Türkiye`nin İlk Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali

Tarihler: 03 Aralık 2010 Cuma ~ 25 Aralık 2010 Cumartesi

Yer: Sanat Limanı - Antrepo 5

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No: 5 Tophane / İstanbul Tophane İstanbul

Telefon: 0212 243 90 74

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 3, 2010 ~ Ara 25, 2010

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Eğitim Yönetmenliği tarafından “2010 Okullarda” projesi kapsamında Türkiye’de ilk kez düzenlenen “İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali” 25 Kasım Perşembe günü Sanat Limanı Antrepo 5’de başladı.

İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve Bienal direktörü ve küratörü Gazi Selçuk, küratörler Leyla Sakpınar, Maria Sezer, Sonya Tanrısever, Esra Çelikkanat ve Özcan Yurdalan’ın açılışını gerçekleştirdiği Bienal 25 Aralık tarihine kadar devam edecek.

25 Kasım-25 Aralık tarihleri arasında “ Değişiyorum Farkında mısın? “ konsepti ile “DEĞİŞİM” temasını işleyen Bienale çocuklar ve gençler; resim, heykel, seramik, fotoğraf, düzenleme, video, müzik ve sahne performansları ile katılıyor.

Çocuklara ve gençlere yönelik güncel sanat etkinliklerini kapsayan İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali etkinlikleri, Sanat Limanı ( Antrepo 5 ), Haydarpaşa Garı, Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Bir ay sürecek bienale İstanbul’un 39 ilçesinde bulunan 2.500 okuldan 5000 öğrenci katılıyor. Bienale ayrıca, Anadolu’daki öğrenciler de TEGV(Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) aracılığıyla katılıyor.

Dünyada birkaç ülkede yapılan, Türkiye’nin ise bu alandaki ilk Bienali olma özelliğini taşıyan “İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali”nin küratörlüğünü alanında uzman sanatçı ve eğitmenler, Gazi Selçuk, Leyla Sakpınar, Maria Sezer, Sonya Tanrısever, Esra Çelikkanat ve Özcan Yurdalan yapıyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt’un açılış sırasında yaptığı konuşmasında, düzenlenen bienalin önemine değindi. Yılmaz Kurt yaptığı konuşmada düşüncelerini; “Kültür ve sanat çalışmaları günümüzde tüm dünyada çok önemli bir endüstri haline geldi. Öyle ki petrokimya endüstrisinden bile daha önemli olduğunu söyleyebiliriz. Bu yüzden kültür sanat çalışmalarının temellerinin daha çocuk yaşlarda atılmasının ne kadar önemli olduğunu belirtmek isterim. Etrafımıza baktığımızda yapılan tüm çalışmaların yetişkinlere hitap ettiğini, okullardaki faaliyetlerin de yetersiz kaldığını görüyoruz. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı olarak bu yola çıktığımızda en büyük hedeflerimizden biri de çocuklarımızı sanatla buluşturmaktı. Bu konuda da sanata gönül veren öğretmenlerimizle birlikte pek çok proje gerçekleştirdik. Bugün bu projelerden biriyle yine sizlerle birlikteyiz. Çocuklara sanat çalışmalarını sergileyebilecekleri bir platform yaratan Bienalin açılışını sizlerle birlikte yapıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yolda önemli ve dev bir adım attık, bundan sonra da bu adımlarımızı daha da sıklaştırarak çocuklarımızın sanatla iç içe birer birey olarak yetişmesini sağlamak istiyoruz” şeklinde dile getirdi.

Açılışta konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, dünyada sadece birkaç ülkede yapılan, Türkiye’de ise ilk defa gerçekleştirilen Bienalde bulunmaktan ötürü yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Harun Kaya ayrıca, çocuklar için sanat eğitiminin ne kadar önemli olduğunu belirterek, bu konuda eğitimcilere ve velilere çok iş düştüğünün de altını çizdi.

Bienal Direktörü Gazi Selçuk Türkiye’nin ilk Bienalinin yaratılması sürecini paylaştığı konuşmasında, sanat eğitiminin önemi Dünyada ve Türkiye’de gelişen yaratıcı endüstrilerin lokomotifinin çocuk ve gençlere yaratıcı süreçlerde aktif yer almalarından geçtiğini vurguladı.

Gazi Selçuk ayrıca, Eğitim Yönetmenliği olarak Türkiye ve İstanbullulara yeni bir Bienal kazandırmanın heyecanı ile 5000 öğrencinin ve binlerce öğretmenin yaptığı çalışmaların sergilendiği yeni bir mecra yaratmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını da dile getirdi.

Çocuk ve gençlere okullarında farklı disiplinlerde ürettikleri çalışmalarla kendilerini ifade etme fırsatı sunan Bienal aynı zamanda, onların sanat ve eğitim kariyerlerinde anlamlı bir basamak oluşturacak.

Beyoğlu’ndan Tuzla’ya, Kadıköy’den Sultanbeyli’ye her yerden, her çevreden genç ve çocuğun katılacağı Bienalde, plastik sanatlar disiplinlerinin güncel sanat uygulama ve düzenlemeleriyle sanatçı sunumu, performans, video gösterimi, panel, söyleşi gibi etkinlikler yer alacak.

Birçok performansın gerçekleşeceği Bienal ayrıca, kurulan atölyelerle çocukların ve gençlerin sanat üretiminde bulunacağı multidisipliner atölye çalışmaları ile de zenginleşecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT