Koçtaş Beylikdüzü´nde ´Dünyayı Okuyoruz!´

Tarihler: 06 Kasım 2010 Cumartesi ~ 07 Kasım 2010 Pazar

Yer: Koçtaş Beylikdüzü

Ücret: Ücretsizdir.

Adres: Barış Mah. E5 Yanyol Sakarya Cad. No:1 Beylikdüzü / İstanbul Beylikdüzü İstanbul

Telefon: 0212 256 00 22

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 6, 2010 ~ Kas 7, 2010

Her yıl Kasım ayında tüm dünyada kutlanan “Dünya Çocuk Kitapları Haftası Etkinlikleri” 6–7 Kasım tarihlerinde Koçtaş Beylikdüzü’nde festival havasında kutlanacak.

Koçtaş ve GA Çocuk işbirliği ile bir Sosyal Sorumluluk Projesi olarak tasarlanan Dünya Çocuk Kitapları Haftası Etkinlikleri, okumaya meraklı minikler kadar ebeveynlerin de ilgisini çekecek kadar büyük bir titizlikle hazırlandı. “Dünyayı Okuyoruz!” temasıyla gerçekleştirilecek olan etkinlikler, eğlenmenin ve öğrenmenin bir arada yaşanabileceği sayısız aktiviteyle dolu…

Çocukların kitaplara ve okuma bilincine küçük yaşta yakınlaşmasını sağlamak, doğru kitap seçimini önemini vurgulamak, ebeveynleri çocuklarını kitap okumaya teşvike yönlendirmek ve okuyan bir neslin oluşmasına katkıda bulunmak idealiyle yola çıkan Dünya Çocuk Kitapları Haftası Etkinlikleri’ne katılım tümüyle ücretsiz olacak.

Düşünmenin, anlamanın, yorumlamanın, keşfetmenin ve estetize etmenin bilgisini çocuklara aşılamayı ve “sanat” ile “sanatçıya” karşı duyarlılık kazandırmayı da hedefleyen etkinlikler; okuma atölyelerinin yanı sıra resim, müzik, drama, tasarım gibi sanat dallarını içeren birer saatlik atölyelerden oluşacak. Atölyeler, uzman eğitmenler eşliğinde, interaktif biçimde uygulanacak.

Everest’e tırmanan ilk Türk ünvanıyla Türkiye’deki pek çok gönüllü hareketin öncüsü olan Nasuh Mahruki, Keşif Atölyesi’nde deneyimlerini çocuklarla paylaşarak son kitabı “Kendi Everest’inize Tırmanın”ı imzalayacak. Yunus Nadi ödüllü yazarımız Ayşe Kilimci ise etkinliklere Sinema Atölyesi ile katılacak ve kitaplarını imzalayacak. TT Çocuk ve Boyner Mağazacılık çok özel atölyelerle projeye destek verecek. Minik kitapseverler ilk kitaplarını tasarlayacak, resimle ve heykelle büyülü formlar yaratacak, müziği ve ritmi hissedecek, keşfetmenin bilgisini edinecek… En büyük sürpriz ise dünyaca ünlü Manga Sanatçısı Queeny Chen olacak. Queeny Chan, çocuklarla “Kalemin Ucuna Yolculuk” yapacağı Manga Atölyesi’nin ardından “Okuldaki Sır” adlı kitabını imzalayacak.

6–7 Kasım 2010 tarihleri arasında Koçtaş Beylikdüzü’nü bir şölen alanına çevirecek olan etkinlikler; TT Çocuk, Boyner Mağazacılık, Minika, İDO, Faber-Castell, Tudem Yayınları, Turkuvaz Radyo Grubu, D4D Dijital Marka Çözümleri, Delfi Danışmanlık, Türkbiner Designe, www.iyilikneredebizorada.com, Lila Düşler Tiyatrosu ve Çizgi Roman Okurları Platformu (CROP) destekleriyle gerçekleştirilecek. Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, Alfa Yayınları, Büyülü Fener Yayınları, Artemis Yayınları, Harikalar Diyarı Yayınları, Tudem Yayınları, Uçan Balık Yayınları, Mavi Bulut Yayınları, Marsık Yayınları, Çizmeli Kedi Yayınları, Morpa Yayınları ve Caretta Yayınları ise kitap stantlarıyla 2 gün boyunca etkinlik alanında bulunacak. Dileyenler bu yayınevlerinden çıkan kitapları indirimli olarak satın alabilecekler.

Etkinliklerin en değerli yönü ise Atatürk Çocukları Kütüphaneleri’ne kitap bağışları kabul edilecek olması. Türkiye çapında başlatılan kampanyayla, ülkemizin ücra bölgelerinde yaşayan ve kitaba ulaşamayan sayısız çocuk, bağışlanan kitaplarla eğitim, edebiyat ve düşün dünyasının kapılarını aralayacak. Pek çok sosyal yardım vakfı kampanyayı destekleyecek, Koçtaş Beylikdüzü etkinlik alanında da bağışlar kabul edilecek.

Program:
6 Kasım 2010 Cumartesi

12.00 – 18.00 Faber-Castell’le Resim Atölyesi
12.00 – 13.00 Söyleşi Atölyesi / Baştan Sona, Dünyayı Okuyoruz!
13.00 – 14.00 TT Çocuk’la Masal Atölyesi / Masal Bahçesi
14.00 – 15.00 AYŞE KİLİMCİ’YLE Sinema Atölyesi / Sinemacılık Oynayalım mı? *
15.00 – 16.00 Tudem’le Tasarım Atölyesi / İlk Kitabım!
16.00 – 17.00 Heykel Atölyesi / Büyülü Formlar!
17.00 – 18.00 Ritim Atölyesi / Ritmi Hisset!
* Ayşe Kilimci atölye sonrasında “Sinemamız İftiharla Sunar” kitabını imzalayacaktır.
*Tüm gün, yüz boyama aktivitesi yapılacaktır.

7 Kasım 2010 Pazar
12.30 – 19.00 Faber-Castell’le Resim Atölyesi
12.30 – 13.30 NASUH MAHRUKİ’YLE Keşif Atölyesi / Kendi Zirveni Keşfet!*
13.30 – 14.00 Fotoğraf Atölyesi / Her Zaman Keşfetmek İçin Bak!
14.00 – 15.00 Küçük Filozoflar Atölyesi / Bir Fikrim Var!
15.00 – 16.00 Boyner’le Desen Atölyesi / Renklerin Dili!
16.00 – 17.00 QUEENİE CHAN’LE Manga Atölyesi / Kalemin Ucuna Yolculuk! *
17.00 – 18.00 Elit’le Küçük Şefler Atölyesi / Harfi Harfine!
18.00 – 19.00 Parti Zamanı: Yaşamak Güzel!
* Nasuh Mahruki atölye sonrasında “Kendi Everest’inize Tırmanın” kitabını imzalayacaktır.
* Queenie Chan, atölye sonrasında “Okuldaki Sır” kitabını imzalayacaktır.
*Tüm gün, yüz boyama aktivitesi yapılacaktır.

Yayınevleri & Kitap Stantları: Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık - Alfa Yayınları - Doğan Egmond Yayıncılık - Büyülü Fener Yayınları – Artemis Yayınları - Harikalar Diyarı Yayınları – Tudem Yayınları – Uçanbalık Yayınları - Mavi Bulut Yayınları – Marsık Yayıncılık - Çizmeli Kedi Yayınları - Morpa Kültür Yayınları – Caretta Yayıncılık

Kitap Bağış Kampanyası: Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür - Sanat ve Dayanışma Derneği İşbirliği ile Atatürk Çocukları Kütüphaneleri’ne Kitap Bağışı Yapılacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT