lale için, sanat ve sanatçı temasını işleyen ya da edebiyat uyarlaması olan 12 film yarışacak. Geçtiğimiz yıldan itibaren Şakir Eczacıbaşı anısına verilmeye başlanan Uluslararası Yarışma Altın Lale Ödülü, bu yıl da Eczacıbaşı Topluluğu tarafından verilecek 25.000 Avro’luk para ödülüyle destekleniyor. Bu ödülün 10.000 Avro’su birinci gelen filmin yönetmenine, 10.000 Avro’su filmin Türkiye’deki dağıtımını üstlenecek firmaya, 5.000 Avro’su da Jüri Özel Ödülü alan filme verilecek.
Uluslararası Yarışma filmleri, Altın Lale ödülü için festivalin ikinci haftasında izleyiciler ve uluslararası jürinin huzuruna çıkacak. 30. İstanbul Film Festivali Altın Lale Uluslararası Yarışma Jürisinin başkanlığını bu yıl ünlü yönetmen Claire Denis üstleniyor.
Yeşil Papaya’nın Kokusu ve Bisikletçi filmlerinin yönetmeni Tran Anh Hung tarafından sinemaya uyarlanan İmkânsızın Şarkısı / Norwegian Wood Altın Lale Ödülü için yarışacak filmlerden. Yönetmen Tran Anh Hung, Festival’e katılmak üzere İstanbul’a gelecek.
Ola Simonsson ve Johannes Stharne Nilsson’ın geçtiğimiz yıl Cannes’da Genç Eleştirmenler Ödülü’nü kazanan filmi Yaşamın Ritmi / Sound of Noise aşk, delilik ve müzikle ilgili, neşeli ve hareketli bir kent komedisi... Filmin kahramanı müzikten nefret eden bir polis komiseri, peşinde olduğu ise şehri bir enstrüman gibi kullanan müzik teröristleri.
Michael Winterbottom’ın altı bölümlük İngiliz komedi dizisi Yolculuk / The Trip’i uzun metraj olarak yeniden kurguladığı son filmi gurme bir yol hikayesi. The Guardian tarafından “TV’deki en komik şeylerden biri” olarak tanımlanan Yolculuk, bir gazetenin yeme-içme sayfasında konuk yazarlık yapmaya başlayan bir adamın arkadaşıyla beraber İngiltere’nin kırsal bölgelerindeki yolculuğunu konu alıyor. Başrollerdeki, Steve Coogan ve Rob Brydon Altın Lale ödüllü Uyduruk Bir Öykü’de olduğu gibi yine kendilerini oynuyorlar.
Winterbottom’ın İçimdeki Katil adlı filmi de festivalde Akbank Galaları kapsamında gösterilecek.
Polytechnique’in Kanadalı yönetmeni Denis Villeneuve tarafından Wajdi Mouawad’ın ünlü oyunundan sinemaya uyarlanan İçimdeki Yangın / Incendies, Altın Lale için yarışacak filmlerden. En İyi Yabancı Film dalında Oscar adayı olan film, geçtiğimiz yıl birçok festivalden ödülle döndü. Abu Dabi’de En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Lubna Azabal’in başrolünde oynadığı film Lübnan’a doğru yola çıkan ikiz kardeşlerin hikâyesini izlerken iç savaşın en karanlık anlarını irdeliyor.
2001’de Wojaczek ve 2008’de Cam Dudaklar ile festival izleyicilerinin yakından tanıdığı Lech Majewski’nin son filmi Değirmen ve Haç / The Mill and the Cross, ünlü Flaman ressam Bruegel’in 1564 yılında yaptığı eşsiz “Calvary Yolu” tablosunu, içinde yer alan 500’den fazla kişi arasından 12’sini izleyerek inceliyor. Oyuncu kadrosuyla ve teknik yetkinliğiyle dikkatleri çeken yapımda Altın Küre ödüllü Rutger Hauer, İngiliz oyuncular Charlotte Rampling ve Michael York’u başrollerde izliyoruz. Majewski festivalde izleyicilerle buluşacak yönetmenlerden.
Uluslararası Yarışma’da Altın Lale Ödülü için Türkiye’yi Seyfi Teoman’ın Şubat ayında Berlin’de yarışan son filmi Bizim Büyük Çaresizliğimiz temsil edecek. İlk filmi Tatil Kitabı ile büyük bir çıkış yakalayan Seyfi Teoman’ın Barış Bıçakçı’nın romanından uyarladığı son filmi günümüzde bulunması zor bir dostluğu anlatıyor.

Uluslararası Yarışma’da Altın Lale için yarışacak diğer filmler şunlar:
• Mikrofon / Microphone / Ahmad Abdalla / Mısır
• Elisa K / Jordi Cadena, Judith Colell / İspanya
• Pupupidu / Nobody Else But You / Gérald Hustache-Mathieu / Fransa
• Fabrikadaki Piyano / The Piano in a Factory / Zhang Meng / Çin
• Rio Seks Komedisi / Rio Sex Comedy / Jonathan Nossiter / Fransa-Brezilya
• Faydalı Hayat / A Useful Life / Federico Veiroj / Uruguay-İspanya

Yarışma Dışı
Ünlü opera yönetmeni Kasper Holten’ın imzasıyla, Mozart’ın Don Giovanni operasının çağdaş versiyonu Juan, yarışma dışı gösterilecek. Kadınlardan hem çok hoşlanan hem de tiksinen, avını önce baştan çıkarıp sonra terk etmekten haz duyan kalpsiz bir çapkının öyküsünü anlatan filmde Juan’ı canlandıran ünlü bariton Christopher Maltman’a Danimarka Dönem Enstrümanları Topluluğu Concerto Copenhagen eşlik ediyor.
Fernando Trueba, Javier Mariscal ve Tono Errando’nun yönetmenliğini üstlendiği Chico ile Rita yetenekli bir piyanist ile egzotik danslar yapan güzel bir şarkıcının 1948’lerin Havana’sından günümüz New York’una sıçrayan aşk hikâyesini anlatıyor. Trueba’nın Calle 54 adlı müzikal belgeseli büyük ses getirmiş, El baile de Victoria / Balerin ve Hırsız da festivalde gösterilmişti.
Oyuncu ve yönetmen John Turturro’nun yarışma dışı gösterilecek son filmi Tutku / Passion, Napoli sokaklarında geçen bir müzik serüveni… Dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan film, birçok amatör ve profesyonel yorumcunun performansını arşiv görüntüleriyle harmanlayarak, hem Napoliten müziğinin hem de şehrin bir portresini çizen yarı belgesel, yarı müzikal bir film.
Wim Wenders 2009 yazında ölen büyük Alman koreografın nefes kesen eşsiz sanatını 3 boyutlu olarak beyazperdeye taşıyor. Tanztheater Wuppertal Pina Bausch topluluğuyla üç boyutlu olarak çekilmiş bu uzun metraj dans filmi Pina, izleyiciyi bedensel ve görsel olarak büyüleyici bir keşif yolculuğuna ve efsanevi topluluğun sahnedeki yeni boyutuna davet ediyor. Wenders, dansçıları sahnenin dışında, otuz beş yıldan uzun süre Pina Bausch’un yaratıcılığının yuvası ve merkezi olan Wuppertal şehrinde ve onu kuşatan endüstriyel peyzajda da takip ediyor.

• Ulusal Yarışma
İstanbul Film Festivali’nde “Türkiye Sineması” sponsorluğunu geçen 23 yıldır olduğu gibi Efes üstleniyor. İstanbul Film Festivali’nde Türkiye’den 2010-2011 sezonunda yapımı tamamlanan filmlerinin bir araya geldiği bu bölümde, Ulusal Yarışma, Yeni Türkiye Sineması ve Belgeseller başlıkları altında 46 kurmaca ve belgesel film yer alıyor.
Yarışma filmlerinden jürinin seçeceği en iyi filme Ulusal Yarışma Altın Lale ödülü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen 150.000 TL’lik para ödülü verilecek. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma’da ayrıca En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni ve En İyi Özgün Müzik ödülleri de takdim edilecek. En İyi Yönetmen’e 50.000 TL, En İyi Kadın ve En İyi Erkek Oyuncu’ya Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 10.000’er TL’lik para ödülü verilecek. Ayrıca, Jüri Özel Ödülü, 2011 yılında ilk defa maddi bir ödülle desteklenecek ve bu ödülü kazanan filme 30.000 TL takdim edilecek.
Efes, Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI) Jürisi’nin Ulusal Yarışma’ya katılan filmler arasından seçeceği filmin yönetmenine bir sonraki filminin yapımında kullanılmak üzere 30.000 ABD Dolarlık para ödülü vermeye devam ediyor. Ulusal Yarışma’da FIPRESCI Ödülü Onat Kutlar anısına veriliyor.
30. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma Altın Lale Jürisi’nin başkanlığını bu yıl sinemamızın en önemli yönetmenlerinden Reha Erdem üstleniyor.
Festivalin Ulusal Yarışma bölümünde Altın Lale için jüri karşısına çıkacak 14 film şöyle:
• Ekümenopolis: Ucu Olmayan Şehir / İmre Azem
• Zefir / Belma Baş
• Atlıkarınca / İlksen Başarır
• Oğul / Atilla Cengiz
• Kar Beyaz / Selim Güneş
• Çınar Ağacı / Handan İpekçi
• Gişe Memuru / Tolga Karaçelik
• Görünmeyen / Ali Özgentürk
• Saç / Tayfun Pirselimoğlu
• 72. Koğuş / Murat Saraçoğlu
• Bizim Büyük Çaresizliğimiz / Seyfi Teoman
• Kırık Midyeler / Seyfettin Tokmak
• Press / Sedat Yılmaz
• Gölgeler ve Suretler / Derviş Zaim

FESTİVAL PROGRAMI İÇİN TIKLAYIN











istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT