Sultanahmet Ramazan`da Yine Şenleniyor

Tarihler: 22 Eylül 2008 Pazartesi ~ 01 Ekim 2008 Çarşamba

Yer: Sultanahmet Meydanı

Ücret: Ücretsiz

Adres: Sultanahmet Meydanı, Sultanahmet Eminönü İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 22, 2008 ~ Eki 1, 2008

Sultanahmet Ramazan`da Yine Şenleniyor!

İstanbul’un yüzyıllardır değişmeyen Ramazan ayı şenlik mekanı olan Sultanahmet Meydanı, bir kez daha geleneksel kültürü yaşatmaya hazırlanıyor.
Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, ülkenin en çok bilinen ve ziyaret edilen ramazan etkinliği olan “Sultanahmet Ramazan Şenlikleri”nin önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen etkinliklerin, Firuzağa Camii yanındaki amfitiyatroda yapılacağını belirten Er, Ramazan`ın İstanbul’da daha güzel yaşanması için hazırlanan etkinliklerin, meydana ve tarihi dokuya zarar vermediğini, aksine önemli bir kentli nüfusu tarihi meydanla tanıştırdığını ifade etti.

Nevzat Er, etkinliklerin Eminönü Belediyesi’nin bütçesinden herhangi bir ödenek ayrılmadan gerçekleştirildiğine işaret ederek, “Meydan düzenlemesi, etkinlik sahnesinin yapılması, kültür programlarının gerçekleştirilmesi tamamen geleneksel çarşının kiralanmasından ve sponsorlardan alınacak paralarla sağlanıyor” dedi.

Sultanahmet Ramazan Şenlikleri, 1 Eylül Pazartesi akşamı teravih namazı sonrasında Kur’an-ı Kerim okunması ve tasavvuf konseri ile başlayacak. Etkinlikler bu yıl, kültür-sanat ağırlıklı olacak. Her gün iftar sonrası, çocuklar için Karagöz-Hacivat, kukla gösterisi, orta oyunu ve Nasrettin Hoca tiplemelerinin yer aldığı eğlenceler düzenlenecek. Teravih sonrası programında Türk Tasavvuf Musikisi ağırlıklı konserler ve ülkenin önde gelen isimlerinin sohbet programları olacak. Çocuk oyunları ve tasavvuf musikisi konserlerinin yer aldığı programda ayrıca Türkiye’nin en ünlü yazarları tarafından okuma programları yapılacak. Çeşitli animasyon gruplarının da gösterilerde bulunacağı Sultanahmet Ramazan Etkinlikleri, Sami Savni Özer’in kapanış konseri ile son bulacak.

Ramazan etkinlikleri için bu yıl da Sultanahmet’te geleneksel çarşı kurulacak. Toplam 80 dükkanın yer aldığı çarşıda, Türk mutfağından örnekler, hediyelik eşya satıcıları, geleneksel el sanatlarına yer verilecek. Ayrıca meydanda ramazan nostaljisini yaşatacak macuncular, pamuk şekerciler, kestaneciler, mısırcılar gibi seyyar satıcılar da bulunacak.
Ramazan coşkusunun yaşandığı meydanda, akşamları 50 temizlik görevlisi, 15 zabıta, 15 güvenlik görevlisi çalışacak. Ramazan boyunca Sultanahmet bölgesinde otopark, trafik ve temizlik tedbirleri de artırılacak. Sultanahmet’e otomobille gelecek konuklar için yeni otopark alanları belirlenecek. Ayrıca Ramazan boyunca Sultanahmet’e otobüs ve tramvay seferleri de artırılacak.

Eminönü Belediyesi ayrıca, Yeni Camii önünde 3 bin 500 kişilik iftar çadırı kuracak. Çadırda, her gün bir hayırsever iftar yemeği verecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT