Rüya Gibi Bir Buluşma: AnaPop

Tarihler: 15 Eylül 2010 Çarşamba ~ 18 Eylül 2010 Cumartesi 15 - 18 Eylül

Yer: garajistanbul

Nereden Alınır: www.anapop.org

Adres: Tomtom Mah. Yeni Çarşı Cad. Kaymakam Reşit Bey Sok. No:11/A Galatasaray Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 44 99

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 15, 2010 ~ Eyl 18, 2010

Rüya Gibi Bir Buluşma: AnaPop Başlıyor

Ulusal folk müziğinin yaratıcıları ve yeni nesil mirasçıları görülmeye değer bir organizasyon ile bir araya geliyor. Red Bull Music Academy tarafından kotarılan bu oldukça nevi şahsına münhasır hadise, 15 - 18 Eylül tarihleri arasında garajistanbul’da gerçekleşecek.

Sahne alacak rüya takımında kimler yok ki… Kurtalan Ekspres, Moğollar, Derdiyoklar, Gökçen Kaynatan, Selçuk Alagöz, Erkut Taçkın… Aynı havayı soluma fırsatı bulacağımız müzisyenlerden yalnızca birkaçı… Ayrıca Anadolu Pop’un günümüzdeki temsilcileri Replikas, Ayyuka ve Kırıka da temsil ettikleri müziği lâyıkıyla yapan genç müzisyenler olarak ustalarıyla aynı sahnede yer alacak.

Geçmişle gelecek arasında köprü kuracak bir müzik ve sanat etkinliği olarak tanımlanan bu çok özel organizasyonda konserlerin yanı sıra, aralarında Taner Öngür, Murat Meriç, İzzet Öz gibi değerli isimler de Anadolu Pop meselesinin etraflıca masaya yatırılacak keyifli söyleşiler düzenlenecek. Eğlenceli atölye çalışmaları ve dj setleri de 3 gün boyunca aralıksız devam edecek.

Ayrıca etkinlik kapsamında pek çok festivalde büyük ilgiyle karşılanan üç önemli belgeselde yer alıyor. Bunlardan ilki Metin Avdaç’ın yönettiği Kara Altından Altın Mikrofona isimli çalışma. Film, 1965 - 1968 yılları boyunca memleketi kasıp kavuran, Hürriyet Gazetesi’nin düzenlediği Altın Mikrofon Şarkı Yarışması’nın 1968 yılı birincisi, TPAO Batman Orkestrası’nın oldukça ilginç hikâyesini konu ediniyor. Gösterimden sonra ekibin yanı sıra orkestranın solisti İlhan Telli ve grup üyelerinden Atilla Akman’ın da sizlerle buluşmayı beklediğini hatırlatalım.

Bir diğer belgesel, Didem Pekün’ün yönettiği Tülay German: Kor ve Ateş Yılları… Anadolu Pop’a yön veren isimler arasında başı çeken, muazzam güzellikte bir ses ve yoruma sahip Tülay German’ın İstanbul’dan Paris’e uzanan 40 yıllık yaşam öyküsünün anlatıldığı belgesel de görülmeye değer.

Son olarak genç sinemacı Gökçe Kaan Demirkıran’ın hazırladığı Müzikte Bir Deney - Anadolu Rock, etkinlik kapsamında sizlerle buluşmayı bekleyen önemli bir belgesel. Müzikte Bir Deney - Anadolu Rock, kendi türünde son yılların en dikkat çeken çalışmalarından birisi oldu ve hâlâ görmediyseniz bu kez kaçırmayın.

Mevzu kısaca böyle, detaylar www.anapop.org adresinde… Anadolu Pop’un öncüleri Barış Manço, Cem Karaca, Fikret Kızılok ve daha birçok müzisyenin ruhlarının orada olacağına şüphe yok. Bu anlamlı ve büyülü buluşmayı kaçırmayın demeye gerek var mı ki?

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT