Ümraniye / Ramazan Ümraniye´de Bir Başka Yaşanacak

Tarihler: 11 Ağustos 2010 Çarşamba ~ 08 Eylül 2010 Çarşamba

Yer: Ümraniye

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 11, 2010 ~ Eyl 8, 2010

Ümraniye Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da dopdolu bir Ramazan ayı programı hazırladı. 6 ayrı nokta her gün yaklaşık 5 bin kişiye iftar yemeği ay boyunca 5 bin aileye de erzak yardımı yapacak. Hemşeri dernekleri bu yıl da Ramazan boyunca Ümraniye’de etkinlikler düzenleyecek.

Her yıl hazırladığı Ramazan etkinlikleriyle binlerce Ümraniyeliyi bir araya getiren Ümraniye Belediyesi, bu yıl ki Ramazan ayı programını tamamladı. Belediye, Ramazan ayını en güzel şekilde idrak edebilmek amacıyla çok sayıda kültürel etkinlikle dolu bir program hazırladı.

6 NOKTADA HERGÜN 5 BİN KİŞİYE İFTAR
Ümraniye Belediyesi, Ramazan ayı boyunca, belediyeye ait tesisler ve ilçenin çeşitli noktalarında bulunan düğün salonlarında, her gün 5 bin kişiye iftar yemeği verecek. İftar yemekleri verilecek noktalar:
- Ümraniye Belediye Binası Yemekhanesi
- Nil Düğün Salonu
- Metinler Düğün Salonu
- Umut Düğün Salonu
- Gül-2 Düğün Salonu
- Ümraniye Belediyesi Ramazan etkinlikleri Evi.

HEMŞEHRİLER BU YIL DA ETKİNLİKLERDE BULUŞACAK
Ümraniye Belediyesi tarafından geleneksel Türk mimarisine uygun bir tarzda hazırlanan ahşap evde gerçekleştirilecek etkinler kapsamında, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hemşeri geceleri düzenlenecek. Anadolu’nun farklı yörelerine ait kültürler, Ramazan gecelerinde Ümraniye’de sergilenecek. Her yörenin kendine has kültürel motiflerini taşıyan etkinliklerin yer alacağı geceler, Ümraniye’de yaşayan hemşerileri bir araya getirmesi açısından da büyük anlam taşıyor. Etkinlikler kapsamında Şile-Ağva, Ordu, Sivas, Rumeli, Çorum, Artvin, Serhat İlleri, Van, Bolu, Yozgat, Rize, Çemişgezek, Erzurum, Erzincan, Giresun, Kastamonu, Çankırı, Tunceli, Trabzon, Bayburt, Bolu, Zonguldak ve Bingöl dernekleri geceler düzenleyecek.

ORTAOYUNU GELENEĞİ DEVAM EDECEK
Ramazan etkinliklerinin vazgeçilmezleri olan ortaoyunu ve meddah gösterileri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ümraniye’deki Ramazan etkinliklerinin konuğu olacak. Bununla birlikte gölge oyunları, kukla oyunları, tiyatro oyunları, çeşitli sürpriz sahne gösterileri ile şiir dinletileri, her akşam iftar sonrasında Ümraniyelilerin ilgisine sunulacak.

RAMAZANA ÖZEL SOHBETLER
Ümraniye Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında, ünlü yazar ve hatipleri Ümraniye’de ağırlayacak. Prof. Dr. Nebi Bozkurt, Ömer Döngeloğlu, Dursun Gürlek, Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Dursun Ali taşçı, Prof. Dr. M. Faruk Bayraktar, Mehmet Paksu, Prof. Dr. Raşit Küçük, Prof. Dr. Süleyman Ateş ve araştırmacı-yazar Vehbi Vakkasoğlu, sohbet ve görüşleriyle Ümraniyelilere hitap edecek.

20 BİN KİŞİLİK DEV SOFRA KURULUYOR
Ümraniye Belediyesi, bu yıl bir ilke imza atarak dev bir iftar sofrası kuracak. Alemdağ Caddesi’ne kurulacak iftar sofrasında, 20 bin kişiye iftar yemeği verilmesi hedefleniyor. Belediye, Ramazan ayında, binlerce kişiyi aynı sofrada buluşturarak birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmeyi amaçlıyor. 15 Ağustosta, Alemdağ Caddesi üzerinde, Ümraniye Son Durak mevkiinde bulunan Ramazan etkinlikleri alanından, Santral mevkisine kadar uzanacak olan sofra, Gaffar Efendi ve Çiftlik sokaklarını da kapsayacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT