Uluslararası İstanbul Klasik Müzik Festivali

Tarihler: 16 Ekim 2010 Cumartesi ~ 20 Ekim 2010 Çarşamba

Yer: Aya İrini Müzesi

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com

Adres: Topkapı Sarayı 1. Avlu, Sultanahmet İstanbul Eminönü İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 16, 2010 ~ Eki 20, 2010

Uluslararası İstanbul Klasik Müzik Festivali

2010 yılını sayısı binlere varan kültür ve sanat etkinlikleri ile karşılayan İstanbul Ekim ayında yepyeni bir festivale kavuşuyor.

İstanbul 2010 Kültür Başkenti çalışmalarına destek olmak ve İstanbul’u aynı zaman da klasik müziğin de başkenti yapmak amacıyla düzenlenen Uluslararası İstanbul Klasik Müzik Festivali 16-20 Ekim 2010 tarihlerinde İstanbul Aya İrini Müzesi`nde gerçekleştiriliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı`nın katkılarıyla düzenlenen ve bu yılki teması Cross Over olarak belirlenen festival kapsamında Avrupa ve Amerika’nın önde gelen klasik müzik gruplarına yer verilirken festival aynı zaman da düzenlenecek alternatif etkinliklerle de toplumun klasik müzik ile yakından içsel bir bağ kurmasına da katkı verilecek.

16 Ekim 2010’da Amerika’nın önde gelen Quartetlarından Quartet San Fransisco ile başlayacak olan festivalde dünyanın en önemli piyanistlerinden kabul edilen klasik müziğin dahi prensi “Maksim Mrvica”, 1997`de Titanik filmine yaptıkları müzikler nedeniyle tüm dünyada haklı bir şöhrete ulaşan I Salonisti, klasik müziğin altın kızları Ahn Trio ise festivalin en önemli sürprizlerinden.

Festivalin bir diğer sürprizi ise Beatles`ın Yesterday isimli şarkısı gibi bir çok eseri Mozart’ın tarzıyla çalan ve Avrupa’nın önde gelen piyanistlerinden biri kabul edilen Galina Vracheva.
Türkiye’nin önde gelen türkülerinden bazılarını yine Mozart’ın tarzıyla da yorumlayacak olan Vracheva İsviçre’nin yoğun çabaları sonrasında bu ülkenin vatandaşlığına geçerek müzik hayatını İsviçre’de sürdürmeye karar vermişti.

ULUSLARARASI İSTANBUL KLASİK MÜZİK FESTİVALİ PROGRAMI

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT