Oberhausen Kısa Film Festivali

Tarihler: 12 Nisan 2012 Perşembe ~ 12 Nisan 2012 Perşembe 15:00 - 19:00

Yer: İstanbul Modern Sinema

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No:4 Karaköy İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 73 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 12, 2012 ~ Nis 12, 2012

En iyi animasyonlar ve kısa filmler

İstanbul Modern Sinema, nisan ayında Ottawa Animasyon Film Festivali ve Oberhausen Kısa Film Festivali gezici programına ev sahipliği yapıyor. 2011’in en çok konuşulan ve ödül kazanan animasyonlarının yer aldığı, Kuzey Amerika’nın en büyük festivali Ottawa Animasyon Film Festivali’nin “en iyiler” seçkisi, 5 Nisan Perşembe, dünyanın en eski kısa film festivali olan Oberhausen Kısa Film Festivali’nden 2011’in en iyi kısalarından oluşan bir seçki de 12 Nisan Perşembe günü gösterime sunulacak.

Ottawa Animasyon Festivali seçkisinde, festivalin en sevilen animasyonlarından Son Norveç Trolü (The Last Norwegian Troll), büyük ödülü kazanan ve annesini özleyen piroman bir ayının sürükleyici hikayesini anlatan Moxie; İngiliz yapımı, siyah – beyaz ve çok beğenilen bir animasyon olan Keçi ve Kuyu (The Goat and the Well) öne çıkıyor. Oberhausen Kısa Film Festivali gösterim programında ise belgeselden animasyona, öykülü filmden deneysele uzanan renkli bir seçki yer alıyor. Seçkide 57. Oberhausen Festivali yarışmasında birinci olan ve Cezayir’deki bir villanın geçmişine dair sorular soran Fransız filmi Başlıksız da (Sans-titre) bulunuyor.

Ottawa Animasyon Film Festivali’nden “en iyiler” seçkisi, 5 Nisan Perşembe saat 15.00 ve 19.00’da, Oberhausen Kısa Film Festivali’nden 2011’in en iyi kısalarından oluşan seçki de 12 Nisan Perşembe saat 15.00 ve 19.00’da gösterilecek. İstanbul Modern Sinema, Perşembe günleri “Sizin Perşembeniz” kapsamında ücretsiz.

Oberhausen Kısa Film Festivali Gezici Programı

12 Nisan, 15.00 ve 19.00

Kengere

Peter Tukei Muhumuza, Uganda, 2010, 22´

Bu stop motion animasyon, 1989 yılında yakılmak üzere tren vagonlarına kapatılan kurbanların seslerini içeren bir kasedin izini sürmek için kasabasına geri dönen bir bisikletçinin hikayesini anlatıyor.

Atrofi / Atrophy

Palesa Shongwe,Güney Afrika, 2009, 8´

Yönetmenin resim, şiir, ses ve müziği birbirine dokuyarak işlediği bu düşündürücü film gençlik anılarını çağırıyor, doğaçlamanın yok oluşunu, büyümeye karşı duyulan sessiz korkuyu yansıtıyor. Dansı metafor olarak kullanan film, özgürlüğün ve kendini ifade isteğinin nasıl bastırıldığını anlatıyor.

Merkür / Mercurio

Sandro Aguilar, Portekiz, 2010, 18´

Bu kısa film, kimsenin birbirine ait olmadığı, her şeyin bir anda değişebildiği bir evrene dair.

Yeni Dünyada/ In the New World

Rick Raxlen, Kanada, 2009, 7´

Rotoskop tekniğiyle hazırlanan bu animasyon, Kwakiutl kabilesinde geçen bir aşk ve intikam öyküsünü anlatan 1914 yapımı In the Land of the War Canoes filmini zamansız bir biçimde uyarlıyor.

Başlıksız / Sans-titre

Neil Beloufa, Fransa, 2010 , 15´

Oberhausen Festivali yarışmasında birinci olan film, Cezayir’deki bir villanın geçmişine dair sorular soruyor. Villanın civarında yaşayanlar nasıl olup da tamamen camdan yapılmış bu yapının bir zamanlar teröristlerin gizli sığınağı olduğunu sorguluyorlar.

Envanter / Inwentaryzacja

Pawel Lozinski, Polonya, 2010, 9´

Bellek, kimlik ve geçmiş üzerine metaforik bir hikaye. Üç araştırmacı, Varşova’nın merkezindeki bir Yahudi mezarlığında, otuz hektarlık bir alanda kayıp mezar taşlarını bularak, kayıp bir şehri yeniden kurgulamak için envanter tutuyorlar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT