Şah-Mat`ın Miniaturk Hali

Tarihler: 09 Ekim 2009 Cuma ~ 09 Kasım 2009 Pazartesi

Yer: Miniaturk

Nereden Alınır: w.miniaturk.com.tr

Adres: İmrahor Caddesi, Sütlüce İstanbul Eyüp İstanbul

Telefon: 0212 222 28 82

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 9, 2009 ~ Kas 9, 2009
“ŞAH-MAT”IN MİNİATURK HALİ
İki oyuncunun, bir tahta üzerinde, çeşitli değerleri ve hareket özellikleri olan taşları oynatmaları temeline dayanan bir zekâ oyunudur satranç. Çocuklara dikkatle gözlemleme ve konsantre olma özelliğini kazandırmasının yanında sabırlı ve düşünceli olmayı da öğretir.

Kendi içinde bir masal diyarı olan Miniaturk, genelde kapalı mekânlarda oynanan bu zekâ oyununu açık havaya taşıdı. Özellikle minik ziyaretçilerin ilgisini çekecek şekilde tasarlanan oyun alanının zemininde klasik satranç oyunundan farklı olarak granit, beton ve demir kullanılmış. Minik oyun taşlarının yerini boyları 35 ila 80 cm arasında değişen piyon, vezir, at ve fil almış.

Minik ziyaretçilerin hoşça vakit geçirmesi için hemen her ayrıntın düşünüldüğü oyun alanının çevresi Miniaturk’ün genel konseptine uygun olarak ince tekstürlü çimler, bodurlaştırılmış bitkiler ve bonzailer ile çevrelenmiş. Bu büyülü atmosfere bir kez adım attıktan sonra dışarı çıkmak istemeyen minikler için özgün bir alternatif olan satranç, ücretsiz olarak oynanabiliyor.

Miniaturk’ün çocuklara sunduğu eğlenceli ve bir o kadar da öğretici oyunlar satranç ile sınırlı değil elbette. Alanı çepeçevre dolaşan minyatür ekspres, Truva atı, Osmanlı kadırgası ve kale bu renkli dünyanın sunduğu diğer alternatiflerden.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT