Ottawa Animasyon Film Festivali

Tarihler: 05 Nisan 2012 Perşembe ~ 05 Nisan 2012 Perşembe

Yer: İstanbul Modern Sinema

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No:4 Karaköy İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 73 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 5, 2012 ~ Nis 5, 2012

İstanbul Modern Sinema’da Ottawa Animasyon Film Festivali ve Oberhausen Kısa Film Festivali gezici programıİstanbul Modern Sinema, nisan ayında Ottawa Animasyon Film Festivali ve Oberhausen Kısa Film Festivali gezici programına ev sahipliği yapıyor. 2011’in en çok konuşulan ve ödül kazanan animasyonlarının yer aldığı, Kuzey Amerika’nın en büyük festivali Ottawa Animasyon Film Festivali’nin “en iyiler” seçkisi, 5 Nisan Perşembe, dünyanın en eski kısa film festivali olan Oberhausen Kısa Film Festivali’nden 2011’in en iyi kısalarından oluşan bir seçki de 12 Nisan Perşembe günü gösterime sunulacak.

Ottawa Animasyon Festivali seçkisinde, festivalin en sevilen animasyonlarından Son Norveç Trolü (The Last Norwegian Troll), büyük ödülü kazanan ve annesini özleyen piroman bir ayının sürükleyici hikayesini anlatan Moxie; İngiliz yapımı, siyah – beyaz ve çok beğenilen bir animasyon olan Keçi ve Kuyu (The Goat and the Well) öne çıkıyor. Oberhausen Kısa Film Festivali gösterim programında ise belgeselden animasyona, öykülü filmden deneysele uzanan renkli bir seçki yer alıyor. Seçkide 57. Oberhausen Festivali yarışmasında birinci olan ve Cezayir’deki bir villanın geçmişine dair sorular soran Fransız filmi Başlıksız da (Sans-titre) bulunuyor.

Ottawa Animasyon Film Festivali’nden “en iyiler” seçkisi, 5 Nisan Perşembe saat 15.00 ve 19.00’da, Oberhausen Kısa Film Festivali’nden 2011’in en iyi kısalarından oluşan seçki de 12 Nisan Perşembe saat 15.00 ve 19.00’da gösterilecek. İstanbul Modern Sinema, Perşembe günleri “Sizin Perşembeniz” kapsamında ücretsiz.

Ottawa Animasyon Festivali En İyileri

5 Nisan, 15.00 ve 19.00

Hareketsiz Olmanın İmkansızlığı Üzerine 12 Eskiz / 12 Sketches on the Impossibility of Being Still

Magali Charrier, İngiltere, 2010, 8´

Bu animasyon, farklı mekanlarda geçen, ses ile sessizliğin, kişi ile mekanın arasındaki sınırda gezinen, animasyon ve kurgunun olanaklarıyla oluşturulmuş bir denemeler filmi.

Bahar Mekanizması / Haru no shikumi

Atsushi Wada, Japonya, 2011, 4´

Baharın hayvanlar üzerindeki etkisine dair bu animasyon, izleyenin yüzünde bir gülümseme bırakıyor.

Kiracı / The Renter

Jason Carpenter, ABD, 2011, 10´?

Yaşlı bir kadının tarlanın ortasındaki tuhaf bir adamın yaşadığı ıssız evine gelen küçük çocuk, gözünün önünde bir tavuğun kesilmesiyle şaşırsa da şefkatin beklenmedik yollarla gösterilebileceğini öğreniyor.

Joyz 'Electropia'

Noriko Okaku, İngiltere & Japonya, 2011, 5´?

Japon müzik grubu Joyz için yapılan bu video, filmin kahramanı kızın adı ‘electro’ ve ‘ütopya’ kelimelerinden üretilen, kaotik bir dünya ‘Electropia’ya yolculuğunu konu alıyor.

Beyaz Çilek / Blanche Fraise

Frédérick Tremblay, Kanada, 2011, 17´

Ölmek üzere olan bir ormanda hayatta kalmaya çalışan bir tavşan çiftinin hikayesi anlatılıyor.

Ben İyiyim, Sağol / I'm Fine Thanks

Eamonn O'Neill, İngiltere, 2011, 4.5´?

Akıl sağlığı yerinde olmayan bir çocuğun başından geçenleri konu ediniyor.

Son Norveç Trolü / Det Siste Norske Trollet

Pjotr Sapegin, Norveç, 2010, 13´

Bu sevimli animasyon, üç genç keçinin, Norveç’in son trolü olduğunu bilmedikleri yaşlı bir trolden kurtulmaya karar vermelerini konu ediniyor.

Moxie

Stephen Irwin, İngiltere, 2011, 5´

Bir suç mahalinde başlayan filmde ölmüş ayı Moxie’nin geçmiş haftasına gidiyor, kendini yok etmeye varacak olan öfke ve şiddet dolu günlerini, piromanlığını izliyoruz. Moxie, kara filmi andıran, kontrastı bol, karanlık bir dünyada geçiyor.

Keçi ve Kuyu / The Goat and The Well

Ben Cady, İngiltere, 2010, 5´

İnsan ile hayvan arasındaki gergin ilişkiyi anlatan bu esprili ve minimal incelemede, bir keçinin inadını, sütünü sağmaya çalışan yaşlı kadına çıkardığı sorunları izliyoruz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT