VJ FEST 2010

Tarihler: 20 Mayıs 2010 Perşembe ~ 22 Mayıs 2010 Cumartesi

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Fransız Kültür Merkezi

Adres: İstiklal Cad. No:4 Beyoğlu/Taksim Taksim İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 20, 2010 ~ May 22, 2010

Bir projeksiyon cihazı ve bir bilgisayarla yapılabilen bir şey VJ’lik!

VJ’lik yeni bir sanat biçimi. Video Jokey, canlı video kolajı ve görsel üreten sanatçıya denir. Müzikle birlikte yapılan bir video performans sanatı olarak yeni medyanın sağladığı olanakları kullanır. Müziği ve sesi görselleştirir, mekanda hissedilir kılar, ışık ve renkle oynar. VJ’liğin görsellikte düşüncelerin ve eğelencenin ifadesi için açtığı yeni eylem alanı dünyanın büyük şehirlerinde bir meslek ve sanat olarak gelişmesini hızlandırmıştır.

VJ’liğin ve VJ sanatının Istanbul’da ilerlemesi için bu yıl üçüncü kez düzenlenen VJ FEST konuyu ilgilendiren farklı bakış açılarını tartışmak, VJ performanslarını ve projelerini sergilemek ve VJ’liği İstanbul’da tanıtmak için 20-21-22 Mayıs tarihlerinde Dogzstar ve Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Uluslararası video ve elektronik müzik festivali olan VJ Fest’in kapsamında bu sene 12 farklı ülkeden 23 VJ, 8 DJ ve 3 müzisyen toplam 34 sanatçı biraraya gelecek. 2 canlı Audio-Video performans, açıkhavada mimari üzerine yansıtılan dev görüntülerle Fransız Kültür Merkezi bahçesinde gerçekleşecek. VJ-DJ eylemleriyle dans partileri ve video enstalasyonlar ise görseller ve müzik eşliğinde Dogzstar’da herkese açık atölye çalışmaları ise Apartman Projesi’nde... Festival 3 gün Taksim’de sürecek.

Festivalin en ilginç aktivitesi Fransız Kültür Merkezi’nin bahçesinde 22 Mayıs Cumartesi 20.00-21.45 saatlerinde açıkhavada ve herkese açık olarak gerçekleşecektir. Fransız VJ BOMBAKLAK’ın eşlik edeceği video aktivist SCOUAP, Kültür Merkezi’nin tarihi binasının mimari ayrıntılarını hareketlendirip renklendirecek ve hacimlere hayat verecek. Bu dev projeksiyonlara eşlik edecek olan müzik ve sesler, sıradışı olduğu kadar etkileyici bir görüntü ve ses alanı yaratacak.

Açıkhavada ücretsiz devam edecek ikinci gösteri Belçika’dan INNERMOUNTAIN. Bu canlı müzik ve resim eylemi Çin resminden özellikle de boşluk ve doluluk kavramları arasındaki ilişkileri sorgulayan Tao felsefesinden esinlenmekte. Canlı viyolensel, vokal, mürekkep resim ve elektronik müzik olan bu performans geleneksel ve dijital sanatları sıradışı bir atmosferde biraraya getiriyor.

20 -21 Mayıs’ta alt kültürlere kapılarını sonuna kadar açan Dogzstar’da (Taksim) hip/hop, breaks, minimal, house, tekno tarzlarındaki dans partilerine herkes davetlidir. Barselona’nın ünlü DJ’i Oscar Babani ve Belçika’nin en deneyimli dans müziği DJ’lerinden Prince Off ile birlikte A.B.D., Andora, Almanya, Belçika, Fransa, Finlandiya, Hollanda, İngiltere, Polonya, Macaristan, Norveç, Ukrayna’dan ve Türkiye’den VJ’ler yeteneklerini video miksleyerek, canlı resim yaparak ve hareketli imaj ve video kolaj yaratarak gösterecekler. Ses ve görüntüyle birlikte eğlenmeye!

2008’in Haziran ayında Türkiye’deki ilk VJ festivali olarak gerçekleşen VJ Fest’e 2 yılda toplam 10 farklı ülkeden 36 VJ katıldı. Bu yıl toplam katılan sanatçı sayısı bu sayı 96’ya ulaşacak.

Yeni VJ’ler yetiştirmek amacındaki festivalde herkese açık olan atölye çalışmaları 20-21 Mayıs Perşembe ve Cuma günleri “Video Mapping, Live Painting, Resolume A.V, Osc Control” konularında ve Almanya’daki C/o Pop “Sound of Cologne” adlı festivalin sunuşu ile yapılacaktır. Kadir Has Üniversitesi’nden aynı zamanda VJ olan akademisyen Justin Hoffman deneyimlerini ve bilgisini bizimle paylaşacak. Ukrayna’daki müzik festivali Misterica’nın üyesi VJ Kat4er, “ Feeling Visual Art” hakkında konuşacak. Atölyeler Apartman Projesi-Taksim’de saat 13.00-18.00 arasında yapılacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT