İTEF-İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali 14-18 Eylül’de Hem Sokakta Hem Ekranda Başlıyor

İTEF-İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali 14-18 Eylül’de Hem Sokakta Hem Ekranda Başlıyor

Tarihler: 14 Eylül 2020 Pazartesi ~ 18 Eylül 2020 Cuma

Yer: Çeşitli Mekanlar

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 14, 2020 ~ Eyl 18, 2020

İTEF-İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali #İTEFsokakta ile 2020 programına devam ediyor.

İTEF2020 haziran ayında gerçekleştirdiği dijital etkinliklerin devamı olarak 14-18 Eylül’de Günebakan Edebiyat-Sokakta temasıyla İstanbul Kitapçısı Kadıköy şubesinde okurlarla buluşacak.

Kontrollü sosyalleşme kapsamında 5 gün sürecek etkinlikler serisinde; Ayfer Tunç, Ertuğ Uçar, İrem Uzunhasanoğlu ve Ezgi Özbek Şenel gibi yazarların yanı sıra çevirmen ve yayıncılar da edebiyatseverlerle buluşacak. İTEF2020 programı fiziksel buluşmaları dijital ve sosyal medya üzerinden yapılacak canlı yayınlarla da takip edilebilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ’nin kitapla İstanbul’u buluşturduğu İstanbul Kitapçısı Kadıköy şubesinde gerçekleşecek tüm etkinliklere sosyal mesafe kuralları nedeniyle LCV ile katılım sağlanabilecektir.

Etkinliklere lcv@itef.com.tr adresinden kayıt yaptırabilirsiniz.

İTEF'in 2011 yılında başlattığı İTEF Profesyonel Buluşmalar bugüne dek 30'dan fazla ülkeden, 200’e yakın yabancı yayıncı profesyonelini Türkiye'deki editör, çevirmen ve yazarlarla bir araya getirdi. Türk edebiyatının, Türkiye yayıncılık sektörünün yurt dışında tanıtılmasına destek veren İTEF-Profesyonel Buluşmalar Programı'nda bu yıl Türkiye'deki yayıncıların İTEF’e özel hazırlayacakları videolar paylaşılacak.

İTEF – İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali 2019 ve 2020’de Kültürlerarası Diyalog Programı desteğiyle “Birlikteki Çeşitlilik: Tuna Dalgalarında Kültürlerarası Diyalog” etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Tuna nehrine kıyısı olan ülkelerin, kültürel zenginliklerinin ortak tarihle pekişerek birbirine bağlandığı bilinen bir gerçektir. Almanya’dan Türkiye’ye kültürlerarası diyalogların aynı sahnede buluşacağı etkinlikler İTEF ile devam ediyor.

Kültürlerarası Diyalog Programı Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden sivil toplum kuruluşlarının, ortak bir konu etrafında bir araya gelerek, toplumların birbirini tanımaları, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmaları ve kalıcı diyalog kurmalarını sağlayan bir platform olarak projelere destek olmaktadır.

Diversity in Unity: Intercultural Dialogue Through the Waves of Danube (Birlikteki Çeşitlilik: Tuna Dalgalarında Kültürlerarası Diyalog) projesi Kültürlerarası Diyalog Programı kapsamında İstanbul Macar Kültür Merkezi önderliğinde Türkiye Avrupa Vakfı ve Kalem Kültür Derneği ortaklığında yürütülüyor.

İTEF2020 Sokakta Etkinlik Takvimi
İTEF Sokakta 14 Eylül Pazartesi saat 17:00’de yazar Ayfer Tunç’la başlıyor. Bir Kaybediş Hikayesi: Osman başlıklı söyleşide yazar yeni romanı Osman'ı kitabın editörü Mustafa Çevikdoğan ile konuşacak. Osman seçkin, şehirli bir adamın elindeki her şeyi nasıl kaybettiğini anlatırken, okurları da yaşananları farklı bakış açılarından dinlemenin olası sonuçları üzerine düşünmeye davet ediyor.

15 Eylül Salı saat 19.30'da yazar Ertuğ Uçar ve editör Cem Alpan, Ayrılığın Haritası başlıklı söyleşide, yazarın yeni romanı Ayrılığın Haritası'nı tartışıyor. İkili bu söyleşide günümüz ilişki dinamiklerinden yolculuk edebiyatına kadar birçok farklı konuya değinecek.

16 Eylül Çarşamba saat 19.30'da yazar, çevirmen ve edebiyat eleştirmeni İrem Uzunhasanoğlu, Rezzan Akçatepe ile yazarın yeni romanı Evvel Bahar'ı konuşacak. Türkiye'nin Evvel Baharı başlıklı söyleşide okurları 90'lı yıllara götüren roman üzerinden dönemin toplumsal baskıları, aile yapısı ve Türkiye'de kadın olmak gibi konular tartışılacak.

17 Eylül Perşembe akşamı saat 19.30'da İlk Roman, İlk Çeviri, İlk Yayın adlı etkinlikte ilk romanı Kartela ile okurlarla buluşan yazar Ezgi Özbek Şenel, Rumenceden Türkçeye çevirdiği Kelimesiz Ela adlı kitabın çevirmeni İoana Tezçakın Tiron ve bu yıl yayın hayatına başlayan İlksatır Yayınevi’nin kurucusu Bahar Şen Kazancı bir araya gelecek ve tecrübelerini Kalem Ajans'ın kurucusu, edebiyat ajanı Nermin Mollaoğlu ile paylaşacaklar.

18 Eylül Cuma akşamı saat 18.00’de Türk yayıncılar, yayın çizgilerini ve gelecek planlarını İTEF'e özel hazırladıkları videolarda anlatacak.

Etkinliğimiz dijital olacaktır. İTEF web sitemizden bu videolara ulaşabileceksiniz. İTEF Dijital Katılım

Tüm edebiyatseverleri etkinliklerimize, Zoom'a ve sosyal medya hesaplarımızdaki canlı yayınlara bekliyoruz.

İTEF’in internet sitesindeki (www.itef.com.tr) bağlantıdan Zoom için kayıt yaptıran ilk 100 izleyicinin yazarlara etkinlik öncesinde ve canlı yayın esnasında soru sorma şansı elde edeceğini de not düşelim.

Web: www.itef.com.tr
Email: info@itef.com.tr
Instagram: itef_istanbul
Facebook: itef2020
Youtube: İTEF

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT