İstanbul Modern’de Ailece Bir Gün

Tarihler: 09 Şubat 2009 Pazartesi ~ 15 Şubat 2009 Pazar

Yer: İstanbul Modern

Nereden Alınır: www.istanbulmodern.org

Adres: Meclisi-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No.4 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: 0212 334 73 41

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 9, 2009 ~ Şub 15, 2009
İstanbul Modern’de ailece bir gün
İstanbul Modern, çocuk ve gençleri, yeni sergisi “Gölgeye Övgü”ye ve sergi kapsamındaki etkinliklere aileleriyle birlikte bekliyor.

Yedi ayrı ülkeden sekiz çağdaş sanatçıyla 20. Yüzyıl’ın ilk sinema örneklerinin yanı sıra, iki usta sinemacının önemli eserlerini bir araya getiren “Gölgeye Övgü”, sadece sanatseverlere değil, aynı zamanda sinema, animasyon ve gölge tiyatrosunun tarihine ilgi duyan ziyaretçilere, ailelere, çocuklara ve gençlere seslenen kapsamlı bir sergi.

Gölge tiyatrosunun Türkiye ve Yunanistan’daki köklü geçmişinin çağdaş sanata etkilerini yansıtan “Gölgeye Övgü”de, ziyaretçiler, Amerikalı ünlü sanatçı Kara Walker’ın, Güney Afrikalı sanatçı William Kentridge’in, Jockum Nordström’ün, Christiana Soulou’nun, Andrew Vickery`nin, Nathalie Djurberg’in, Haluk Akakçe`nin çizimlerini, siluet enstalasyonlarını, kolajlarını, videolarını izleyebilir.

Sergide Katariina Lillqvist`in kukla animasyonu, filmleri, el işi kuklalarının yanı sıra, 20. Yüzyıl’ın ilk yarısından animasyon filmin öncülerinden ve Metin And`ın yakın dostu Lotte Reiniger`in güncelliğini koruyan ünlü filmleriyle birlikte tek resim çevrimli animasyon tekniğinin ustası Ladislas Starewitch`in çalışmaları da izleyici karşısına çıkıyor.

İstanbul Modern’in tüm mekânlarında sergiye yönelik etkinlikler yer alıyor. Sergi süresince yediden yetmişe herkese seslenen geleneksel ve modern Karagöz yorumları, kukla, ortaoyunu, gölge oyunu gibi geleneksel türlerden yola çıkılarak oluşturulan oyunlar sunuluyor. “Gölgeye Övgü” sergisi kapsamında Tiyatrotem, Cengiz Özek Kukla Tiyatrosu ile Akbank Karagöz ve Kukla Tiyatrosu çeşitli gösteriler yapıyor. Müzenin alt katında ve sergi salonunun girişinde yurtiçi ve yurtdışından hem özel hem de devlet koleksiyonlarından bir araya getirilen Karagöz ve Karaghiozis`le ilgili çeşitli tasvirler, yayınlar sergilenerek filmler gösteriliyor. İstanbul Modern Sinema`da Altyazı dergisi işbirliğiyle yerli ve yabancı yönetmenlerin filmlerinin de yer aldığı “Gölge Et Yeter!” başlıklı bir program sunuluyor. Çocuklar ve gençler aileleriyle birlikte, İstanbul Modern Eğitim ve Sosyal Projeler Bölümü’nün farklı yaş gruplarına yönelik olarak hazırladığı “Gölgenin Peşinde” adlı resimden animasyon çalışmalarına, kukla tasarımından gölge oyununa uzanan zengin içerikli programda, sanatçılarla Karagöz kuklaları yaratıyor, gölge ve kukla oyunları oynuyor, çizgi ve dijital animasyonlar üretiyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT